Cadde Sofranıza lezzet katın!

Sofranıza lezzet katın!

12.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

‘Kardeşler Mutfakta’ ekibi, sofralarınızı ve damak tadınızı şenlendirmeye devam ediyor. Fenomen kardeşler bugün Panzerotti Con Spigola e Spezie, Ossobuco Alla Milanese ve Torta Tenerina tarifi verdi

Sofranıza lezzet katın

Panzerotti Con Spigola e Spezie (8 Kişilik)

Haberin Devamı

Malzemeler:
350 gr. 00 un
250 gr. levrek posası
8 yaş maya
1 pırasa
Birer tutam baharat (zencefil, tatlı kırmızı biber, toz tarçın, doğranmış karanfil, muskat)
Sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı: Un, maya, 35 gr. sıvı yağ, 180 gr. ılık su, tuz, baharatlardan birer tutam ve iki yemek kaşığı susamla bir hamur hazırlayıp, 16 eşit parçaya bölün ve top hale getirin. Topları bir kabın içerisine alın ve streçleyin. 30 dakika boyunca mayalanmaya bırakın. Levrek etini ince ince doğrayın. Pırasayı temizleyin ve ince ince doğrayın. Bir tencerede bir çorba kaşığı yağ ile 2-3 dakika pırasaları kavurun, ardından levrek tuz ve karabiber ilave edip, pişirin. Piştikten sonra kapağını kapatın ve soğumaya bırakın. 16 adet top hamurlarını 8-9 cm. çapında daire şeklinde açın. Bir çorba kaşığı dolgu ekleyin ve hilal şeklinde kapatın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve panzerottileri tepsiye dizin. 250 derece statik fırında 10 dakika pişirin. Panzerottileriniz servise hazır. Afiyet olsun. Buon appetito.

Haberin Devamı

Ossobuco Alla Milanese (4 Kişilik)

Sofranıza lezzet katın

Malzemeler:

Dana iliği kemiği (4 x 300 gr.)
500 ml. et suyu
2 adet kuru soğan
50 gr. un
50 ml. beyaz sirke
50 ml. sızma zeytinyağı
40 gr. tereyağı
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Sos için:

2 dal maydanoz
2 diş sarımsak
1 adet limonun kabuğu

Hazırlanışı: Et suyunuzu hazırlayın, ardından soğanları soyun ve ince ince doğrayın. Bir tencereye yağınızın yarısını ve soğanları ekleyip, yüksek ateşte beş dakika soteleyin. Ardından sirkenin yarısını ekleyip, karıştırın ve 10 dakika boyunca pişirin. Soğanları daha sonra kullanmak için başka bir kaba koyun. Dana saplarını alın ve kıvrılmayı önlemek için her birinin bağ dokularına üç kesik atın. Unu ateşe dayanıklı bir kaba alın, tuz ve karabiber ile harmanlayın. Dana inciklerini bu unla iyice unlayın ve fazlasını çıkarmak için hafifçe vurun. Kalan yağı, soğanı pişirdiğiniz tavaya dökün. Tereyağını ekleyip eritin, ardından dana inciklerini koyun. Orta yüksek ateşte dokunmadan kızartın. Dört dakika sonra nazikçe ters çevirin ve 2-3 dakika daha kızartın. Kalan sirkeyi ekleyin ve buharlaşmasına izin verin. Bu noktada et suyunu, etin üzerini nerdeyse örtecek şekilde ekleyin. Soğanları ekleyin ve ateşin altını kısın, bir kapakla örtün. Orta-kısık ateşte 35 dakika pişirin. Sarımsak dişlerini soyun, maydanozu yıkayın, sarımsaklarla birlikte ince ince doğrayın. 35 dakika piştikten sonra dana saplarını nazikçe çevirin, kapağı tekrar kapatın ve 25 dakika daha pişirmeye devam edin. Pişirme işlemi bittiğinde maydanoz ve sarımsağı bir tavaya alın ve limon kabuğu ile tatlandırın. Servis tabağına Milano usulü ossobuconuzu alın ve hazırladığınız maydanozlu sos ile servis edin.

Haberin Devamı

Torta Tenerina (8 Kişilik)

Sofranıza lezzet katın

Malzemeler:

200 gr. bitter çikolata
100 gr. tereyağı
4 yumurta
150 gr. şeker
50 gr. un

Süslemek için:

Pudra şekeri

Hazırlanışı: Çikolatayı ince ince doğrayın. Ayrı bir tencereye su ekleyin ve kaynatın. Çikolatayı bir kaba alın ve tencerenin üzerine oturtun (benmari usulü). Sürekli karıştırarak eritin. Eridiğinde çok da kaynatmadan doğranmış tereyağını ekleyin ve karıştırmaya devam ederken erimesine izin verin. Ocağın altını kapatın, çikolata kabını bir yere alın ve çikolata-tereyağı karışımını ara ara karıştırarak, soğumaya bırakın. Bu arada iki ayrı kâseye yumurta beyazlarını ve sarılarını ayırın. Şekerin yarısını yumurta beyazına ekleyin ve köpük gibi bir karışım elde edinceye kadar çırpın. Hazırladığınız yumurta beyazını bir kenara koyun. Çırpma telinizi iyice yıkayın ve sarılar içinde aynı şekilde kalan şekeri ekleyin ve berrak krema kıvamı alana kadar orta hızda çırpın. Çırpmaya devam ederken ılık çikolata-tereyağı karışımını sarılara yavaşça ekleyin ve homojen bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. Çırpılmış yumurta beyazlarını bir spatula yardımı ile üç aşamada azar azar ekleyin ve alttan üste olacak şekilde kremayı söndürmeden karıştırın. Unu ekleyip, pürüzsüz bir karışım oluncaya kadar yavaşça alttan üste hareketlerle yedirin. Tereyağı ile 23 cm. çapında kelepçeli kabınızı yağlayın ve hamuru ekleyin. 180 derece önceden ısıtılmış statik fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın. Kelepçeli kaptan çıkarın ve pudra şekeri serperek servis edin.