Cadde Üç Kız Kardeş Dönüş kimdir? Dönüş'ü oynayan Almila Ada dizileri ve hayatı hakkında...

Üç Kız Kardeş Dönüş kimdir? Dönüş'ü oynayan Almila Ada dizileri ve hayatı hakkında...

28.02.2022 - 18:34 | Son Güncellenme:

Almila Ada Bayazıtoğlu kimdir? Üç Kız Kardeş dizisinde canlandırdığı Dönüş rolü ile dikkatleri üzerine çekti. Oyuncu, Güvercin dizisinde başrolde yer almıştı. İstanbul doğumlu olan Almila Ada, bir süre yaşamını Rusya'da sürdürdü. Peki, Dönüş karakterini oynayan Almila Ada kaç yaşında, nereli?

Üç Kız Kardeş Dönüş kimdir Dönüşü oynayan Almila Ada dizileri ve hayatı hakkında...

Üç Kız Kardeş dizisi ile son günlerde öne çıkan Almila Ada, küçük yaşlarda bale eğitimi almaya başladı. Diğer yandan piyano dersleri de aldı. İlk olarak Kaderimin Yazıldığı Gün adlı dizide göründü. İşte, Almila Ada hayatı ve dizileri...

Haberin Devamı

ALMİLA ADA KİMDİR?

Almila Ada, 4 Ağustos 1994 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Babası gazeteci, annesi ise moda tasarımcısı ve öğretmendir. Küçük yaşlarda bale eğitimi aldı. Annesinin işi gereğii bir süre Rusya'da yaşadı. Lise yıllarında Uluslararası Varna Bale Yarışması ve Workshop'u ve Uluslararası Prag Bale Masterclass'ına katılan Almila Ada, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda bir süre bale ve piyano dersleri aldı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde tam zamanlı olarak bale eğitimini tamamladı ve Londra'ya giderek bale ve sahne sanatları üzerine eğitim aldı. Yenilmezler: Ultron Çağı filminde Scarlett Johansson'un küçüklüğünü canlandıracak bir balerin aranması üzerine seçmelere katıldı ve kazandı. Bu rolünden sonra oyunculuğa olan ilgisi arttı.

Haberin Devamı

Aşil tendonu ve kemik sorunu yaşadığı için fizik tedavi görmek üzere İstanbul'a geldi. Bir sezon Kaderimin Yazıldığı Gün dizisinde rol aldı. Sonrasında diksiyon dersleri almaya başladı. Ardından da kısa bir süre Kırgın Çiçekler adlı dizide oynadı. 2017 yılında ise Adı Efsane dizisinde Erdal Beşikçioğlu'nun kızını canlandırarak ilk başrol deneyimini yaşadı. 2020 yılında Perihan Savaş ve Yağmur Ün'le beraber rol aldığı The Strange Story of a Shining Pearl adlı kısa film ABD'de düzenlenen Queen Palm International Film Festivali'nde 'En İyi Sinematografi', 'En İyi Kısa Film' ve 'En İyi Müzik' dallarında 3 farklı ödül kazandı.

Çeşitli dergiler için de modellik yapan Ada, 2018 yılında "Pointe Stüdyo" adında bir pilates merkezi kurmuştur.