Oynatma Listesi
FUTBOL

Ahmet Ağaoğlu: "Yayın gelirinin yüzde 60'ı erimiş durumda"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı Yönetim Kurulu'nun bir araya geldiği toplantı sona erdi.  Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapılan toplantıda yeni sezon harcama limitleri, yabancı kuralı, yayıncı kuruluş ile ilgili ödemeler ve rezerv lig hakkında görüşmelerin yapıldığı öğrenildi. Toplantıya Türkiye Futbol Federasyonu'nu 1'inci Başkan Vekili Servet Yardımcı, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, Beşiktaş Kulübü ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma ve Kasımpaşa Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Saraç katıldı. Toplantının ardından Ahmet Nur Çebi ve Ahmet Ağaoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yayın gelirlerinin 3 sene öncekine göre yüzde 60 azaldığını söyledi.
Harcama limiti, yabancı oyuncu sayısı ve yayın gelirinin birbiriyle bağlantılı konular olduğunu aktaran Ağaoğlu, şöyle konuştu:
"Yabancı sınırlamasındaki amaç, Türk futbolcuların yetişmesi ve daha fazla Türk futbolcunun Süper Lig ve TFF 1. Lig'de süre alması. Ancak önce rezerv ligin oluşturulması lazım. Oluşturmadan, genç oyuncunun rekabet ortamında yetişmesini sağlayacak bir düzenleme yapmadan yabancı sayısına sınırlama getirmenin realite ile bağdaşır tarafı yok. Limit, doğrudan gelirlerle alakalı. Bundan 3 sene önce 3 puana 600 bin avro alıyorduk. Bugün 180 bin avroya düştü. Gelirimiz düşüyor ama giderlerimiz sabit. Sözleşme imzalandığında 550 milyon dolar olan naklen yayın geliri, bugün 220 milyon dolara düştü. Yani yüzde 60'ı erimiş durumda. Bu çok büyük sıkıntıya neden oluyor. Özellikle Anadolu kulüplerimizin gelir kaleminin yüzde 80-90 gibi bir payını teşkil eden naklen yayın gelirlerindeki ciddi düşüşün kulüplerimiz tarafından kabul edilmesi mümkün değil. Bu çok ciddi, belki de 1 numaralı sorun olarak karşımızda duruyor. Bunu da ivedilikle çözmemiz gerekiyor."
Kulüplerden sürekli olarak Avrupa kupası maçlarında başarılı olmasının istendiğini aktaran Ağaoğlu, "Gelirlerimizin 3'te 2'sinin yok olduğu bir ortamda bizim bunu hangi bütçeyle ve nasıl başaracağımızı bize ifade ederlerse bir rahatlama söz konusu olacak. Çünkü biz işin içinden çıkamıyoruz." ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER