19.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:
Kaan Yarman - Tam Kararında Tarifler
YAPILIŞI
İlk önce ayvaları soyduktan sonra ikiye bölüp içindeki çekirdekli ve sert bölümde ne var ne yok çıkarıyoruz. Ardından bu gençleri yarım limon sıktığımız su dolu kaba alıyoruz (ayvalar kararmasın diye).
Tencereye ilk başta suyu ekliyoruz; ardından ayvaları davet ediyoruz. Ayvaların üstüne akçaağaç şurubunu kardeş payı olarak bölüştürüyoruz. Karanfilleri ve tarçını da tencereye koyup kapağını kapadıktan sonra 50 dakika kısık ateşte ılgıt ılgıt pişiriyoruz.
Pişen ayvaların üstüne fırçayla pekmezden sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika daha pişiriyoruz. Fıstık ve kaymağı ekleyip afiyetle yiyoruz.
MALZEMELER
3 adet ayva
1/2 su bardağı akçaağaç şurubu
1/4 su bardağı pekmez
6 adet karanfil
1 adet tarçın çubuğu
1 su bardağı su
Toz Antep fıstığı
Kaymak
GÜNÜN MAVİSİ
Bugünkü tarifimiz çok temiz
Hem de rafine şekersiz
Korkmayın olacak leziz
Lezzetten vermeyiz taviz