Emlak Emeklilerin %77’si kendi evinin sahibi

Emeklilerin %77’si kendi evinin sahibi

24.05.2021 - 17:52 | Son Güncellenme:

Türkiye Emekliler Derneği tarafından yapılan araştırmaya göre, emeklilerin %77’si kendi evinde oturuyor. Öte yandan imkanı olsa %55’inin taşınmak istediği ortaya çıktı. En çok özlem duyulan konutlar ise müstakil olanlar ve sağlık kuruluşlarına yakın olanlar...

Emeklilerin %77’si kendi evinin sahibi

 

Türkiye Emekliler Derneği tarafından yapılan Türkiye Emekli Profili Araştırması’nın ikincisinin sonuçları açıklandı. Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatma Arpacı'nın başkanlığını yürüttüğü araştırmaya, Türkiye genelinde emekli 610 kadın ile 1840 erkek katıldı.

Haberin Devamı

Araştırmaya göre emeklilerin %77’si kendi evinde oturuyor. Kendi evinde yaşayanların %44’ü müstakil ev sahibiyken, %56’sı ise apartman dairesinde ikamet ediyor.

Emekli profili araştırmasına göre emeklilerin yüzde 55’i imkanları olursa taşınmayı düşünüyor. Bu kesimin %56’sı yeni konutunu kent merkezinde, %40’ı yaşadığı bölgede, %4’ü ise kent çevresinde olmasını istiyor.

Emeklilerin % 79,6’sı konutun yeri ile ilgili tercihini sağlık kuruluşlarına yakın olmasını gözeterek yapacağını dile getirdi.

Emeklilerin gönlünde müstakil konut yatıyor

Araştırmaya katılanların yüzde 55,6’sı müstakil konutta oturmayı isterken, %30’u apartman dairesini tercih ediyor. Bazı emekliler temizlik yemek gibi hizmetlerin sağlandığı bir yerde kalmak istiyor. Bu kesimin oranı %7.6. Huzurevinde yaşamak isteyenlerin oranı ise %0.9.