Pazar Dizilerin gizli kahramanı stil

Dizilerin gizli kahramanı stil

07.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Stil danışmanı Deniz Marşan ile dizilerin gizli kahramanlarından olan kıyafetleri, oyuncuların stillerini belirlerken nelere dikkat ettiğini konuştuk. Yeni sezon için trend tüyoları aldık

Dizilerin gizli kahramanı stil

Aralarında “Aşk-ı Memnu”, “Kuzey Güney”, “Medcezir”in de olduğu birçok dizinin stil danışmanlarından olan Deniz Marşan dizilere styling yapmaya devam ediyor. Son olarak Schwarzkopf’un yeni saç boyası Colour Specialist ile bir işbirliği yapan Marşan’la stilin diziler için önemi ve styling üzerine konuştuk.

Haberin Devamı

Stil danışmanlığı diziler için ne kadar önemli?

Stil danışmanlığı, ekrandaki karakterin gerçekten senaryodaki gibi olması konusunda bence çok etkili. Karakterin stili ve senaryo bir bütün olduğunda çok güzel işler ortaya çıkıyor.

Şu an styling’ini yaptığınız diziler hangileri?

Geçmişte “Aşk-ı Memnu”, “Kuzey Güney”, “Kara Para Aşk”, “Medcezir” dizilerinde danışmanlık yaptım. Şu an da “Kara Sevda” dizisine stil danışmanlığı desteği veriyorum.

“Kara Sevda”da oyuncuların stillerini karar verirken neleri göz önüne alıyorsunuz?

Ben kadınları giydiriyorum, Başak Dizer de erkekleri giydiriyor. Neslihan Atagül yani Nihan karakteri için elbette önce senaryoyu göz önünde bulunduruyoruz. Örneğin, ilk sezon Nihan daha genç bir kadını oynarken şimdi şirkette çalışan çocuk sahibi biri. Elbette bunlar karakterin tarzında çok etkili oluyor.

Haberin Devamı

Dizilerin gizli kahramanı stil
“Neslihan Atagül’e her şey yakışıyor”

Neslihan Atagül’e en çok yakıştırdığınız tarz hangisi? Hangi parçaları kullanmayı seviyorsunuz?

Neslihan’ın vücudu çok güzel, dolayısıyla her şey yakışıyor. Ona daha çok dar pantolon ve elbiseler kullanıyoruz. Üzerine blazer ceketlerle tamamlıyoruz. Bence ona bu tarz kıyafetler çok yakışıyor.

Oyuncuların kişisel tercihleri ne kadar etkili oluyor bu süreçte?

Elbette kişisel tercihleri ve fikirleri çok önemli. Her oyuncu, içinde mutlu olduğu ve iyi hissettiği kıyafetlerle oynamalı. Bu konuda zaten hep fikir alışverişinde bulunuyoruz.

Oyuncuların saç renklerinde değişiklikler yapıyor musunuz?

Karakter oturtmak sadece kıyafetle değil her şeyiyle bir bütün. Düz ya da dalgalı saç, sarışın ya da esmer, hepsi karakter için gerekiyorsa yapılıyor. Saç rengi karakter üzerinde çok etkili. Bunun için de önerilerimiz oluyor. Ben de saçlarımı Colour Specialist’in “Derin Siyah” rengi ile değiştirdim.

“Bu yıl siyah saçın ve örgülerin yılı olacak”

Bu yılın saç trendleriyle ilgili ne gibi tüyolar verebilirsiniz?

Bu yıl Rapunzel tarzı uzun saçların ve örgülerin yılı olacak diyebiliriz. Örgüler, romantizmden neo-gotik akımına, eklektik bir güzellik tavrıyla karşımızda. Topuz ve örgünün birlikteliği de yıldızı yüksek modellerden. Siyah saç her tende ve stilde kadına çok yakışıyor. Doğal görüntü sevenlere de ideal. Asil, zarif bir görünüşü olan siyah saç yılın modası olacak.