Pazar Kendi müziğini götür, “evinin odasında” otur

Kendi müziğini götür, “evinin odasında” otur

29.08.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Cihangir Caddesi’nde yeni açılan Homeroom’un mönüsü sağlıklı yemeklerden oluşuyor. Mekanda akşamları isteyen evinden plağını getirip kendi seçtiği parçayı çalabiliyor

Kendi müziğini götür, “evinin odasında” otur

Homeroom’un önüne konulan küçük masalar daha mekana girmeden samimi bir görüntü yaratıyor. Eşyaların büyük çoğunluğu çizilip ısmarlama yaptırılmış. Mönü ise diğer restoranlardan biraz farklı. Yemekler “Homebites”, “Homepizzas”, “Homegreen” ve “homepastas” başlıkları altında sunuluyor. Kafenin kahvaltı mönüsünde
“London Calling”, “Poğaçanın, açmanın yanına
bir şey istiyorum” ve “Kahvaltıda Pide” isimlerinde çeşitler var. Pidelerde beyaz peynir ve ıspanak
gibi malzemeler kullanılıyor. Ayrıca kahvaltı servisini günün her saatinde bulabilmek
mümkün. Mönü kadar yemeklerin de isimleri oldukça ilginç. “Etyemez” ve “Temel Reis”
adında pizzaları var.
Hamburger ve sandviç ekmekleri de Homeroom’un mutfağında pişiriliyor. Böylece müşteriler gün içerisinde sıcacık, fırından yeni çıkmış ekmekten yapılan sandviçler yiyebiliyor. Sağlıklı yemek alışkanlığını destekledikleri için hiçbir şeyi kızartmıyorlar. Yemeğin yanında gelen patatesleri de kızartmak yerine fırında pişiriyorlar.
Kendi tariflerine göre şerbetler yapıyorlar, demirhindi favori
Mönüdeki “Homelunch” bölümünde günlük ev yemekleri ve zeytinyağlılar sipariş edilebiliyor. Zeytinyağlı ve parmesanlı patates graten buranın özel yemeklerinden. Nohut, börülce ve buğday içeren tahıllı salata ise mönüdeki alternatiflerden biri. Deniz mahsullü Marin Pizza en pahalı yemekleri.
Fiyatı 35 TL.
Homeroom’da alkollü içecekler yok. Taze meyvelerden yapılan frozen’lar, soğuk içecekler ve kahveler var. Kendilerine özgü şerbet ve şuruplar da yapıyorlar. Örneğin demirhindi şerbeti çok ilgi görüyor.
Gündüz gelen konuklar Bryan Ferry, Frank Sinatra, Sergio Mendes’in parçalarını dinlerken, gece gelenler müziklerini kendileri seçebiliyorlar. İşletmeci Latif Kerse evde plağı olanların getirip burada çalabileceklerini söylüyor.
“Cihangirliler dışarıda yiyor, onların gündelik yemek ihtiyacını karşılamak istiyoruz”
Mekanda iki kişi pizza, salata ve içeceğe ortalama 30-35 TL ödüyor. Cihangir’de yaşayanların gündelik yemek ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini anlatan Kerse, “Fiyatlarımız Cihangir standartlarına göre uygun. Öyle fiyatlandırdık çünkü
Cihangir’de insanlar genelde dışarıda yemek yiyorlar”diyor.
Homeroom dileyenler için Homeshop adı altında ev yapımı kurabiyeleri, taze ekmekleri ve ev reçellerini satışa hazır bulunduruyor. Ayrıca tasarım çantalar, şapka ve tekstil ürünleri de var. Kafe, haftanın yedi günü 02.00’ye kadar hizmet veriyor.