Cadde YAZ TATİLİNDE HEM ÖĞRENSİN HEM EĞLENSİN! - KAMPA TEK BAŞINA GiDEBiLiR

YAZ TATİLİNDE HEM ÖĞRENSİN HEM EĞLENSİN! - KAMPA TEK BAŞINA GiDEBiLiR

18.06.2014 - 21:46 | Son Güncellenme:

Yaz kampında ailesinden ayrı zaman geçiren çocuklar; birlikte çalışmayı, karar vermeyi, sorumluluk almayı, yaratıcılığı, özgürlüğü ve kendine güvenmeyi öğreniyor

YAZ TATİLİNDE HEM ÖĞRENSİN HEM EĞLENSİN - KAMPA TEK BAŞINA GiDEBiLiR

Tatilde çocuklarının sosyalleşeceği alanlar arayan aileler için yaz kampları bir alternatif. Ancak aileler, çocuklarını tek başlarına, farklı bir yere gönderme kararını alırken zorlanıyor. Geleceğin Yıldızları Yaz Kampları’nın Genel Müdürü Osman Gözet, çocuklarını yaz kampına göndermek isteyen ailelere şu tavsiyelerde bulundu:
*Yaz kampı, öğrencilerin okul tatili süresince ilgi alanlarına göre seçtiği programlarda eğlenirken, sosyal ve fiziksel gelişimlerini devam ettirdikleri bir ortam.
* Aile ve öğrencilerin tercihine göre gündüzlü ya da yatılı, farklı sürelerde olabilir.
* Yaz kampları okuldan farklı amaçlarla düzenleniyor.

Haberin Devamı

ÖZGÜVENİ ARTIYOR SORUMLULUK ALIYOR
Kamp yaşamı onlara pozitif ve yeniliklerle dolu bir çevre sunar. Kamp; gençlerin fiziksel aktivite ihtiyaçlarını karşılamaları, yaratıcı ifadeler geliştirmeleri, gizli kalmış yeteneklerini ortaya çıkarmaları ve toplum içine katılmaları için gerekli altyapıyı sağlar.

İLETİŞİM KURUYORLAR
Doğal ortamdaki kamp aktiviteleri ve grup yaşamı; sosyal ortamda başarılı ve sağlıklı bir gelişme sağlarken, eğlencenin günlük amaç olduğu bir mekan hazırlıyor.
Böyle bir ortamda çocuklar; dinlemek, konuşmak ve bunları yansıtmak için zamanı olan pozitif ‘rol model’lerle iletişim kuruyor. Birlikte çalışmayı, karar vermeyi, sorumluluk almayı, yaratıcılıklarını geliştirmeyi, özgürlüğü, kendine güven oluşturmayı ve güven kazanmayı öğreniyorlar. Aynı zamanda kamplar; takım çalışması, liderlik, uzlaşma ve saygı gibi değerlerin gelişmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

64 ÜLKEDEN BİNLERCE ÇOCUK

Türkiye’nin birçok ilinden 5-17 yaş arası çocuk ve gence 22 farklı program seçeneğiyle spor, sanat, doğa ve İngilizce içerikli okul dışı eğitim olanağı sunan Geleceğin Yıldızları, 1989 yılından bu yana uluslararası bir organizasyon olarak hizmet veriyor.
Sörf, film yönetmenliği, yelken, İngilizce yaz kampları ve basketbol gibi 22 farklı programla 64 ülkeden (Almanya, İtalya, Fransa, Rusya,
ABD vb) binlerce genç kamplara katılıyor. Geleceğin Yıldızları kampları, bu yıl da Türkiye’nin yanı sıra 20’den fazla ülkeden gelen kampçılara ev sahipliği yapacak.

KURUMU İYİ ARAŞTIRIN

Yaz kampı seçimi, aslında okul seçimi kadar önemli. Öğrencinin ilgi alanı ve ailenin kamptan beklentisine yönelik program sunan kurum iyi incelenmeli.
Kampçılık tecrübesi,
programın içeriği, kampların yapıldığı tesislerin konumu ve konaklamaya uygunluğu önemli kriterler.
Aileler mümkünse
kamp yöneticileriyle tanışmalı. Ulaşımda
ve geziler sırasında kullanılan
araçların seçimi, kampta sunulan sağlık
hizmetleri ve sağlık
sigorta kapsamı araştırılmalı.