Cadde Salako oyuncuları ve konusu! Salako filmi nerede çekildi, ne zaman çekilmiştir?

Salako oyuncuları ve konusu! Salako filmi nerede çekildi, ne zaman çekilmiştir?

29.12.2021 - 18:09 | Son Güncellenme:

Salako filmi, Yeşilçam'ın güldürü türünde öne çıkan yapımlarındandır. Kemal Sunal ve Meral Zeren'in başrolde yer aldığı film, televizyon izleyicilerinin karşısına çıkıyor. İzleyenler 'Salako filmi oyuncu kadrosunda kimler var, konusu nedir?' sorusuna yanıt arıyor.

Salako oyuncuları ve konusu Salako filmi nerede çekildi, ne zaman çekilmiştir

Yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın üstlendiği Salako filminin yapımcılığını ise Ertem Eğilmez yürütmüştür. Ayrıca Eğilmez, Sağdık Şendil ile birlikte senaryosunu da kaleme aldı. Başrollerde de Kemal Sunal ve güzel oyuncu Meral Zeren yer alıyor. İşte, Salako filmi detayları...

Haberin Devamı

SALAKO FİLMİ KONUSU

Emine'yi babası sevmediği bir adamla evlendirmeye çalışır. Emine ağanın kızıdır ve babasına karşı gelmek neredeyse imkânsızdır. Emine kaçmak ister ama dağlara tek başına gidemez ve kimse Emine'yi kaçırmaya cesaret edemez. Emine Salako ile kaçmayı tercih eder ve Salako, Emine'ye âşıktır ve onunla beraber dağlara kaçarlar. Emine ise Salako'yu her gün oyalar ve sonunda eski sevgilisi Hamido'ya kavuşur ama Hamido, Emine'yi reddeder ve babasına yollamak ister. Emine tekrar Salako ile dağlara kaçar. Salako ise Hamido'yu öldürür ve kasabanın eşkıyası olur. Salako filmi Çatalca İnceğiz mağaraları ile çatalcanın kestanelik ve Örcünlü köylerinde çekilmiştir.

SALAKO FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Haberin Devamı

Dönemin büyük ilgiyle izlenen komedi filmi Salako, 1974 yılında Çatalca İnceğiz mağaraları ile Çatalca'nın Kestanelik ve Örcünlü köylerinde çekildi.

SALAKO OYUNCULARI

Kemal Sunal
Meral Zeren
İhsan Yüce
Talat Gözbak
Nevzat Okçugil
Özden Yüce
Sevinç Okşar
Oktar Durukan
Mete İnselel
İhsan Baysal
Kudret Karadağ
Yusuf Sezer
Necdet Yakın
Ahmet Kostarika
Yaşar Güçlü
Urfalı Babi