Cadde Zirvede fiyatlar buz kesiyor! Bir çay 100 lira

Zirvede fiyatlar buz kesiyor! Bir çay 100 lira

21.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sömestir tatilinin başlamasıyla kayak merkezlerinde yoğunluk artarken, yiyecek ve içecek fiyatları ise yazlık beldeleri solladı.

Zirvede fiyatlar buz kesiyor Bir çay 100 lira

MESUT YILMAZ- Havaların soğuması ve öğrencilerin sömestir tatiline girmesiyle Türkiye’nin önemli kayak merkezlerindeki otellerin rezervasyonları dolmaya başladı. Yaza oranla daha kısa süren kış sezonunda tatilciler, yiyecek ve içecek fiyatlarını gördüklerinde ise buz kesti! Uludağ, Kartalkaya ve Erciyes’teki rakamlar, hayat pahalılığıyla haberlere devamlı konu olan Bodrum’daki otel ve mekânları şimdiden solladı. Astronomik fiyat artışlarından yiyecek anlamında en çok tercih edilen lahmacun da nasibini aldı.

Haberin Devamı

Zirvede fiyatlar buz kesiyor Bir çay 100 lira

Bodrum’da geçtiğimiz yaz 450 liradan satılan lahmacun, kayak tatilindeki en gözde yerlerden Uludağ’da ise tanesi 500 liradan satışa çıkıyor. Uludağ’daki yerlerde ayranın fiyatı ise 200 lira! Yine aynı bölgede çorba 500 liradan, pizza ve makarna bin 250 liradan, salata 750 liradan, zirvenin olmazsa olmazı sucuk ekmek 500 liradan, tostlar 500 liradan, kebaplar ise 900 liradan başlayan fiyatlarla tüketiciye sunuluyor. Kış tatili tercih edenler, dudak uçuklatan rakamlar karşısında şaşkınlığını gizleyemiyor.

Zirvede fiyatlar buz kesiyor Bir çay 100 lira

Uludağ’ı aratmıyor

Geçtiğimiz sene Bodrum’da 500 liraya çıkan hamburger fiyatı, Uludağ’da aynı tarifeden satılıyor. Kayak merkezlerinin popüler bölgelerinden Kartalkaya’daki fiyatlar da Uludağ’ı aratmıyor. Kartalkaya’da bir çay 100 lira olurken, soda 180 liradan, taze sıkılmış portakal suyu 450 liradan, asitli içecekler 200 liradan, mercimek çorbası 300 liradan, yeşil salata 420 liradan, bir porsiyon tavuk şiş ise 650 liradan satılıyor.

Haberin Devamı

Zirvede fiyatlar buz kesiyor Bir çay 100 lira

Bodrum’da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın halk plajında geçtiğimiz yaz çay 10 liraya, orta halli yerlerde ise 45 liradan satılıyordu.

Zirvede fiyatlar buz kesiyor Bir çay 100 lira

Erciyes bir adım önde

Popüler kayak merkezleri arasında yer alan ve son senelerde birçok renkli etkinliğin yapıldığı, ünlü isimlerin de tercih ettiği Erciyes’teki fiyatlar ise Uludağ ile Kartalkaya’ya göre uygunluğuyla dikkat çekiyor. Yiyecek ve içecek fiyatları Erciyes’te yarı yarıya düşüyor. Erciyes’te lahmacun 250 liradan, pizza 650 liradan, çorba ise 200 liradan satılıyor. Erciyes’teki fiyatların düşüklüğü kış tatilcileri için daha uygun seçenek olarak bölgeyi bir adım öne çıkarıyor.

Zirvede fiyatlar buz kesiyor Bir çay 100 lira

Alternatifi yok

Bodrum’da bütçenize göre istediğiniz mekânlara gidilebilirken, kayak merkezlerindeki yerlerin az olması nedeniyle fiyatların menülere daha yüksek yansıdığı gözleniyor. Bu da rakamların uçuk olmasına sebep oluyor.

Zirvede fiyatlar buz kesiyor Bir çay 100 lira