Oynatma Listesi
FUTBOL

Feyyaz Uçar’dan hakeme tepki: “Sabrımız taştı”

Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu ve Basın Sözcüsü Feyyaz Uçar, Sivasspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, “Niye hep Beşiktaş'a karşı aynı haksızlıklar? Yeter! Konuşmamak için direniyoruz ama aynı zamanda rakip takım da şikayetçi hakemden. Düzgün yönetin Beşiktaş’ın maçlarını. Sabrımız taştı” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 23. haftasında Sivasspor deplasmanından 1-0 yenilgiyle ayrılan Beşiktaş’ta Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, karşılaşmanın ardından stadyum çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Feyyaz Uçar, penaltı iptaline ve hakem kararlarına tepki gösterdi. Uçar, “Hakemlerle ilgili konuşmamaya çalışıyoruz ama hakemler bizi konuşmaya itiyor. Geçen hafta penaltımız verilmedi VAR çağırmadı. Bu hafta da VAR çağırıyor penaltımız verilmiyor. Niye VAR çağırıyor, niye iptal oluyor onu da anlamış değiliz. Bu VAR’da neler oluyor? Bu AVAR’da neler oluyor, anlamıyoruz. Bu kayıtları dinleyelim. Artık VAR kayıtları açıklansın. Niye hep Beşiktaş'a karşı aynı haksızlıklar? Yeter! Konuşmamak için direniyoruz ama aynı zamanda rakip takım da şikayetçi hakemden. Düzgün yönetin Beşiktaş’ın maçlarını. Rica ediyoruz. VAR'da kim var? Serkan Tokat. Metin Tokat'ı hatırlar mısınız? Bunlar üç nesil hakem. Dedelerinden büyüklerimiz, babalarından biz hala çekiyoruz ya. Bu aile hakemlerinden kurtulalım artık. Rakip de isyan ediyor. Bülent hoca da isyan ediyor. Doğrudur, düzgün yönetin. Bu kadar zor mu?” dedi.
“Artık sabır taştı”
Hakemden gol yiyen takım olduklarını söyleyen Uçar, “Kazanan takımı tebrik ediyoruz. Onlar da biz de eleştiriyoruz. Bizim eleştirimiz bugüne değil, geçmişe dair yapılan haksızlıklarla alakalı. Uzayıp gelen haksızlıklarla alakalı. Oyuncumuzun diz yan bağı kopuyor, sakatlanıyor sarı kart yok. Rebic’e arkadan kasti tekme var, kırmızı kart yok. Geçen hafta verilmeyen penaltı var, bu hafta verilen penaltı var VAR’dan geri dönüyor. Niye hep Beşiktaş’a karşı, biri bize bunu açıklasın. Yıllardır niye hep Beşiktaş’a karşı. Geçen toplantıda da söyledim, hakemden gol yiyen bir takımız. Adam arka direğe depar attı ve bize gol attı. Ama aynı şey devam ediyor. Konuşmak istemiyoruz, artık sabır taştı. Maçın skoruna direkt etki eden hareketler bunlar” ifadelerini kullandı.
“Yüreğimiz yanıyor”
Uçar son olarak, şu ifadeleri kullandı: "Bu hafta yönetim kuruluna bir brifing sunacağız. Eski bir hakemimiz, çok değerli bir hakem rapor verecek bize. Bugüne kadar olan şeyleri derleyip toplamış. Bundan sonra hakem istatistiğini bütün dostlarla paylaşacağız. Kim nerede ne yönetmiş, ne yapmış mecburuz. Onlar şeffaf değil ama biz şeffaf olmak zorundayız. Buradan yürüyeceğiz. Sakın ola ki bize bir avantaj sağlamasınlar, bizim ona ihtiyacımız yok. Beşiktaş takımının hakeme ihtiyacı yok, Türk futbolunun doğru yönetime, doğru düdüğe ihtiyacı var. Bu hafta içerisinde toplantımızın ana gündemi hakemlerle ilgili olacak. Çünkü bu yıllardır süregelen bir şey. Artık yeter, sayın başkanımız da ‘Artık yeter’ dedi. Çok yüreğimiz yanıyor.”

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER