11.07.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:
MALZEMESİ:
350 mililitre yoğunlaştırılmış süt
150 gram kakao
Üstü için:
25 gram kakao
Yoğunlaştırılmış süt için:
450 mililitre süt
150 gram şeker
YAPILIŞI: İlk önce yoğunlaştırılmış sütü yapmak için şeker ve sütü tencerede bir araya getirip kısık ateşte şeker ve süt tek vücut olana kadar karıştıralım. Minikli minikli kaynayınca en kısık ateşe getirip hiç karıştırmadan 30-35 dakika bekleyelim. Süt yoğunlaşıp krem renge dönünce altını kapatıp soğutmaya alalım. Yoğunlaştırılmış sütü yanlardan hafifli fokurdatıp ateşten aldıktan sonra içine kakaoyu 3 seferde ekleyelim. (Ekle-karıştır-ekle-karıştır-ekle-karıştır). Streç film serdiğimiz 20x10 santimetre boyutunda bir kalıba döküp 3 saat buzluğa park edelim. 3 saat sonunda istediğimiz şekilde dilimleyip şekil verdikten sonra üstüne kakao serperek afiyetle yiyelim.
Günün manisi
Bu tarif aşırı basitli
Tadı da gayet lezzetli
Yerken dikkat edin
Gidiyor üçlü beşli