Pazar Özürlüler Vakfı Bilgilendirme Projesi

Özürlüler Vakfı Bilgilendirme Projesi

11.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Özürlüler Vakfı İlköğretim Öğrencilerini Bilgilendirme Projesi başlıyor

Özürlüler Vakfı Bilgilendirme Projesi

Özürlüler Vakfı, ülkemizde yaşayan özürlü bireylerin yaşam standartlarını geliştirmek amacıyla faaliyetler yürüten bir kurum. Vakıf, ülkemizde yaşayan özürlüler ve ailelerine yönelik çalışmaların yanı sıra, özürlüler konusunda çalışma yapan uzmanlar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak toplumun özürlüler konusunda bilgilendirilmesine, farkındalığın artırılmasına yönelik faaliyetleri de yürütüyor...
İlköğretim çağındaki çocukların hızlı ve kolay öğrenme kapasitesi göz önünde bulundurularak, okul çağındaki çocuklara; özürlülük, farklı özür gruplarından bireylerin yaşam biçimleri, özürlülerin yaşamını kolaylaştıracak pratik bilgiler, okullarda yapılacak bilgilendirme toplantıları sayesinde çocuklara “İlköğretim Öğrencileri Bilgilendirme Projesi”ni aktarıyorlar.

Haberin Devamı

Bilgilendirme toplantıları”
7-12 yaş grubu çocukların yaşamlarını kolaylaştıracak pratik bilgiler ve bilgilendirme toplantıları kapsamında yapılacak çalışmalardaki altbaşlıklar şunlar:
* İlkögretim çağında okuyan dört bin öğrenciyi özürlülük konusunda doğru bilgilendirmek.
* İlköğretim çağı çocuklarında yaratılacak olan farkındalık sayesinde özürlülere yönelik doğru davranış biçimlerini geliştirmek.
* Bilgilendirme toplantılarını drama tekniklerinin kullanıldığı, canlandırmaların ve doğaçlama egzersizlerinin yer aldığı interaktif bir eğitim modülüyle sunmak.
* Gerçekleştirilen çeşitli oyunlarla çocukların empati kurmalarını sağlamak.
* Söyleyecek sözüm var: Çalışmanın sonunda, çocuklardan özürlülerin yaşamını kolaylştıracak bazı öneriler istenmekte veya bir resim, şiir, mektupla özürlü akranlarına yönelik bir çalışma yapmalarını sağlamak..
Özürlüler Vakfı İlköğretim Bilgilendirme Toplantıları Projesi: (0212) 635 78 45
Adres: Balat Mah. Ayan Cad. No: 24, Balat-Fatih www.ozurlulervakfı.org.tr

Haberin Devamı

Haydi Hayallerimizi Çizelim

çocukların 31 yıldır resimle yaratıcılıklarını sergileyebilmelerini sağlayan Pınar Resim Yarışması, bu yıl “Haydi Hayallerimizi Çizelim” temasıyla başlıyor. Pınar Resim Yarışması’nda bu yıl da yüzbinlerce ilköğretim öğrencisi hayallerini resimlerine yansıtacak.
Ressam Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ve ekibi yönetiminde düzenlenen ve Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesinden ilk üçe giren öğrencilerle, KKTC ve Almanya’dan birinci seçilen öğrencilerin katılacağı “7. Pınar Sanat Haftası” da 11-15 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sanat haftasında öğrenciler, Pınar’ın hediyesi olan profesyonel resim malzemelerini kullanma şansı yakalayarak resim sanatıyla ilgili geniş bilgi edinebilecekler.
Sanat haftasına katılan 23 öğrenci arasında, ressam Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın belirleyeceği bir öğrenciye de bir yıllık eğitim- öğretim bursu verilecek. Her okul ve öğrencinin istediği sayıda resimle katılabileceği yarışmada son başvuru tarihi 22 Nisan.
Bilgi için: www.pınar.com.tr

Haberin Devamı

Ülker Çocuk Sinema Şenliği

Ülker’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı onuruna gelenekselleştirdiği “Ülker Çocuk Sineması Şenliği”, nisan ayında beşinci kez perde açıyor. Bugüne kadar 500 bini aşkın çocuğu sinemanın büyülü dünyasıyla buluşturan şenlik, özellikle Anadolu’daki çocukların heyecanla beklediği bir 23 Nisan hediyesi haline geldi...
Tüm çocukların yararlanabileceği şenlikte çocukların yapması gereken tek şey, filmin gösteriminden önce sıraya girip ücretsiz biletlerini gişelerden almak olacak...
Ülker yetkilileri, “Çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerini doğrudan destekleyen projelere özel önem verdiklerini, sinemanın çocukların hayal gücünü geliştirmeleri için çok önemli araçlardan biri olduğunu,” söylüyorlar...
Ayrıntılı bilgi için: (0212) 274 29 33 - www.ulker.com.tr

