Suat Kavukluoğlu

Suat Kavukluoğlu

suat.kavukluoglu@ntv.com.tr

Tüm Yazıları

Pop müziğin uzun zamandır içinde bulunduğu kısır döngüde; bu yıl peş peşe 90’lı yıllarda hayatımıza giren, hep iyi müziğin peşinden giden birçok ismi yeni üretimlerle izlemek heyecan veriyor. Geçen yıl Yonca Evcimik’in nefis geri dönüş albümü ‘15’in üzerine bu yıl eklenenlere beraber göz atalım.

Kenan Doğulu’dan ‘Aşk ile Yap’

90’lardan bu yana kendini hep güncel ve yeni tutabilmiş Kenan Doğulu, bir önceki albümü ‘Aşka Türlü Şeyler’le bekleneni tam verememişti. Ama bu yaz Doğulu’dan çok sıcak ve samimi bir şarkı geldi. Video klibiyle de ağlatan ‘Aşk ile Yap’, bana göre kariyerinin en iyilerinden. Şarkı hafta içi iTunes ve D&R’da da bir numaraya yükseldi.

Haberin Devamı

Mustafa Sandal geri döndü

90’larda fırtına gibi esen Sandal, 2000’lerde varlığını aynı güçte sürdüremedi. Ortalama albümlerden sonra imdadına 2013’te ‘Tesir Altında’yla ona büyük ivme kazandıran Gülşen yetişti. Sandal şimdilerde kendi yazdığı ‘Ben Olsaydım’la bana müzikte ilk yıllarının naifliği ve enerjisini hatırlatıyor.

Yeşim Salkım eski günlerdeki gibi

Kariyerinde iniş çıkışlar yaşayan Salkım’ın yaz başında yayınladığı Barlas Erinç şarkısı ‘Şehrin Işıkları’ uzun zamandır yorumladığı en karakteristik ve duygulu şarkıydı. Geçen hafta bu şarkının da yer aldığı mini bir albüm geldi sanatçıdan. 90’larda Seçil’in yorumladığı ‘Unutursun Gönlüm’ de bu albümle Salkım’ın ‘Oh be’ dedirten yorumculuğuna emanet.

Soner Arıca ve Yeliz’den güzel haberler

90’ların en çalışkan müzisyenlerinden Soner Arıca, bu yaz hayranlarını ‘pop rock’ bir şarkıyla, ‘Yap Boz’la selamladı. Hayatını gözden geçirmek isteyenlere şiddetli tavsiyem olan bu şarkıyla birlikte Arıca, YouTube resmi kanalında peş peşe eski şarkılarına hazırladığı yeni video klipleri de paylaşmaya başladı. Kış aylarında Arıca destekli ‘Gidiyorum’ albümüyle bize kiminle dans ettiğimizi hatırlatan Yeliz ise şimdilerde Arıca imzalı ‘Den Se Thelo’ adlı Yunanca şarkısına çektiği eğlenceli kliple ruh okşuyor. Sonbaharda Emel Müftüoğlu, Sezen Aksu prodüktörlüğünde ‘best of’uyla; Aşkın Nur Yengi yeni şarkılardan oluşan bir albümle 90’lar resmini tamamlayacak.

Haberin Devamı

KLİPLERDE DE 90’LAR ESİNTİSİ

Son dönemde bazı video klipler de bana 90’ları anımsattı. 90’lar; video kliplerle ilk tanıştığımız, bu yüzden de alabildiğine özgür ve renkli işlerin yapıldığı yıllardı. Emel Müftüoğlu’nun ‘Hovarda’ klibi, Sibel Alaş’ın ‘Adam’ı, Orhan Atasoy’un ‘Gemiler’i hâlâ hafızalardadır.
Bu yıl yayına giren, kendi klipleri de efsane olmuş Metin Arolat’ın yönettiği Gülşen’in ‘Bangır Bangır’ıyla; Nihat Odabaşı imzalı Simge’nin ‘Miş Miş’indeki sıcak mahalle ortamına bayıldım. Her ikisi de Deniz Akel imzalı; Nazan Öncel’in bir kamyonet tepesinde uzun kırmızı elbisesiyle bal kabağı çaldığı ‘Aşkitom’dan Nilüfer’in Alaçatı gençlerini tencere kapaklarıyla dans ettirdiği ‘Nokta’sı diğer iki nefes aldıran klip oldu. Beş altı kıyafet değiştirilip yapılı saç ve boyalı yüzlerle envai çeşit spot ışığı altında tuhaf pozlanmalar, soğuk ve duygusuz hallenmelerle dolu birbirinin aynısı video kliplerden gına gelmişti. Can Bonomo, Mabel Matiz, Çiğdem Erken gibi alternatif müzik yapanların imdadına da şahsına münhasır klipleriyle Can Saban yetişti. Müzikte bu renkliliğin hep sürmesi, müziğin hayatımızda kesintisiz yer alması dileğimle. Çünkü müzik; sanatın ve hayatın atardamarlarındandır.