Pazar Faydalı bir yaz dönemi için ipuçları

Faydalı bir yaz dönemi için ipuçları

02.07.2023 - 02:00 | Son Güncellenme:

Yaz tatili, öğrenciler için yılın en keyifli zamanları. Veliler ise öğrencilerin bu dönemi sadece oyun oynayarak, televizyon izleyerek geçirmesinden kaygı duyuyor.

Faydalı bir yaz dönemi için ipuçları

Online eğitim platformu tonguçAKADEMİ’nin rehberlik öğretmeni Çağla Akyavaş, öğrencilerin yaz dönemini daha iyi değerlendirebilmeleri için bazı ipuçları veriyor:

Haberin Devamı

Yeni sene için hedefler belirlenmeli: Veliler, öğrenciyle birlikte geçirilen seneyi genel hatlarıyla değerlendirerek tatile başlayabilir. Bu değerlendirme üzerinden, bir sonraki seneye dair hedeflerin belirlenmesiyle birlikte, tatil döneminde buna nasıl zemin hazırlanabileceği konuşulup planlanabilir. 

Öğrencilerin tatile ihtiyacı olduğu unutulmamalı: Yaz tatilinde fazla ders çalışan öğrencilerin okuldan erken sıkıldıkları gözlemleniyor. Bu nedenle yeni dönemde öğrenecekleri konulara ağustos ayı itibarıyla hafif bir tempoyla başlamak yeterli olacaktır.

Kitap okuma alışkanlığı kazanmak için en iyi zaman: Kitap okumak bir ders değil, hobidir. Yaz aylarında öğrencileri kitap okumaya daha fazla yönlendirerek bunu bir alışkanlık haline getirmesi sağlanabilir.

Haberin Devamı

Yeni hobiler bularak öğrencilerimiz kendini keşfedebilir: Öğrenciler var olan sanatsal ve sportif aktivitelere daha fazla zaman ayırabilir. Yeni hobiler deneyerek kendi potansiyellerini keşfedebilir.

Aileyle beraber geçirilecek vakit artırılmalı: Yaz dönemi farklı yerler keşfetmek için en uygun zamandır. Bu dönemde aileyle beraber yapılabilecek seyahatler tüm ailenin birlikte daha çok vakit geçirmesine katkı sağlar.