Cadde Tolga Karel yaşadığı zorlukları anlattı: 83 dolar ile tekrar hayata başlamak zorunda kaldım

Tolga Karel yaşadığı zorlukları anlattı: 83 dolar ile tekrar hayata başlamak zorunda kaldım

09.06.2022 - 10:35 | Son Güncellenme:

Yayınladığı dönem reyting listelerini altüst eden 'Yaprak Dökümü' dizisiyle hafızalara kazınan Tolga Karel, sürpriz bir kararla oyunculuğu bırakıp ABD'ye yerleşmişti. Geçtiğimiz haftalarda da dördüncü kez baba olan Karel, beş yıldır yaşadığı zorlukları anlattı.

Tolga Karel yaşadığı zorlukları anlattı: 83 dolar ile tekrar hayata başlamak zorunda kaldım

2005-2010 yılları arası yayınlanan 'Yaprak Dökümü' dizisinde canlandırdığı 'Oğuz' karakteriyle tanınan Tolga Karel, 2016 yılında sürpriz bir kararla oyunculuğu bırakıp, ABD'ye taşınmıştı. Kurduğu sağlık turizmi şirketi iflas edince eşinin ailesinin Illinois eyaletindeki evine taşınan Karel, 2018'de aylık 8 bin dolara TIR şoförlüğü yapmaya başlamıştı.

Haberin Devamı

320 BİN DOLARLIK YENİ EV

Her geçen gün işlerini biraz daha büyüten ve  2026 yılında 100 araçlık filo kurmak istediğini söyleyen Karel, ilk yatırımını 2020 yılında Florida'dan bir ev satın alarak yapmıştı. Eski oyuncu 320 bin dolar ödediği evin fotoğraflarını takipçileriyle paylaşmıştı.

Tolga Karel yaşadığı zorlukları anlattı: 83 dolar ile tekrar hayata başlamak zorunda kaldım

YENİ EVİ İÇİN ARSA ALDI

Çok geçmeden işlerini büyüten Karel,  Ekim 2021'de  eşi ve çocukları ile yaşayacağı yeni evi için Florida'nın gözde bölgelerinden birinde arsa aldı. Sözleşme imzaladıkları anların fotoğraflarını takipçileriyle paylaşan oyuncu, paylaşımına; "Rüya evimizi inşa etmek için güzel bir gün" notunu düşmüştü.

DÖRDÜNCÜ KEZ BABA OLDU

Ardından Amerika'dan evini alan ve lojistik şirketi kuran Tolga Karel, geçtiğimiz aylarda dördüncü kez baba olmuştu. Çocuğuna nisan ayında kaybettiği babasının da adı olan 'Tufan' ismini veren Karel, mutluluğunu; şu sözlerle dile getirmişti:

Haberin Devamı

"Rabbim benden babamın ruhunu ve bedenini aldı. Yerine melekleriyle onun kadar merhametli ona tıpatıp benzeyen bir erkek evlat gönderdi. Rahat uyu Aslan yürekli babam. Biz ona baktıkça seni her an her yerde yaşatacağız. Adınla birlikte. Dualarını esirgemeyen tüm gönül dostlarımdan Allah razı olsun."

Tolga Karel yaşadığı zorlukları anlattı: 83 dolar ile tekrar hayata başlamak zorunda kaldım

"ÇOK ZOR YILLARDI"

İlk evliliğinden Cihangir adında bir oğlu, Sarah Scott ile evliliğinden ise Kenan, Tufan ve Mia adında üç çocuğu olan Karel, son paylaşımında da geçen beş yılda yaşadığı zorlukları anlattı. Instagram hesabından bir dizi eski fotoğraflarını yayınlayan oyuncu, şu ifadeleri kullandı:

Beş yıl evvel bu topraklara geldiğimde tek bir hayalim vardı; huzuru bulmak... Üzerine iflas etmiştim, asıl mesleğimi de yapamadım ve banka hesabımdaki sadece 83 dolar ile tekrar hayata başlamak zorunda kaldım. Çok zor yıllardı. Dilini, dinini, kültürünü bilmediğin bir ülkede tutunacak bir dal bulmak... Eşim bana bu geçen yıllarda 3 tane pırlanta gibi çocuklar verdi. Yaptığım işe sımsıkı sarıldım ve çok çalıştım. Allah'ıma şükür para, varlık ile ilgili bir kaygım kalmadı. Dünya aynı dünya değil belki ama ben aynı benim... Aynı Tolga'yım... Dimdik ayakta ve her gün bir gün daha yaşamama müsaade eden Rabb'ime dualarımla... Aynı ben...

Tolga Karel yaşadığı zorlukları anlattı: 83 dolar ile tekrar hayata başlamak zorunda kaldım

"YAŞAM KORKUNÇ PAHALANDI"

Öte yandan Instagram hesabında sık sık takipçilerinden gelen soruları yanıtlayan Tolga Karel, daha önce ülkedeki hayat pahalılığından dert yanmıştı. Ünlü oyuncu, "Bir konuda gözlemimi paylaşmak istiyorum sevgili dostlar. Amerika'da covid sonrası yaşam korkunç pahalandı. Yüzde 30'a varan enflasyon rakamları konuşuluyor. Her şey korkunç pahalı. Evler, arabalar... her şey... Hatta Greencard'ı olan birçok Türk dostum, arkadaşım vatandaşlık aldıktan sonra memlekete geri dönmek için adımlar atıyor ve bu konuda onlara hak veriyorum" diye konuşmuştu.