Geri Dön
PazarTam kararında tarifler

Tam kararında tarifler

Tam kararında tarifler

Kaan Yarman

Cannoli

MALZEMESİ;

Cannoli hamuru için:

280 gram kek unu
20 gram şeker
40 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çimdik tuz l 1 yumurta l 10 gram sirke
60 gram üzüm suyu

İç dolgusu için:

500 gram ricotta peyniri (veya tatlı lor)
100 gram şeker l 1 çay kaşığı tarçın
80 gram damla çikolata

Günün manisi

Sofrada durur afili
Çok basittir tarifi
Bugünkü tarifimiz İtalya’dan
Güzeller güzeli cannoli

YAPILIŞI

Cannoli hamuru için: İlk önce şeker-un-tuz üçlüsünü karıştırma kabına alalım. Üstüne geri kalan malzemeyi ekleyip bu minnoş tamamen tek vücut olana kadar yoğuralım. Ardından streçe sarıp üşümesi için 1 saatliğine buzdolabına park edelim. Ricotta peynirinin (veya tatlı lorun) suyunu bir gece önceden süzdürelim. İyice suyu süzülen peyniri şekerle ve tarçınla birlikte iyice çırpalım. Son olarak içine damla çikolataları ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra sıkma torbasına alalım. Cannoli hamurumuzu dolaptan çıkarıp incecik olacak şekilde açıyoruz (mümkünse bakınca arkası görünsün) Ardından 8-9 santimetre çapında yuvarlaklar kesip yağladığımız cannoli kalıplarına sarıyoruz. İki ucu birleştirirken yumurta kullanıyoruz ki yapışsınlar. Kızgın yağda bu minnoşları1 dakika kadar kızartıp soğuması için kenara alıyoruz. Metal kalıpları çıkarıp içine kremamızı sıktıktan sonra dışını istediğimiz gibi süslüyoruz. Ardından afiyetle yiyoruz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler