Dekorasyon Kır Düğünü mü, Salon Düğünü mü?

Kır Düğünü mü, Salon Düğünü mü?

Son Güncellenme:

.

Kır Düğünü mü, Salon Düğünü mü

Yaz kapıda... Evlenmek isteyenler için hem çok stresli hem de çok eğlenceli bir sezon başlıyor. Hayalinizdeki düğünü planlamak için hazırsınız. Biz de bu tatlı telaşınıza hem biraz ortak olmak hem de size birkaç fikir vermek için bir yazı derledik. Buyurun başlayalım.

Haberin Devamı

Klasiklerden asla vazgeçmeyenleri buraya alalım: Salon Düğünü

Kır Düğünü mü, Salon Düğünü mü

Gelenekselci tarzı benimsemiş çiftlerin genellikle tercih ettiği bir düğün konsepti: salon düğünü. Kraliyet Saray'ı gibi bir mekan tutmadıkça da daha az masraflı diyebiliriz. Hava mağduriyeti yaşanmaması açısından ve yaz-kış dinlemeksizin yapılabilmesinden dolayı da mantıklı bir tercih. Salon düğünü yapmaya karar verdiyseniz öncelikle bütçeniz doğrultusunda nasıl bir mekan olmasını istediğinize karar vermelisiniz. Otellerin davet salonları, tarihi mekanlar ve düğün salonları alternatifler arasında. Buna karar verdikten sonra düğününüzün yemekli mi yoksa kokteyl mi olacağına karar vermeniz gerekecek. İstanbul'da bir salon düğünü maliyetinin yemekli ve kokteyl olması arasında azımsanamayacak kadar büyük bir fark olduğunu düşünürsek bu da üzerine bir hayli düşünmeniz gereken bir diğer faktör oluyor. Buna da karar verdikten sonra konsepti belirlemeniz gerekiyor. Mekan işletmecisiyle yapacağınız görüşmede, yoğunlukta olmasını istediğiniz renkleri, masalardaki obje ve çiçekleri ve tabii ki gecenin en önemli detayı müzik öğesini konuşmanız sizi hayatınızın en mutlu gecesinde kötü bir sürpriz yaşamanız riskini azaltacaktır. Gelelim gelinlik-damatlık seçimine. Öncelikle salon düğünleri her gelinliği kaldırabilecek bir konsepttir. Gelinlikte A kesim, prenses kesim, deniz kızı kesim seçeneklerden bazıları. Ancak tek dikkat etmeniz gereken şey kapalı bir mekanda gerçekleşen düğüne, ip askılı uçuş uçuş bir gelinliğin pek uygun olmayacağıdır. Aynı şekilde damatlık seçerken de salaş tarzdan ziyade, daha ciddi belki kruvaze belki smokin tipi damatlıkların seçimine dikkat etmelisiniz.

Haberin Devamı

Sofistike ruhlular için olmazsa olmaz: Kır Düğünü

Kır Düğünü mü, Salon Düğünü mü

Kır düğünü, son zamanların en trend düğün konsepti. Doğayla iç içe olmak, sınırların daha az olması, özgürce tema belirleyebileceğiniz bir seçenek kır düğünü. Salon düğünlerinin o resmi yapısı burada yok. Gelinin, sandalet bile giyebildiği, damadın keten gömlekle bile eşlik edebildiği bir düğün konsepti: kır düğünü. Evet, açık havada, rahat kıyafetlerle evlenmek kulağa çok hoş geliyor. Peki maliyeti? Yurt dışında kır düğünlerinin, salon düğünlerine oranla daha ucuz olduğunu gözlemlerken ne yazık ki ülkemizde bu durum biraz farklı. Eğer kendinize ait bir bahçeniz ya da bir tanıdığınız düğün şirketi yoksa, ekonominizin biraz esnek olması gerekebilir. Lakin bu konseptin bir trende dönüşmesi mekan sahiplerinin fiyatları arttırmasına neden oldu. Bir diğer yandan hava şartlarının da olumsuzluk yaratabilmesi olasılığını göz ardı etmemelisiniz. Yine de mumlar, çiçekler ve sarkan ışıklı objelerle ve mis gibi bir kır havasında evlenmek isterseniz de sizi hiçbir şey yıldırmasın. Kır düğünlerinde genellikle aperatif yiyeceklerin ikram edilmesine alışığız. Kat kat gösterişli pastaların yerine, mini cupcakeler tam takım yemeklerin yerine atıştırmalık kanepelerin servis edildiğini atlamamak lazım.

Haberin Devamı

İkisinden de bir türlü vazgeçemeyenler için: Açık alanlı salon düğünü

Kır Düğünü mü, Salon Düğünü mü

Bu konseptte hem yemekli şık bir düğün havasını hem de açık alanlarında rahat hareket etmenin verdiği havayı aynı mekanda yaşayabileceksiniz. Klasik salon düğününün asaleti ne kadar cezbedici olsa da, sadece kır düğünlerine özel olan havai fişek, konfeti ve gibi etkinliklerden ne yazık ki vazgeçmeniz gerekiyordu. Bu konseptte buna yer yok. Yine son karar sizin ancak bu seçeneğe de bir göz atmanız sizin faydanıza olacaktır.