Her ilçeye bir yazar

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Her ilçenin bir yazarı, her yazarın bir ilçesi olacak” sloganıyla başlattığı “Yazarlar Okullarda”
projesinde, Kadıköy ilçesi etkinlikleri Miço ve Yalvaç Ural’la sürüyor

Haberin Devamı

İlk etkinlik Göztepe 29 Ekim İlköğretim Okulu’nda başladı. Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, Ar-Ge koordinatörü Soner Bilim, İlçe Milli Eğitim müfettişi, okul müdürü Dilber Taner’in yanı sıra veliler, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Yazar etkinliğinin yanı sıra, okulun bugün nedeniyle hazırladığı farklı etkinlikler de vardı: Öğrencilerarası resim ve hızlı okuma yarışması ödül töreni gibi... Ayrıca, bu etkinlik çerçevesinde ilköğretim okul kütüphanesiyle okul öncesi eğitim bölümü çocukları için hazırlanmış ikinci bir butik kütüphanenin de açılışı yapıldı. Bu arada okul korosu, katılımcılara mini bir konser verdi...
Önce Milli Eğitim yetkilileri, daha sonra da “çocuk, teknoloji ve değişen kitap” üzerine Ural uzun bir konuşma yaptı. Çocuklar kitap üzerine yazılmış çeşitli şiirler okudular. Etkinlik, her zaman olduğu gibi, “günümüz kent çocuğunun doğadan kopuşu” üzerine oynanan bir dramayla son buldu.

Haberin Devamı

Semiha Şakir İlköğretim Okulu

Öğleden sonra Semiha Şakir İlköğretim Okulu’na gidildi. Bizi kapıda okul müdürü Seher Özlem Baştopçu karşıladı. Bu bizim için de çok heyecan verici bir buluşmaydı. Çünkü Özlem öğretmen Milliyet Çocuk Dergisi’yle büyümüş bir dergi fanatiğiydi. Öğrencilerin etkinlik salonunda ellerinde Miço dergileri ve Ural’ın gazeteyle promosyon olarak verilen kitapları vardı. Burada da okul marşıyla birlikte çocuk şarkılarından oluşan mini bir konserle etkinlik başladı. Öğretmen ve yöneticilerle yapılan söyleşiye çocuklar ve veliler de katıldılar. Okul bu etkinliği çok iyi hazırlanmıştı. Ama okul çıkış saatine kısa bir süre olduğu için yalnızca çocukların dergilerini imzalayarak onları servise yetiştirdik. Ne var ki, en kısa zamanda okullarını ziyarete bir kez daha geleceğimize Özlem öğretmene söz vererek okuldan ayrıldık. Hatta bazı öğrenciler bir kez daha gelmemizi sanki garantilemek istercesine, dergilerini imzalattırmadılar...

Ural, öğrencisi olduğu okula yazar olarak gitti

Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı Okul Öncesi Eğitim Kurumu etkinliği

Bu Kabataş’ta ilk etkinliğimizdi. Kabataş Erkek Lisesi, Yalvaç Ural’ın da yatılı okuduğu okul. Yazarımız 48 yıl sonra ilk kez kendi okuduğu okulda bir etkinliğe katıldı. Etkinliğe okul öncesi çocuklarıyla başlayan Ural, başta okul müdürü Seda öğretmen, vakıf denetçisi Hayrettin Şülen ve velilerin katılımıyla bir söyleşiyle drama gerçekleştirdi. Okul müdürü Seda öğretmen, hem eski bir Milliyet Çocuk Dergisi okuru, hem de Milliyet ailesine yıllarını vermiş bir annenin kızı.
Bu okulda çocuklarla birlikte oynanan dramanın konusu “Uçuçböceğinin adı neden uğur böceğidir ve niçin onlar en büyük doğa savaşçıları sayılıyorlar”dı. Bir oyun biçiminde sürdürülen drama sonunda çocukların söyledikleri “Uğur Böceği” şarkısıyla etkinlik bitti: Çocukların okul öncesinde tanışmaları gereken kitaplardan örnekler sunan Yalvaç, onlara ayrıca İranlı yazar Marjane Satrapi’nin “Canavarlar Kedilerden Korkar” adlı masal kitabını okudu. Çocukların oldukça ilgisini çeken etkinlik velilerin, çocukların, öğretmenlerin sordukları sorularla sonlandı...