Tülin Şahin

Tülin Şahin

mektup@tulinsahin.com

Tüm Yazıları

Bunu öğrenmenin tek bir yolu var. Bir boy aynasını evinizin gün ışığını aldığı en iyi yere yerleştirin. Duvarlarınızın açık renkte olmasında fayda var. Eğer duvarlarınızın rengi koyu ise bu işlemi yaparken beyaz bir çarşafla kapatın. Hatta yerlere de beyaz çarşaf serin. Çünkü beyaz, doğru bir şekilde sizi yanıltmadan renklerin ortaya çıkmasına yardımcı olacaktır. Aynı şekilde gün ışığı da. Ardından hem sıcak

RENGiNiZi BELLi EDiN
hem de soğuk renklerden oluşan kumaşlara ihtiyacınız olacak. Soğuk renkler koyu mavi, koyu yeşil, gümüş, mor...
Sıcak renkler ise nar çiçeği, turuncu, sarı, turkuaz, dore... Omzunuza bir bir renk gruplarından kumaşları serin ve yüzünüze aynada dikkatlice bakın. Zaten kumaşı omzunuza koyduğunuz an fark edeceksiniz. Saçlarınızın rengi bir başka parlayacak, gözleriniz daha da ortaya çıkacak, teniniz ışıl ışıl olacak. Bir sıcak kumaş, bir soğuk kumaş tüm renkleri deneyin ve bir yandan not alın. Ağırlıklı sıcak renk kumaşlar aydınlık bir ifade veriyorsa o zaman sıcak renkler size uygun.
Soğuk renkler sizi daha iyi yansıtıyorsa o zaman seçimlerinizi bu yönde yapmalısınız. Peki nar çiçeği, sarı, turkuaz size yakıştı ve ardından koyu yeşil, mor gibi soğuk renkleri denediniz ve onlar da iyi sonuç verdi! Bu durum kafanızı karıştırmasın. Her iki renk grubu da yakışıyorsa bu sizi’ nötr’ yapar. Bu istediğiniz her rengi giyebilirsiniz demek. Aslında çok şanslısınız, tadını çıkarın. Evet artık renk grubunuzu öğrendiğinize göre geriye tüm gardırobunuzu ve makyaj malzemelerinizi buna göre oluşturmak kalıyor.

Haberin Devamı

Uzantısı önemli
Saç renginiz de bu ayrımda çok önemli. Unutmayın saçınızın rengini her değiştirdiğinizde renk grubunuzda oynamalar olacaktır. Renkler ile ilgili bilmeniz gereken en önemli detay ise; her rengin uzantısı olduğudur. Elektrik mavisi soğuk renk grubunda yer alırken mavinin uzantısı turkuaz ise sıcak renk grubunda yer alır. Makyaj ya da kıyafette bu renk bana yakışmaz diye hemen hemen kestirip atmayın.

Haberin Devamı

Beyaz tenliler dikkat
Sevmediğiniz, beğenmediğiniz rengin hep uzantılarına yönelin. Örneğin beyaz tenliler kırmızı ruj sürerken ve kırmızı bir kıyafet giyerken mavi bazlı bir kırmızı tercih etmelidir. Esmer tenliler ise turuncu bazlı kırmızıya yönelmeliler. Birçok mail alıyorum “Ben de sizin gibi kırmızı ruj sürmek istiyorum ama bana yakışmıyor. Her markadan kırmızı rujunu denedim olmuyor . Sizde durduğu gibi durmuyor. Lütfen kırmızı rujunuzun markasını yazın” diyorlar. Yukarıda verdiğim örnekten dolayı olmuyor. Bir dahaki sefere kırmızıyı bu şekilde kullanırsanız, siz de aradığınız kırmızıyı bulmuş olursunuz.

Sevdiğiniz renk olsun
Doğru renkleri giymenin ve doğru renklerle makyaj yapmanın ruh halimiz üzerindeki olumlu etkisini hissederiz. Şeker pembesi giymek sizi çok mutlu ediyorsa işe giderken kıyafetinizde bu rengin olmasına özen gösterin. İşyerinizde mutsuz, asık suratlı olmaktan ve etrafa olumsuz sinyaller vermektense şeker pembesi kış ortasında giyilmez demeden en sevdiğiniz rengi üzerinize geçirin. Size enerji veren renk bazen bir ayakkabı, bazen de kolye, saat, küpe olabilir. Evde eşofmanlarla oturuyorsunuz enerjiniz düşük, moraliniz bozuk daha kötü bir gün olamaz diye düşünüyorsunuz. Hemen yerinizden kalkın ve en sevdiğiniz renkte olan kazağınızı, elbisenizi giyin. Göreceksiniz bakışlarınız bile değişecek.


RENK TERAPİSİ
Yapılan araştırmalar renklerin kişinin ruhsal tedavisinde etkili olabileceğini gösteriyor. Çalışma odanızı daha canlı ve eğlenceli renklerde boyamayı neden denemiyorsunuz? Veya çaldığınız bir
enstrüman varsa , onu bu fotoğrafta gördüğünüz gibi cıvıl cıvıl bir renkte tercih edebilirsiniz.

Haberin Devamı


RENGiNiZi BELLi EDiN


Kişiliğinizi en doğru şekilde yansıtan renkleri bulmak düşündüğünüz kadar zor değil.