Pazar Eğlencenin tavanı yok

Eğlencenin tavanı yok

15.07.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ünlü restoranlar yazlık yerlerini İstanbula tepeden bakan teraslarda açtılar...

Eğlencenin tavanı yok

Geçtiğimiz kış Taksime taşınan İstanbulun gece hayatı, yazı da yine Taksimdeki manzaralı teraslarda karşıladı. Downtownın yazlık yeri NuTeras ile Cartoon Hotelin terasında hizmet veren Sofra London misafirlerine İstanbulun bambaşka bir yüzünü, Haliç manzarasını sunuyor. Bir Taksim klasiği olan Andon ise yazla yetinmiyor, kış için de terasta sürprizler hazırlıyor. NuTeras Boğazdan kaçan Haliçe bakıyor NuTerasta Haliç yönüne doğru kademe kademe inen platformlar, mekanın her köşesinden manzaranın görülmesini sağlıyor. Projeyi üstlenen mimarlar Murat Tabanlıoğlu ve Meltem Gürsel Tabanlıoğlu "Sade ve samimi bir mekan yaratmayı amaçladık" diyorlar. Johnson & Wales Üniversitesinde ahçılık eğitimi alan Mehmet Gürs de NuTeras ile Downtownın farkını "dekorasyondan mönüye, hatta fiyatlara kadar daha hafif" diye açıklıyor.NuTeras "daha hafif" belki ama daha az iddialı değil. 120 kişilik restoranın Mehmet Gürs tarafından özel olarak hazırlanan mönüsü Akdeniz mutfağı ağırlıklı. Doğu Akdeniz Mezeleri (6 milyon 500 bin TL.) ile hoş bir başlangıç yapabilirsiniz. Ana yemek olarak Izgara Barbunya (11 milyon 500 bin), Kişniş ve Kırma Zeytinyağlı Salsa ile Izgara Kılıç Şiş (13 milyon 500 bin) önerilebilir. Fıstıklı Sos ile Teriyaki Bonfile Şiş (11 milyon TL.) ya da Yasemin Pirinci ile Tavuk Sateyi (8 milyon TL.) de tercih edebilirsiniz. Tatlı olarak Bitter Çikolatalı Tart (5 milyon) çok iddialı."Burada her yaş grubundan, çok farklı tarzlardaki insanları ağırlıyoruz" diyen Gürs geçtiğimiz günlerde 104 yaşında bir Amerikalı kadını konuk ettiklerini, aynı gece bir masada smokinli erkekler otururken, diğer tarafta şortlu müşterilerin bulunduğunu belirtiyor. Müzik konusunda da net bir tavır yok. Aralarında Menderes Utku ve NuTerasın ortaklarından Ali Devecinin olduğu DJler ortama göre muhtelif müzikler çalıyorlar. Her gün saat 19.00da açılan NuTerasın mutfağı 24.00te kapanıyor ama son müşteri gidinceye kadar bar hizmet vermeye devam ediyor. Havalar soğuyuncaya kadar açık kalacak olan NuTerasa giderken rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Tel: (0212) 245 60 39 Teşvikiyenin ünlü restoranı Downtownın yazlık yeri NuTeras, NuPeranın teras katında hizmet veriyor. Tepebaşındaki NuTeras, Haliçe bakan manzarası ile İstanbulun başka bir yüzünü tanıtıyor misafirlerine. Downtownın ortağı ve aşçısı Mehmet Gürs "Trafik, kargaşa, gürültü ve aşırı müzik nedeniyle Boğazdaki yazlık mekanları tercih etmeyenlere Haliç manzarası ile farklı bir alternatif sunmak istedik" diyor. Sofra London Bir yanda Haliç, bir yanda Taksim Meydanı Londrada yaşayan Özer iç mekanda ve terasta 70er kişi kapasiteli Sofra Londonı kardeşi Davud Özere teslim etmiş. Yine de Sofra Londonın her şeyiyle uzaktan da olsa bizzat ilgilenen Özer "Biz hizmetkarlık yapmayız, misafirleri evimize gelmişler gibi ağırlarız" diyor.Sofra Londonda Osmanlı mutfağının bütün lezzetlerinin çağdaş yorumlarını tatmak mümkün. Açılışı Kavurmalı Humus, Yoğurtlu Ispanak ve Havuç ile yapabilirsiniz. Ana yemek olarak ise Şam Fıstıklı Hamsi Tava (2 milyon 500 bin TL.), Fıstıklı ve Cevizli İçli Köfte (3 milyon TL.) gibi seçenekler var. Akşamları saat 19.30 civarında açılan ve 24.00e kadar hizmet veren Sofra Londonda perşembe ve cumartesi akşamları Yavuz Özışıkı dinleyebilirsiniz. Tel: (0212) 297 21 78-79 Merkezi Londrada bulunan Sofra restoranları zincirinin İstanbuldaki halkası Sofra London yaz aylarında Taksimdeki Cartoon Hotelin teras katında müşterilerini ağırlıyor. Sofra Londonın sahibi ve şef ahçısı Hüseyin Özerin adı, özellikle yolu Londraya düşenlerin malumu. Özer, Osmanlı-Türk mutfağına yeni bir yorum getirerek İngilterede Sofra restoranları zincirini kurdu. Andon Teras Vedat Sakmandan canlı müzik... Andon Terasın mönüsünde Türk, İtalyan ve Fransız mutfağı bulunuyor. Ara sıcak olarak Pazı Dolması (2 milyon 500 bin TL.), Kağıtta Sucuk ve Pastırma (3 milyon 500 bin TL.), Fırında Elma ve Patates ile Domuz Sosisi (5 milyon TL.) gibi alternatifler bulunuyor. Ana yemek olarak Andon Çökertme (3 milyon 500 bin TL.) önerilebilir. Andonun ikinci katında bulunan, ancak şu sıralar kapalı olan Şarapevinin şarapları ve zengin peynir tabağı Andon Terasın favorileri arasında. Şarapların şişe fiyatları 5 milyon ila 30 milyon arasında değişiyor. Cuma ve cumartesi akşamları Andon Terasta Vedat Sakmanı dinleyebilirsiniz. Ancak manzaraya hakim bir masa istiyorsanız, mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız. Yaz bitiyor diye acele etmeniz de gerekmiyor. Çünkü üstü sera gibi kapatılacak olan Andon Teras kış aylarında da hizmet verecek. Tel: (0212) 251 02 22 Taksim gece hayatının klasiklerinden olan Andon, Boğaz manzaralı teras katı ile yaz aylarının da gözde mekanlarından. 100-150 kişi kapasiteli Andon Terasın en önemli özelliği 12.00de açılıp sabah 04.00e kadar açık kalması. Müdavimleri arasında sanatçıların ve gazetecilerin bulunduğu mekana gençler de rağbet ediyor.