Püf Noktaları Eskiyen Yün Kazağınızı Atmadan Önce Bir Kez Daha Düşünün!

Eskiyen Yün Kazağınızı Atmadan Önce Bir Kez Daha Düşünün!

Son Güncellenme:

.

Eskiyen Yün Kazağınızı Atmadan Önce Bir Kez Daha Düşünün

DIY (Do It Yourself/Kendin Yap) akımı yaygınlaştıkça eskiyen eşyaları farklı amaçlarla yeniden kullanma yöntemleri ve alanları da giderek artıyor. Örneğin; günlük giyim tarzının önemli parçalarından olan yün kazakları, birbirinden değişik durumlar için yeniden kullanılabilir hale getirebilirsiniz. Eskimiş, sökülmüş, solmuş veya artık üzerinize olmayan yün kazakları keserek ya da birleştirerek onlara yeniden işlev kazandırmak mümkün. İşte yün kazaklarınızı geri dönüştürmenizi sağlayacak efektif ve etkileyici DIY fikirleri...

Haberin Devamı

Eskiyen yün kazaklarınızla farklı materyalleri kaplayabilirsiniz

https://www.instagram.com/p/-qcs4FDmfP/?utm_source=ig_embed Dondurma kabından, yoğurt kabından hatta eski tencere, kupa ve kavanozlardan bile çiçekler için saksı yapılabiliyor. Peki kullanmadığınız yün kazaklarınızı keserek saksılara geçirmeye ne dersiniz? Saksılarınızı hem renklendiren hem de koruyan bu yöntem sayesinde sıcak ve samimi bir atmosfer yaratabilirsiniz. Ayrıca porselen demliklerinize geçirebileceğiniz eski yün kazaklarınızla hem dekoratif bir sonuç elde edebilir hem de çayınızı uzun süre sıcak tutabilirsiniz.

Eski yün kazaklarınızı yeni eşyalara dönüştürün

https://www.instagram.com/p/_1uVYITP_6/?utm_source=ig_embed Atmayı düşündüğünüz yün kazaklarınızı farklı malzemelerle birlikte kullanabileceğiniz gibi onlardan yeni eşyalar da elde edebilirsiniz. Örneğin; evinizde dekoratif amaçlı bulunan yastıklarınıza yün kazaklardan oldukça şık ve elegant yastık kılıfları yapabilirsiniz. Böylece evinizdeki koltukları hem çok daha yumuşak hem çok daha estetik yastıklarla süslemiş olursunuz. https://www.instagram.com/p/BOPjTmngZKy/?utm_source=ig_embed Yün kazaklarınızdan yastık kılıfı yapabileceğiniz gibi dekoratif yastıklar da yaratabilirsiniz. Kalp, yuvarlak ya da kare gibi farklı formlarda kesebileceğiniz yün kazaklarınızın içini pamukla doldurup, üzerine kurdele ve benzeri tamamlayıcılar ekleyerek dekorasyon amaçlı yastıklar da üretebilirsiniz. https://www.instagram.com/p/BLUDyNIDmjL/?utm_source=ig_embed Yün kazakları birleştirerek ortaya çıkarabileceğiniz diğer bir eşya ise battaniye. Sıcak tutan hoş bir battaniye için birbirinden farklı yün kazakları bir araya getirip, yaratıcı patchwork kombinasyonları oluşturabilirsiniz. Kazaklarla birlikte yün malzemeden en çok üretilen diğer bir materyal ise kuşkusuz bereler. Eski yün kazaklarınızı keserek soğuk kış günlerinde kalın saç bantlarına dönüştürebileceğiniz gibi kestiğiniz noktanın üst kısmını dikerek bere şeklinde de kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yün kazaklarınızı çocuklar ve evcil dostlarınız için de değerlendirebilirsiniz

https://www.instagram.com/p/BaxUUM5Bmxa/?utm_source=ig_embed Özellikle soğuk havalardan başta köpekler olmak üzere birçok evcil hayvan türü kolayca olumsuz yönde etkilenebiliyor. Onları kötü hava koşullarından korumanın en güzel yöntemlerinden biri ise kendi kazaklarınızı onlara uygun hale getirmek. İster tek bir kazaktan koruyucu bir pet kıyafeti yaratabilir, isterseniz farklı parçaları bir araya getirerek daha eğlenceli ve değişik sonuçlar elde edebilirsiniz. Ek olarak kullanmadığınız yün kazaklarınızı çocuklar için oldukça sevimli peluş oyuncaklara döndürebilmeniz de mümkün.