Pazar Bodrum’da sürdürülebilir turizmin adresi

Bodrum’da sürdürülebilir turizmin adresi

18.06.2023 - 03:00 | Son Güncellenme:

Dünyanın karşı karşıya olduğu iklim krizine yalnızca bireysel alışkanlıklarımızı değiştirerek karşı koyamayacağımız ortada. Bu yüzden modadan turizme, seyahatten gastronomiye tüketim alışkanlıklarımıza yön veren her sektörün gündeminde sürdürülebilirlik var. Tatil sezonunun başladığı yaz aylarında ise bunun başlıca muhatabı turizm sektörünün lokomotifi oteller oluyor.

Bodrum’da sürdürülebilir turizmin adresi

CEYDA ULUKAYA
ceyda.ulukaya@milliyet.com.tr 

Haberin Devamı

İsviçre markası olarak 29 yıl önce Türkiye’ye gelen Hapimag Sea Garden Resort, Bodrum’un Yalıçiftlik koyunda sürdürülebilirlik anlayışıyla hizmet veren lokasyonlardan biri. Çam ormanlarıyla kaplı yaklaşık 200 metrekarelik alanda konaklama, Bodrum mimarisinden ilham alan az katlı yapılarda sağlanıyor. Tesis genelinde tüm atıklar ayrıştırılıyor, kullanılan sular arıtılarak bahçe ve ormanlık alanda sulama amaçlı kullanılıyor. Gıda atıkları ise kedi-köpek mamasına dönüşmek üzere Bodrum Belediyesi’ne gönderiliyor, ayrıca kompost yapımında kullanılıyor. Tesis, güneşten sağladığı yüzde 40 oranında enerji ihtiyacını ise hızla artırma yolunda.

Sürdürülebilirliğin bir başka kriteri olan yerel kalkınma ise bölgedeki yerel üreticilerle kurulan sağlam ilişki ağıyla sağlanmış. 600 kişilik otel personelinin yarısı Yalıçiftlik ve bölge köylerden, kadın istihdamı oranı ise yüzde 40’a yakın. Badem, incir, Bodrum mandalinası gibi yerel ürünler bizzat üreticiden satın alınarak otel mutfağında imza lezzetlere dönüşüyor. Otel, kendi bahçesinde yetişen zeytinlerden ürettiği soğuk sıkım zeytinyağı, ata tohumu karakılçık ekmeği, keçiboynuzu unundan tatlılarıyla da misafirlerini yerel tatlarla tanıştırıyor. Mutfakta kullanılan baharatların neredeyse tamamını yine kendi tesisinde yetiştiriyor. Bu sezon itibarıyla yenilenen konseptiyle kapılarını açan Laguna Launch ise yerel malzemeler, geleneksel tatlar ve modern pişirme teknikleriyle otelin gastronomi standartlarını üst düzeye taşıma yolunda.

Haberin Devamı

Global Wellness Day’e ev sahipliği yaptı

Aquamasters Yüzme Yarışları ve Bodrum Cup Yelken Yarışları gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapan Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, bu yıl 10 Haziran’da #dancemagenta temasıyla 12’nci kez düzenlenen Global Wellness Day etkinliğine de ev sahipliği yaptı. Doğayla uyumlu iyi yaşam konusunda farkındalığın artmasını hedefleyen Global Wellness Day programında yoga, dans, aerobik, su sporları etkinlikleri, sağlıklı beslenme atölyeleri, söyleşi ve workshop’lar yer aldı.