Pazar Down Türkiye +1 Akademi başladı

Down Türkiye +1 Akademi başladı

11.12.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Down Sendromu Derneği, Down sendromlu bireylerin öğrenimde fırsat eşitliğini sağlamak ve bağımsız yaşamalarını kolaylaştırmak adına ‘DownTürkiye +1 Akademi’ platformunu kurdu.

Down Türkiye +1 Akademi başladı

Erken müdahale, bağımsız yaşam, iş koçu destekli istihdam, özsavunuculuk, aile içerikleri, birebir danışmanlıklar gibi akademik temellere dayanan platform, Down sendromlu bireyler, aileler ve uzmanların nitelikli öğrenme içeriklerine erişimini kolaylaştırıyor. Down sendromlu bireyler, aile üyeleri, kurumlar ve uzmanlar için ayrı ayrı eğitim içeriklerinin bulunduğu platform, uzmanlara da Down sendromlu bireylere yönelik sınıflar açmayı, katılımcıların performanslarını ve gelişimlerini takip edebilmelerini sağlıyor. Akademi portalına giriş https://akademi.downturkiye.org/ adresi üzerinden sağlanıyor.

Haberin Devamı

Platformun tanıtımında bilgi veren Türkiye Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gün Bilgin “Bilimsel araştırmalar ve sahada yürütülen çalışmalar doğrultusunda uygulanarak test edilmiş programlarımız ile Down sendromlu bireyleri ve ailelerini güçlendirecek çalışmalar yapıyoruz. Down Türkiye +1 Akademi platformumuz ile amacımız; Türkiye’nin dört bir yanındaki Down sendromlu bireylere ve ailelerine ulaşarak nitelikli öğrenme içeriklerine ulaşmalarını kolaylaştırmak” dedi.