Cadde 'Sevgi Taşı'nın kardeşliği

'Sevgi Taşı'nın kardeşliği

10.11.2013 - 01:48 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'da çekimlerine aylar önce baş "Sevgi Taşı" filmi galası düzenlendi. Diyarbakır'dan 'doğal' oyuncuların da rol aldığı filmin başrol oyuncularından Gökhan Mumcu, "Buraya kardeşliğin temelini atmaya geldik" dedi

Sevgi Taşının kardeşliği

Filmin başarılı Senaristi Gökhan Alan ise," Her insan bir taştır, aradaki ise harçtır sevgidir. Sevginin taşı ise insanları bir arada tutan aşktır. Bu film sevginin, umudun, barışın ve aşkın nakaratıdır."dedi.
Dinler arası aşkı, bölgede yaşanan dramı ve beraberinde komediyi de işleyen "Sevgi Taşı" Diyarbakır ve ilçelerinin tarihi dokusunu, insanların güzelliklerini yansıttı.
Diyarbakır'ın tarihi yerlerinde devam eden, yönetmenliğini Ahmet Hoşsöyler'in yaptığı ve Gökhan Mumcu, Zelal Dere, Ece Pirim, Mehmet Ulay, Ekin, Ferat Mehmetoğlu ile birlikte 50 kadar Diyarbakır'lı oyuncudan oluşan "Sevgi Taşı" büyük alkış topladı.
Kürtçe alt yazı ile izleyici ile buluşacak olan film, 8 bin yıllık tarihi dokusunu, 33 medeniyetin izlerini taşıyan Diyarbakır'da güzelliklerini yansıttı.
Türkiye'nin yanı sıra, Ortadoğu'da ve Avrupa ülkelerinde gösterime giren film uluslararası 2 ödül aldı. Filmin barış süreciyle başlayan adımı ve bölgeler arası, kültürler arası kardeşliği yansıtacağını belirten Filmin Senaristi Gökhan Alan, Diyarbakır'ın doğal ve tarihi güzellikleri ile insanların sıcaklığını yansıttığını söyledi.
Filmde 'Hakan' karakterini canlandıran Gökhan Mumcu, kendisine anlatılan ile gördüğü Diyarbakır'ın farklı olduğunu söyledi. Diyarbakır'a gelemeyen kadar birçok kişinin baktığı şekilde olumsuz olduğunu ve ön yargılı taşıdığını kaydeden Mumcu, "Diyarbakır'da Uçaktan iner inmez etkilendim bu kentten. Sanki on yıllık arkadaşmışız gibi insanlar sıcak ve samimiydiler. O zaman neden burayı hep olumsuzluklarla yansıttıklarını kendi kendime sordum.
Türkiye'de çok yer gezdim ama Diyarbakır insanı hepsinden daha farklı. 'Neden bu güzel fotoğrafı kimse yansıtmıyor' diye düşüntüm kendi kendime. Çünkü bugüne kadar bize hep olumsuz fotoğraflar yansıtıldı." dedi.

Haberin Devamı

Sevgi Taşının kardeşliği


Filmin Konusu:
Filmin ana karakteri Mehmet, annesinin anlattığı bir masaldaki gibi kendisi ve etrafındakilerin hayatını değiştirebileceğine inanır. Ve bunun için de "Sevgi Taşı"nı bulmasını aramaya koyulur. Masala göre, "Sevgi Taşı" Hz. Süleyman'a aittir. Bu taşın Hz. Süleyman tarafından "Surları bir arada tutsun, bütün ayrılıklara, hastalıklara şifa olsun" diye surların aralarına saklandığına inanılmıştır. İşte Mehmet'te çevresindeki olumsuzlukları düzeltmek için, her gün surlara çıkarak "Sevgi Taşı"nı aramaya başlar.
Bunu ararken de yaşadıkları traji-komik hikayelere, aşklara, komşuları Ermeni Mırgıç efendinin kızı Hıristiyan Ani ile kültürel farklılıklardan dolayı biraraya gelemeyen Müslüman Mustafa'nın dramı ve yaşadıkları işleniyor.
Filmin Görüntü Yönetmenliğini Seyhan Bilir yaparken, senaryo yazarlığını Gökhan Alan, genel sanat yönetmenliğini ise Timuçin Kaan Erdi yapıyor.