Oynatma Listesi
FUTBOL

Fatih Terim: "İlk yarı çok farklı bitmesi gereken bir oyundu"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig'in 9. haftasında 1-0 kazandıkları İttifak Holding Konyaspor maçında ilk yarıdaki futbolla galibiyeti aldıklarını söyledi.

Tecrübeli teknik adam, Nef Stadı'nda yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Maçın ilk yarısında birçok pozisyona girdiklerini aktaran Terim, "İlk yarı çok farklı bitmesi gereken bir oyundu. Gol pozisyona aday değil yüzde 100 gol pozisyonlarına girdik. Özellikle merkezdeki çoğu pozisyonun Halil Dervişoğlu ile buluşması, düşüncemizin doğru olduğunu gösterdi. İlk yarı 3 puanı farklı sonuçla alıp ikinci yarı çok farklı bir maç oynanabilirdi. Konyaspor da iyi ve namağlup bir takım. Anadolu'nun önemli takımlarından biri. İkinci yarı onlar da namağlup kalmayı isteyerek baskı kurdu. Arada defans da lazım oluyor. Çok iyi oynayıp 2-3 gol yediğimiz maçlar var. İlk yarıdaki pozisyonların çoğu baskıyla geldi. İkinci yarı bir istekte de bulunmadım ama oyuncularım durumumuzu iyi analiz edip, alacağımız 3 puanın çok önemli olduğunu düşündüler ki psikolojik olarak skoru koruma içgüdüsü gördük. Yoksa öyle bir isteğimiz olmadı." diye konuştu.

"Böyle oyunlarda ikinciyi bulmak lazım." diyen Terim, "İlk yarıdaki oyun galibiyet için yeterdi ama bunun süresini uzatmamız lazım. Ancak her oyunu her oyuncu ile oynayamazsınız. İlk yarıda bazı şeyler pozitifti ama bazı şeyler de oturmadı. Ancak mücadeleden memnunum, 3 puandan daha da memnunum. Bazen iyi oynamayabiliriz ama böyle bir durumda dahi 3 puan almak çok önemli." ifadelerini kullandı.

"Defansif orta saha oyuncusunun eksikliğini hissediyor musunuz?" şeklindeki bir soru üzerine Terim, "Taylan iyi oynuyor. Zaman zaman Berkan'ı da oynatıyorum. Orada bir sıkıntımız yok. Gustavo heyecanlıydı ve takım baskı altındayken girdi. Taylan'ı her an atılabileceği için çıkardım. İkinci sarı kart muhtemeldi ve bir sıkıntıya girmek istemedim." şeklinde görüş belirtti.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER