Pazar Duvarın yıkılışı İstanbul’da kutlanıyor

Duvarın yıkılışı İstanbul’da kutlanıyor

14.06.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Berlin Duvarı’nın yıkılışının 20’nci yılında Berlinli DJ’ler dans ettirecek, hip hop ve zeybek buluşacak, sergiler açılacak, gençlik orkestraları klasik müzik çalacak

Duvarın yıkılışı İstanbul’da kutlanıyor

Berlin Duvarı’nın 1989 yılında yıkılması dünyada yaşanan büyük değişimin önemli bir simgesi olmuştu. İşte bu tarihi olay tam 20 yıl sonra İstanbul’da 18-21 Haziran tarihleri arasında bir dizi etkinlikle hatırlanacak, partilerle kutlanacak.
Bu tarihler arasında yolu İstanbul Modern’e düşenler Duvartaşı Etkinliği’ne mutlaka katılmalı. Burada Duvar’ın sembolik bir parçasını kendi mesajınızla Berlin’e gönderebileceksiniz. Üç gün boyunca yer alacak etkinliklerden bazıları ise şöyle: 
- 18 Haziran saat 19.00’da Garajİstanbul’da ZEY’BrEak  isimli gecede bir dans performansı var. İsmi Deutschländer  / Almancı. Avrupa ve Anadolu’nun geleneksel müzikleri ile desteklenen zeybek ve hip hop ritimleri aynı dansta buluşacak. İlginç bir karışım olabilir. Kadir Memiş ya da diğer adıyla Amigo, gösterisini İstanbul’da ilk kez sergiliyor. 

Türk-Alman gençlik orkestrası
-Yine 18 Haziran’da 21.00’de Young Euro Classic Berlin İstanbul Orkestrası Cemal Reşit Rey’de bir konser veriyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri ile Berlin Carl Philip Emmanuel Bach müzik okulu öğrencilerinden oluşan orkestra, Cem Mansur ve Tilo Schmalenberg şefliğinde bir araya gelecek.
-Aynı gün Berlin ve İstanbul’da Sivil Toplumlar Network Konferansı saat 17.30’da yer alacak. Yer Tophane’deki Tütün Deposu, giriş ücretsiz.

Ghetto’da Berlin Kulüp Gecesi
-20 Haziran’da Kadıköy rıhtımındaki Şehremaneti Binası Belediye Merkez Galeri’sinde Berlin ile kardeş şehir ilan edilmesinin 20’inci yılında İstanbul’un Birinci Dünya Savaşı dönemine ait elle boyanmış stereoscopic fotoğrafları sergilenecek. Sergide yer alan şehir manzaraları, günlük hayattan fotoğraflar, resmi törenler ve askeri alaylar Osmanlı başkentinin o tarihlerdeki yaşamını gözler önüne serecek.
-20 Haziran gecesi Ghetto’da Berlin Kulüp Gecesi  yapılacak. Ücretsiz gecede DJ İpek, Volkan T., Dancefloor Killermachine&Kanakwood, All Stars, Gunnar Stiller, k-chico gibi Berlinli DJ’ler performans sergileyecek.