Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

16.05.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

Bünyamin Aygün

Haberin Devamı

Petra’nın renkleri SAADET KANDUR

Dünyada görülmesi gereken yerlerden biri de yaklaşık 2 bin 400 yıllık gizemli tarihiyle Ürdün’deki Petra antik kenti… Bu büyüleyici kent, turistleri kendine çekerek, eşsiz detaylarıyla âşık ediyor. Antik kentin en dikkat çekici yanlarından biri de gezintilerin eşeklerle yapılması. Okuyucumuz Saadet Kandur, iki sevimli eşeğin sırtındaki turist çocukların merak ve heyecanını fotoğraflamış.

Şimdiki zamanın hikayesi

Zarafet ALPEREN BİLGİLİ

Uzun pembe bacakları, uzun ince siyah gagasıyla zarafetin simgesidir uzunbacak kuşu. Kusursuz dengesi ve asil duruşu bir canlıdan çok tabloyu andırır. Alperen Bilgili’nin Adana’da çektiği bu fotoğrafla, kusursuzluğa bir kez daha tanıklık ediyoruz.

Şimdiki zamanın hikayesi

Gökyüzünde renklerin dansı DELİL GEYİK

Haberin Devamı

Norveç denildiğinde ilk akla gelen manzaralardan biridir kuzey ışıkları. Renklerin geçişleri, ahengi ve gökyüzünde dans edişinden büyülenmemek mümkün değil. Hava ne kadar soğuksa rengi o kadar canlı olan kuzey ışıkları, sunduğu eşsiz manzarasıyla adeta fotoğrafçıların iştahını kabartır. Delil Geyik’in çektiği bu fotoğrafta Lofoten’deki kuzey ışıklarını görüyoruz.

Şimdiki zamanın hikayesi

MİLLİYET ARŞİVİNDEN 50 YIL ÖNCE BUGÜN

En meşakkatli meslek HÜSEYİN KIRCALI

Şimdiki zamanın hikayesi

İnsanlık tarihinin en eski, en meşakkatli mesleklerinden olan çiftçilik, binlerce yıl önce Orta Doğu topraklarında başladı. Gelişen teknolojiyle tarımsal alanda işler kolaylaşmış gibi görünse de çiftçilerin sorunları hiç bitmedi. Dikkatleri bu sorunlarına çekmek ve tarımsal faaliyetlere yönelik farkındalığı artırmak amacıyla 1984 yılından bu yana her yıl mayıs ayının ikinci haftası, “Dünya Çiftçiler Günü” olarak kutlanıyor. Usta foto muhabiri Hüseyin Kırcalı’nın Milliyet arşivinden aldığımız 1971 yılına ait fotoğrafında tarla sürmeyemola veren çiftçiyi görüyoruz.

Baharla gelen güzellik Ozan Güzelce

Şimdiki zamanın hikayesi

Japonya’nın Yamaguchi şehri ile İstanbul, 1972’de kardeş şehir ilan edilince, Baltalimanı’nda 2003 yılında Japon Bahçesi oluşturuldu. Bahçede meşhur Japon kiraz ağaçları sakuralar, göletler, heykeller ve Japonya’ya özgü çeşit çeşit bitkileri görmek mümkün. Özellikle bahar aylarında rengârenk çiçek açan ağaçların arasında dolaşırken kendinizi Uzak Doğu’da hissedebilirsiniz. Fotoğrafta kimonolu bir kadın, adeta kıyafetiyle bütünleşen sakura ağaçlarıyla poz veriyor.

Haberin Devamı

www.milliyet.com.tr’ye gelenler

Önce çek sonra paylaş!

En güzel anılarınız artık Milliyet.com.tr’de. Yollayın, sizin de anılarınız yayınlansın!

FOTO yaz 6688’e gönder
Gelen mesaja tıkla l Fotoğrafını yükle

Şimdiki zamanın hikayesi

Fotoğraf Servisi Müdürü Bünyamin Aygün’ün seçtiği fotoğraflarınız Milliyet Pazar, Milliyet.com.tr ve Milliyet Express uygulamasında yayınlansın...

Milliyet Sizden Gelenler fotoğraf paylaşım servisi ücretli bir hizmet olup tüm GSM operatörleri için her gönderilen mesaj başına tüm vergiler dahil 3,6 TL ücretlendirilmektedir.