Cadde Songül Karlı ve eski eşi Metin Yüncü mahkemede karşı karşıya geldi!

Songül Karlı ve eski eşi Metin Yüncü mahkemede karşı karşıya geldi!

26.04.2022 - 13:04 | Son Güncellenme:

Şarkıcı Songül Karlı, kendisini 100 milyon TL dolandırdığını iddia ettiği eski eşi Metin Yüncü ile mahkemede karşı karşıya geldi. Mahkemede ilk defa savunma yapan Metin Yüncü, “Songül’e eski eşimle birlikte olduğum yönünde mesaj gidince ‘Ben sana yapacağımı biliyorum’ demeye başladı” ifadelerini kullandı. Mahkemede ifade veren Songül Karlı ise "Çok küçük yaştan beri sanatçı olarak yapmış olduğum tüm birikimlerimi beni dolandırarak alan sanıktan şikayetçiyim” dedi.

Songül Karlı, beş yıl evli kaldığı ve 2017'de boşandığı Metin Yüncü tarafından yaklaşık 100 milyon TL dolandırıldığı iddiasıyla şikayetçi olmuş ve Yüncü’nün de aralarında bulunduğu üç kişi hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 3’er yıldan 10’ar yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Haberin Devamı

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya sanık Metin Yüncü ve müşteki Songül Karlı avukatlarıyla birlikte katıldı.

Songül Karlı ve eski eşi Metin Yüncü mahkemede karşı karşıya geldi

“SONGÜL EKONOMİK OLARAK SIKIŞTIĞI İÇİN ARSAYI SATMAYA KARAR VERDİK”

Duruşmada ilk kez savunma yapan Metin Yüncü, evlenmeden önce emlak işi yapan bir şirkette yönetici olduğunu ve maddi durumunun iyi olduğunu söyledi.

Songül Karlı ile birlikte olduğu sürede, MİT’te çalıştığını ya da Milli Emlak’ta tanıdıkları olduğu yönünde beyanda bulunmadığını söyleyen Yüncü, şöyle konuştu:

Songül Karlı’ya ait Sultanbeyli’deki arsayı o dönem ekonomik olarak sıkıştığı için satmaya karar verdik. Vekaletname verildiği zaman, Songül arsanın satışı için vekalet verdiğini biliyordu. Arsadan gelen 170 bin TL'lik parayı da kolluk aşamasında verdiğim ifademde dediğim gibi kullandım. Songül’e eski eşimle birlikte olduğum yönünde mesaj gidince ‘Ben sana yapacağımı biliyorum’ demeye başladı. Suçlamaları kabul etmiyorum.

“İNANILMAZ GÜZEL BİR HİKAYE ÇIKARMIŞSIN”

Songül Karlı, sanığın savunmasında söylediklerinin gerçek olmadığını belirterek, “İnanılmaz güzel bir hikaye çıkarmışsın, tebrik ediyorum. Dürüst olmak her zaman iyidir yoksa medyaya mal olmuşum. Benim burada ne işim var ya ben manyak mıyım? Ben çocuğumla ikimize mal varlığı yapmıştım” şeklinde konuştu.

Songül Karlı ve eski eşi Metin Yüncü mahkemede karşı karşıya geldi

Haberin Devamı

"TÜM BİRİKİMLERİMİ BENDEN ALDI"

Arsa satışı için imzaladığı vekaletnamenin içeriğini okumadığını dile getiren Karlı, “Vekaletnamenin içeriğini okumadım. Ancak daha sonra verdiğim vekaletnamenin satış yetkisini de kapsadığını arsa satılınca öğrendim. Verdikleri ifadeye katılmıyorum. Güzel bir senaryo yazmışlar. Çok küçük yaştan beri sanatçı olarak yapmış olduğum tüm birikimlerimi beni dolandırarak alan sanıktan şikayetçiyim” dedi.

Alınan savunma ve ifadenin ardından esasa ilişkin mütalaanın hazırlanması için dosyayı duruşma savcısına gönderen mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi. Songül Karlı, duruşma çıkışı basının sorularını yanıtsız bırakarak, adliyeden ayrıldı.