Cadde Seversin Asya kimdir? Asya'yı oynayan İlayda Alişan yaşı ve boyu kaç, nereli?

Seversin Asya kimdir? Asya'yı oynayan İlayda Alişan yaşı ve boyu kaç, nereli?

02.06.2022 - 02:05 | Son Güncellenme:

İlayda Alişan, Seversin dizisi ile ekranlarda! Dizide Asya karakterine hayat veren genç isim, İstanbul'da doğdu. Eğitimini ise moda tasarım bölümünde tamamladı. Seyirci ise 'Seversin dizisi Asya'yı kim oynuyor?' sorusuna yanıt arıyor. İşte, Asya'yı oynayan İlayda Alişan hayatı...

Seversin Asya kimdir Asyayı oynayan İlayda Alişan yaşı ve boyu kaç, nereli

Seversin dizisi Kanal D ekranlarında başladı. Başroller arasında olan İlayda Alişan ise dizide Asya karakterine hayat veriyor. Alişan, reklam filmlerinde yer almasıyla oyunculuk kariyerine başladı. İlk dizi tecrübesini ise Bir Çocuk sevdim ile elde etti. İlayda Alişan annesi kimdir?

Haberin Devamı

İLAYDA ALİŞAN KİMDİR?

Alişan, 26 Şubat 1996 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Anne tarafından Erzincanlı, baba tarafından Trabzonlu olan oyuncu, Behçet Kemal Çağlar Lisesi ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Moda Tasarım okudu. Babasının arkadaşının habersiz kendisini ajansa kaydetmesi ile yeni bir dönem başladı.

Oyunculuk hayatına reklam filmlerinde başlayan İlayda Alişan, ilk olarak 2011 yılında Kanal D'de yayımlanmaya başlayan Bir Çocuk Sevdim dizisinde Merve karakteriyle rol aldı. Kariyerine TRT 1'de yayınlanan Gönül Hırsızı ile devam etti, ardından Benim Adım Gültepe'de Nurten karakteriyle dikkat çekti. Kariyerine 2015 yılında Serçe Sarayı'nda Sinem karakteri ile devam etti. Ardından Ay Yapım imzalı Bana Sevmeyi Anlat dizisinde Eylül, Rüya dizisinde canlandırdığı Cemre karakterine hayat vermiştir.

Haberin Devamı

Popüler hale gelmesini sağlayan ise Çukur dizisi oldu. Hakan: Muhafız'da Aylin Erman karakterine hayat verdi. 2019'da Şampiyon'un kadrosuna katıldı. 2021'de FOX'ta yayınlanan Masumiyet dizisinde Ela Yüksel karakterini canlandırdı. 2021 yılında Kırmızı Oda dizisinin kadrosuna katıldı.