Pazar Kaçın, Volkan yine patladı!

Kaçın, Volkan yine patladı!

31.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kaleci Volkan Demirel’in her Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin en çok konuşulan adamı olmasına şaşıran var mı? Volkan’ın vukuatlarını hatırlayanlar için şaşırmak mümkün değil zaten

Kaçın, Volkan  yine patladı

Bir Beşiktaşlı olarak benim için Fenerbahçe-Galatasaray derbisi demek sezonun en keyifli maçları demekti. Fakat artık bu keyfe limon sıkıldı. Nedeni basit: Sözde ezeli rekabet! Sözde diyorum çünkü ne oynanan futbol futbola benziyor ne de futbolcular arasındaki kavga dövüş bitiyor. Taraftarların sahaya yağdırdıklarından bahsetmiyorum bile.
Bu “ezeli rekabeti” seyredeceğime, açar futbola
“soccer” diyen Amerikalıların MLS liginden bir maç izlerim daha iyi!
Eğer “halkı askerlikten soğutmak” gibi “halkı futboldan soğutmak” da suç olsaydı, hiç şüphe yok, bu suçtan en büyük cezayı Volkan Demirel ve Felipo Melo alırdı. İkisinin de her derbide olay çıkarmasına alıştık zira.
25 Ağustos Pazartesi günü oynanan Süper Kupa Finali’nde yaşananlar malumunuz... Penaltılara kalan mücadelede Felipo Melo penaltıyı kaçırınca Volkan, Melo’nun üzerine doğru sıçramış ve maçın gerilmesine neden olmuştu. Maçtan sonra ise Volkan’ın Galatasaraylı taraftarlara doğru yaptığı “tombala” hareketi ve açıklamaları konuşuldu. Volkan, Fenerbahçe televizyonuna verdiği demeçte, Felipe Melo’nun Pitbull lakabına ithafen “Belediye, gereksiz sokak köpeklerini zehirlesin” ifadelerini kullandı. Tabii bu açıklama hayvanseverlerin sabrını da taşırdı.

Haberin Devamı

Kaçın, Volkan  yine patladı

Volkan Demirel penaltıyı kaçıran Melo’nun üzerine sıçrayarak “seviniyor”.

İlk kırmızı kartı 2003’te
Volkan Demirel’in vukuatları saymakla bitmez ama bir yerden başlamak lazım. Volkan Demirel 27 Ekim 1981’de İstanbul’da dünyaya geldi. Ortaokulda futbola başlayan Demirel, 2000 yılında Kartalspor’un, 2002’de ise Fenerbahçe’nin yolunu tuttu.
O yıllarda Fenerbahçe’nin kalesini Rüştü Reçber koruyordu. 2003’ün nisan ayında oynanan Samsunspor maçında Rüştü’nün sakatlığı nedeniyle Volkan ilk 11’de başladı.
Bu Fenerbahçe’deki ilk resmi maçıydı.
Rüştü iyileştikten sonra Volkan yine yedek soyundu. Aynı sezonda oynanan Fenerbahçe-Diyarbakırspor maçında çıkan tartışmaya yedek kulübesinden dahil olunca Fenerbahçe’deki ilk kırmızı kartını gördü. Bu Volkan’ın geleceği hakkında bir ipucuydu.
Rüştü Reçber’in Barcelona’ya transfer olmasının ardından Volkan Demirel
2003-2004 sezonunda daha fazla forma şansı buldu. Rüştü bir süre sonra Barcelona’dan döndü ama Volkan kaleyi almıştı bir kere...

Lincoln’ü saha içinde kovaladı
Volkan Demirel 2003-2004, 2004-2005, 2006-2007, 2010-2011 ve 2013-2014 yıllarında Fenerbahçe’yle şampiyonluk yaşadı. Beş şampiyonluk kulağa hoş gelse de Volkan’ın kariyeri “toz pembe” değildi. Öyle zamanları oldu ki kendi taraftarlarının bile tepkisini çekti. Saçlarını jölelediği yıllarda, “jöle” Demirel’i protesto edenlerin vazgeçilmeziydi. Hatta taraftarlar beste yapıp “Volkan o topa uçsan saçların bozulur mu?” diye sordu.
Gelelim Volkan’ın patladığı derbilere... 2007-2008 sezonunda Türkiye Kupası çeyrek finalinde Galatasaray ile Ali Sami Yen’de oynanan rövanş maçında Volkan Demirel ile Galatasaray’ın o günlerdeki 10 numarası Cassio Lincoln arasında kavga çıktı. Volkan, Lincoln’ü saha içinde kovalamaya başladı.
Bu olayın ardından da kırmızı kart gördü.

Volkan’ın yerine Tuncay...
2008’in yaz aylarında Euro 2008 heyecanı yaşadık. Milli takım son dakikalarda bulduğu gollerle turnuvanın yıldızlarından biri haline gelmişti. 2-0 geriden gelip 3-2 öne geçtiğimiz Çek Cumhuriyeti maçının son dakikalarında Volkan, rakip forvet Koller’i ittiği için kırmızı kartla cezalandırıldı. Milli takımın oyuncu değişiklik hakkı da dolduğu için maçın son dakikalarında kaleyi Tuncay Şanlı korudu.
2008-2009 sezonunda yine Ali Sami Yen’deki Galatasaray-Fenerbahçe maçına da Volkan damga vurdu. Maç çok gergin geçiyordu. Fakat kıyamet son dakikalarda koptu. Birçok futbolcu birbirine girdi. Volkan ise taraftarları kışkırtacak hareketler yapmıştı. Maç içinde kart görmese de kamera görüntüleri incelendikten sonra üç maç ceza aldı. Volkan’ın Galatasaraylı taraftarlara doğru cinsel organını tuttuğu iddia edildi. Volkan ise kasık sakatlığı nedeniyle bu hareketi yaptığını söylüyordu.

Topu poposuyla durdurdu
2009-2010 Turkcell Super Lig sezonunun 27’nci hafta maçında Galatasaray ile Fenerbahçe, Ali Sami Yen’de karşılaşıyordu. Fenerbahçe Selçuk’un golüyle 1-0 öne geçti. Maçın uzatma dakikalarında Volkan Demirel, üzerine
gelen topu poposuyla kontrol edince kıyamet koptu. Volkan “Amacım rakiple dalga geçmek değildi. Sadece şov yapmak istedim” açıklamasını yaptı.
2012-2013 sezonunun son haftalarında Fenerbahçe, Galatasaray ile bu kez Kadıköy’de karşı karşıya geldi. Maçın son bölümlerinde auta çıkan bir pozisyon sonrası Galatasaraylı Sabri Sarıoğlu ile Volkan birbirine girdi. İki futbolcu da kırmızı kart gördü. Volkan maçtan sonra açıklama yaparak “Sabri benim arkadaşım değil, bundan sonra da olmayacaktır” dedi.
Volkan Demirel’in vukuatları sadece derbilerle sınırlı değil. Saha dışında da birçok olayın başkahramanı oldu Demirel. Dünya Kupası elemeleri için A Milli Takım ile Avusturya’da bulunan file bekçisi, muhabir Vedat Danacı ile tartıştı. Bu tartışmanın ardından akıllarda Volkan’ın “Seni evinden aldıracağım” tehdidi kaldı.

Haberin Devamı

Kaçın, Volkan  yine patladı

Haberin Devamı

Belçika güzeliyle evli

Haberin Devamı

Volkan Demirel Instagram’dan yayınladığı bu fotoğrafta, 2009’da Belçika güzeli seçilen eşi Zeynep ve 6 aylık kızı Yade ile.