Cadde ÜNLÜLERiN GÖZÜNDEN iSTANBUL

ÜNLÜLERiN GÖZÜNDEN iSTANBUL

22.11.2012 - 19:54 | Son Güncellenme:

World Travel Channel kanalının ‘Benim İstanbul’um’ isimli sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde, ünlü isimler kendi İstanbul’unu fotoğrafladı, CADDE için yine kendi İstanbullarını anlattılar. 17 Aralık’ta Çırağan Sarayı’nda düzenlenecek bir müzayedeyle satışa sunulacak fotoğrafların geliri UNICEF’e aktarılacak

ÜNLÜLERiN GÖZÜNDEN iSTANBUL

ARA GÜLER

Haberin Devamı

“HALiÇ SiHiRLi BiR AYNA”

Haliç asırların birikimini içinde barındırıp bugün bize aksettiren sihirli bir ayna gibidir. Eski günlerde bu suyun üstündeki mavnalar bugün bize bir rüya gibi gelse de, o zamanlar bu sular sonsuz bir hareketin hissedildiği yerlerdi. Onu seyrederken bütün asırları birden yaşayacak gibi olursunuz.

ZÜLFÜ LiVANELi

“VEFASIZ SEVGiLi”

İstanbul, vefasız bir sevgiliye benzer. Hep aldatır ama sen yine onu sevmeye devam edersin...

AYŞE KULiN

“FiNGiRDEKTiR iSTANBUL”

Bana göre İstanbul’un bin tane kalbi vardır. Nâzım’ın şiirinde olduğu gibi, her tarafta atar... İstanbul, erkek olamayacak kadar değişken bir şehir... Yani ruh halleri değişik, biraz fingirdek, çok hareketli, müthiş enerjisi var. Ne yapacağı belli olmayan, şımarık, edepsiz, şirret bir kadın gibi... Bana “İstanbul’u bir noktadan anlatın” deseler, bunlardan biri yedi yılımın geçtiği Robert Koleji olurdu.

Haberin Devamı

ARiF SAĞ

“ONDAN GÜZELi YOK”

“İstanbul’da yaşamak ayrı bir kültürdür. İstanbul’a gelenlerin İstanbullu olması için kendine çekidüzen vermesi gerekir. Dünyanın neredeyse aklınıza gelebilecek tüm şehirlerini gezdim, ancak hiçbiri İstanbul kadar güzel değildi. Paris’e gidin ve sabahtan akşama kadar gezin, sokak aralarından başka bir yer göremezsiniz. Ama İstanbul öyle bir şehir değil. Masmavi boğazı, dağları, tarihi yapıları, ağaçları... İstanbul uçsuz bucaksızdır. Burası muhteşem bir şehir. Dünyada eşi benzeri yok. O nedenle İstanbul’u sevmek, korumak ve fazla dokunmamak lazım.

AHMET ÜMiT

“MUHABBET OLSUN”

Mihrimah Sultan Cami’nin kubbeleri... Mimar Sinan’ın kim bilir kaç kez düşünüp, kaç kez hesaplayıp yaptığı kubbelerin üzerinde unutulmuş iki iskemle. Ne zaman konulmuş belli değil, üzerine oturanlar kim; belli değil. Ne konuştuklarını da bilmiyoruz ama 400 küsur yıllık tarihi caminin kuleleri arasında bir muhabbet olduğu gerçek... “İyilik, güzellik ve doğruluk üzerine bir muhabbet olsun” deyip bastık deklanşöre...

DOĞAN HIZLAN

“ANILARIMDAKi SULTANAHMET”

Sultanahmet benim çok sık dolaştığım bir semt, belki de semtti demek daha doğru. Gazeteler ve yayınevleri Cağaloğlu’ndayken hemen her gün giderdim. Yeşil Ev’de çay içerdim. Ama hâlâ orada kırtasiyecileri, kırtasiyeci dostlarımı ziyaret ederim. Fotoğrafını çektiğim yer, Yeşil Ev’in karşısında bir kahve. Gençlerin, Sultanahmet’e gelenlerin oturduğu bir mekân. Benim çektiğim fotoğraf da Sultanahmet hayatından bir kare.

Haberin Devamı

PROJEYE KATILAN iSiMLER

Coşkun Aral, Zülfü Livaneli, Ahmet Ümit, Ara Güler, Sinan Genim, Kezban Arca Batıbeki, Kamil Fırat, Ayşe Kulin, Zeynep Fadıllıoğlu, İzzet Keribar, Ahmet Elhan, Mehmet Günyeli, Doğan Hızlan, Tahsin Aydoğmuş, Arif Sağ, Kenize Murad, Ahmet Hakan, Gültekin Çizgen, Türkan Şoray, Ercan Arslan.

“DESTEK BiZi KAMÇILADI”

Şule Bekrioğlu/ Mediasa Grup Genel Yayın Yönetmeni: Projeye bizimle inanan ve katkıda bulunan sanatçılar, canı gönülden işin ucundan tuttu. Proje önce 10 sanatçıyı hedef alarak başladı. Sonra aldığımız destek bizi kamçıladı ve 20 kişiye çıktı. Bu World Travel Channel olarak imza attığımız ilk sosyal sorumluluk projesi ama son olmayacak. Gelecek için planlarımız hazır. Önümüzdeki yıl daha büyük sosyal sorumluluk çalışmaları yapacağız.