Dekorasyon Bahçe dekorasyon fikirleri (2021)

Bahçe dekorasyon fikirleri (2021)

05.07.2021 - 16:59 | Son Güncellenme:

Bahçe sadece evinize eklenen bir “bonus” değil, aynı zamanda en az iç odalar kadar ilgiyi hak eden ve pek çok fayda ve memnuniyet getirebilen sıcacık yuvanızın bir uzantısıdır. İşte bahçenizi nasıl dekore edeceğinize dair bazı fikirler.

Bahçe dekorasyon fikirleri (2021)

Bahçenizi dekore etmek için bahçıvanlardan ve dış mekan dekoratörlerinden birkaç ipucu alarak başlamalısınız. İşte her şeyden önce bilmeniz gereken 3 ön koşul:

Haberin Devamı

Alanınızı hazırlayın: Bahçenizi bölümlere ayırın, sebze bahçesi, oyun alanı vb. için alanlar planlayın. Her şey önceden kafanızda iyi organize edilmiş olmalıdır.

Eşya yığılmasına yenik düşmeyin: Bahçeniz samimi ve sağlıklı bir yer olarak kalmalı, dağınıklık veya depo haline gelmemelidir. Bir veya iki tanesi sağduyulu bir şekilde hile yaparken 50 bahçe cücesi kurmanın bir anlamı yok.

Sadece işlevselliğe takılı kalmayın: Bahçe başlı başına evin bir parçası ve dekorasyonuna ve atmosferine özen göstermenizi hak ediyor. Onu sadece işlevsel bir alan olarak görmeyin.

 

Bahçenizi nasıl dekore edersiniz?

Bahçenin çevre düzenlemesi, dekorasyona geçmeden önce temelleri atmanıza izin veren önemli bir adımdır.

Haberin Devamı

Mükemmel hale getirmek için çimi biçin ve sulayın;

Çalılar ve ağaçları budayın. Varsa su noktalarını (gölet, çeşme) temizleyin. Etrafta size faydası olmayacak her şeyden kurtulun (eski nesneler, solucan yenmiş tahtalar, çürüyen saksılar vb.)

Aydınlatmaya önem verin

İşlevsel olmasının yanı sıra dış dekorasyona kesinlikle çekicilik katan aydınlatmayı da ihmal etmeyin. Lambaderler, ışık kemerleri, çelenkler... Olasılıklar sonsuzdur ve arzu ettiğiniz tarza uyum sağlar. Bu linkte harika fikirler bulacaksınız.

Bahçe dekorasyon fikirleri (2021)

Son olarak, pratik tarafı unutmayın: Bir bahçenin bakımı, alet ve aksesuarlarla, görünür bir karışıklık yaratmadan toplanması gerekir. En güzeli, bahçenin arkasına kurulacak ahşap bir kabin tercih edin.

Yaşam alanınızı düzenleyin

Asma yelken (rüzgârda seyreden bir tekne gibi) tenteler, çardak, bitkilerle sarılı ahşap çitler… Teraslar için pek çok dekoratif çözüm var. Ana hedef, onu eğlenceli ve rahat bir alan yapmaktır ve bahçe mobilyalarına yer açmanız çok önemlidir.

Bahçe mobilyaları nedir? Masa, sandalye, mobilya ve hatta tablolar, aynalar ve dekoratif objeler ile oturma odanızın iç konforunu dışarıya aktarmanın bir yolu. Zevkinize göre farklı stiller mevcuttur. Ama bahçenizi gerçek bir şımarma alanına dönüştürmek için en gerekli mobilyalar kuşkusuz şezlonglardır…

Bahçe dekorasyon fikirleri (2021)

Bahçenizi nasıl dekore edersiniz: bonus ipuçları

Haberin Devamı

Bahçenizi nasıl dekore edeceğinize dair fikir listemizdeki son adım, pastanın üzerine kremayı sürmektir: Dış cephenizi olağanüstü bir yaşam alanına dönüştürecek bu küçük “ekstralar”. İşte bazı fikirler:

Dekorasyon için: sebze alanını veya ekili alanları çevreleyen mini çitler; gölet çevresinde süslü çakıl taşları; yeşil bir duvar...

Rahatlık için: bahçenin dibinde ağaçların gölgesinde bir hamak; aletleri saklamak için bir barınağa dönüştürülmüş bir dolap; ahşap bir kompost kutusu...

Geri dönüşüm için: Eski nesneleri onarmayı seviyorsanız, kullanılmış çiçek kutularınızı dekoratif aksesuarlar yapmak için (örneğin tüm renklere boyayarak) yeniden kullanmayı düşünün, ahşap paletlerinizi renklendirin ve kendinize yardım edin.

Çocuklar için: Hep küçükleri düşünmek zorunda olduğunuz için, bahçenin bir köşesini oyun alanı yapmak için ayırın; ve onlara bahçenin dibindeki büyük meşe ağacının dallarında güzel bir kulübe yapın!

Bahçe dekorasyon fikirleri (2021)