Suat Kavukluoğlu

Suat Kavukluoğlu

suat.kavukluoglu@ntv.com.tr

Tüm Yazıları

Aylardır heyecanla beklediğim ‘Sezen’li Yıllar’ projesini, Harbiye Açıkhava’daki ikinci ve şimdilik son gecesinde izleme şansım oldu. Şimdilik son diyorum çünkü bu özel konserin daha kapsamlı versiyonu 23 ve 24 Ekim’de Volkswagen Arena’da olacak. Gelelim son yıllarda izlediğim en iyi hazırlanmış, en duygulu ve anlamlı konserden notlara...

TEŞEKKÜRLER  SEZEN AKSU

Gece ‘Küçüğüm’le başladı

Sizlere müjdesini ilk kez bu köşede vermiştim. Video mapping yani sahne önüne yerleştirilen şeffaf perdelerde Sezen şarkılarından bir kolajla; 40 yılda hayatımızı değiştiren, güzelleştiren olay ve insanların görüntüleriyle başladı gece. Aksu, sahneye ‘Küçüğüm’ şarkısıyla çıktı. Hemen ardından hepimizin aşk tarihinde derin izler bırakan ‘Sen Ağlama’, ‘Geri Dön’, ‘Git’, ‘Gidiyorum’ yankılandı Açıkhava’da. Söyledikçe açıldı, şarkılar aktıkça bir duygu şelalesine döndü Sezen. Ve uzun bir ağıt yaktı sonra. ‘Ünzile’den fonda Hrant Dink’in resmiyle söylenen ‘Güvercin’e; Sivas Madımak Otel’inde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarıyla ‘Kavaklar’dan, idama giderken Erdal Eren’in son fotoğrafına Aysel Gürel’in yazdığı ‘Son Bakış’a...

Haberin Devamı

Aksu’nun bu şarkıları söylerken çok acı çektiği her halinden belliydi. Bu bölümün ardından Aksu, duygusal bir konuşma yaptı.

Ve Suzan Kardeş’in sahneye gelip giydirdiği o renkli kostümüyle eğlenceli şarkılara geçildi.

LGBT’ye kalpli selam

‘Erkekler’, ‘Erkek Güzeli’ ve ‘Seni Yerler’le bir anda gökkuşağına boyandı Harbiye. Zeynep Tanbay’ın erkek dansçılarıyla eğlenceli bir seyirlik çıktı ortaya. Tam o sırada arkadaki ekranlarda gökkuşağı renklerine boyanmış bir kalple LGBT’ye de selam gönderdi Minik Serçe. Bir süre önce de LGBT dergisi GZone’un hazırladığı özel Sezen sayısına röportaj vermiş; “Aşk gökyüzü gibi, herkesindir” demişti. Gökkuşağından kalp çok alkış aldı.

Peş peşe en damar şarkılar

Konserin ikinci bölümüne Aksu, peş peşe ‘Tutuklu’, ‘Keskin Bıçak’ ve ‘İstanbul’ gibi son dönem damarlarıyla başladı. Cenk Erdoğan’ın yönettiği orkestra da çok enerjik ve tutkulu çaldı. Konserin genelinde az konuşup çok şarkı söyledi. Susarak da, hüzünlü bir bakışıyla da çok şey anlattı Sezen ama keşke biraz daha konuşsa, tatlı tatlı anlatsa o yılları diye geçirdim içimden. Çünkü Türkiye’de belki de seyirciyle bu kadar özel diyalog kurabilen, işi konserden başka bir duygu buluşmasına dönüştüren tek kişi Aksu.

Haberin Devamı

TEŞEKKÜRLER  SEZEN AKSU

Ekimde daha fazlası olacak

Özenle hazırlanmış bir projeydi. Mustafa Oğuz’un organize ettiği her Sezen konserinde incelik vardır. Ama biraz daha fazlasını bekledim bu sefer. Kuliste sohbet ettiğimiz Oğuz, ekimdeki konserlerde daha fazlasının olacağını söyledi. Teknik koşullardan dolayı Harbiye sahnesine hayal ettiklerinin ancak yüzde 60’ını sığdırabildiklerini anlattı.

Kuliste doğum günü sürprizi

Kuliste Deniz Türkali, Yıldırım Türker, Dilara Endican, Serra Yılmaz, Zehra Eti, Suzan Kardeş, Emel Müftüoğlu, Ayta Sözeri ve oğlu Mithat Can Özer dahil bütün dostları bir aradaydı. Bir süre sonra kendisi de geldi, herkesi kucakladı. Sürpriz bir doğum günü kutlaması da oldu kuliste. “Mutlu Yıllar Sezen” yazan pastayı üflerken duygulandı Minik Serçe. Herkese sarıldı, teşekkür etti. Biz de sana hayatımızı güzelleştirdiğin, en zor zamanlarda hep yanımızda olduğun için çok teşekkür ediyoruz Sezen Aksu.