Pazar Tatil başlasın

Tatil başlasın

22.01.2023 - 03:00 | Son Güncellenme:

Öğrenciler sömestirde birbirinden renkli program ve eğlenceli aktivitelerle tatilin keyfini doyasıya çıkaracak.

Tatil başlasın

Masal Fabrikası

Haberin Devamı

Oyuncu Mehmet Erbil’in Masal Fabrikası’nın 22 Ocak-3 Şubat’ta, “Karagöz’ün Diş Ağrısı”, “Bir Bavul Masal”, “Evvel Zaman İçinde”nin de aralarında olduğu oyunları, İstanbul Oyuncak Müzesi’nde izlenebilir. Oyunlar 3 yaş ve üzeri izleyiciler için.

İstanbul’u tanıyalım

Mimar ve sosyolog iki girişimci annenin kurduğu Atalier Biiz, ara tatilde çocukların İstanbul’un kültürel mirasını eğlenerek öğrenebileceği bir keşif oyunu olarak tasarladığı Bi’İstanbul’un atölyesini düzenliyor. 26 Ocak’ta 5-9 yaş arası çocuklar için eğitmen eşliğinde 2 saatlik atölye gezisi düzenlenecek. Galata Kulesi’nden başlayarak Bi’İstanbul kutu oyunu için hazırlanan rotayı takip ederek Mısır Çarşısı’nda sona erecek.

Konserden tiyatroya

Haberin Devamı

İBB Kültür Merkezlerinde, 21 Ocak-3 Şubat tarihlerinde 67 etkinliğin ücretsiz olarak çocuklara ulaşacağı şenliğe tüm çocuklar davetli. Konserler, tiyatro oyunları ve atölyeleri kapsayan etkinlikler; Fatih, Başakşehir, Güngören, Arnavutköy, Esenler, Bakırköy, Bahçelievler, Sancaktepe, Sultanbeyli, Ümraniye Kartal, Tuzla ve Şile’deki kültür merkezlerinde düzenleniyor. www.kultursanat.istanbul adresinden bilgi alınabilir.

Miro’nun şifreleri

Hisleri Harika Çocuk, sömestir boyunca İstanbul’da sanat atölyeleri düzenliyor. Kandinsky ile Resimler Korosu, Frida Kahlo’nun Hayvanları, Miro’nun Şifreleri bunlardan bazıları. Eğitmen Özge Çavuşoğlu’nun düzenlediği atölyeler 5-8 yaş aralığı için.

Masal kahramanları sahnede

Kusursuz Dünya Müzikali, Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde  çocukları sömestir tatili boyunca 22-23 Ocak ve 29-31 Ocak tarihleri arasında Pinokyo, Hansel ile Gratel, Kırmızı Başlıklı Kız ve daha birçok masal kahramanıyla birlikte gerçek-sanal ve masal arasında bir yolculuğa çıkarıyor.

Çocuklara konser coşkusu

Sömestr boyunca Fişekhane’de çocuklara özel gösteriler, tiyatro ve konserler var. 28 Ocak’ta gerçekleşecek Jazz for Kids bunlardan biri. Çocukların birlikte şarkı söyleyeceği, müziğe katılacağı ve dans edeceği bir çocuk konseri. 

Buz pateni keyfi

Sömestir döneminde her gün saat 13.00’ten itibaren KüçükÇiftlik Park’ta bez bebek atölyesinden geri dönüşüm oyuncak yapımına,  farklı başlıklarla etkinlikler gerçekleşecek. Buz pisti, yarıyıl tatilinden sonra çarşamba, perşembe ve cuma günleri 14.00-22.00; hafta sonu ise 12.00-24.00 saatleri arasında açık kalmaya devam edecek. Uniq ve Kemerburgaz Kent Orman’daki buz pisti alanları da  seçeneklerden.

Haberin Devamı

Atatürk Kültür Merkezi

AKM de yarıyıl tatilinde çocuk atölyeleriyle dolu. Yaratıcı drama, bale, caz dans, resim, piyano atölyeleri gibi farklı ilgi alanlarına göre atölyeler düzenleniyor.Dijital hayanlar alemi sergisi Digizoo ile çocukların yarıyıl tatilini renklendiriyor.

Uzay Kampı Türkiye

UKT, ara tatilde de birbirinden güzel kamp seçenekleri düzenliyor. 9-15 yaştaki öğrencilerin bireysel olarak katılabileceği bilim kamplarından, 7-10 yaştaki öğrencilerin bir yetişkinle katılabileceği Aile-Çocuk Uzay Kamplarında heyecan verici ve öğretici pek çok seçenek var.

Eğlenceli parkur

Ataşehir Metropol İstanbul -  HUPALUPA Aile Eğlence merkezi trambolin park, denge parkuru, tırmanma duvarı, Kidventure, VR-AR ünite eğlencelerinin yanı sıra tatil süresince farklı türde ücretsiz etkinliklerin yer aldığı gösteri takvimiyle de eğlencenin dozunu artırıyor.

Haberin Devamı

Tatil başlasın

Akvaryumda atölye

İstanbul Akvaryum’da sömestir boyu“Denizin Dibinde Ne Var?” interaktif hikaye anlatımı ve atölye çalışmalarıyla deniz temizliği konusunda farkındalık yaratmak amaçlanıyor. Kidsnook iş birliğiyle gerçekleşecek etkinlik 26-29 Ocak, 2-5 Şubat günlerinde.