Oynatma Listesi
FUTBOL

İsmail Kartal: “Maç başından sonuna kadar oyun üstünlüğü bizdeydi”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Ankaragücü maçının başından sonuna kadar oyun üstünlüğünün kendilerinde olduğunu belirterek rakibin de iyi mücadele ettiğini söyledi.

Trendyol Süper Lig’in 23. haftasında Fenerbahçe, sahasında karşılaştığı MKE Ankaragücü’nü 2-1 mağlup etti. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Ankaragücü maçına iyi hazırlandık. Son haftalarda iyi oynayan disiplinli bir takıma karşı nasıl burada gol yollarında üretken oluruz, bunları çalışmıştık. Maça iyi başladık, ilk yarı sabırlı ve güçlü oyunumuzu oynamaya çalıştık. İkinci yarıda baskımız sürdü. Sonuçta maç başından sonuna kadar oyun üstünlüğü bizdeydi. Ankaragücü de iyi mücadele etti, dirençli bir takım. Son 25 günde 6. maçımızı oynadık. Bu kolay bir şey değil. İkinci yarının başlarında çok yüksek performansla başladık. Bu tempolu sürede çok net pozisyonlarımız vardı. 3 puanı aldık, güzel mücadele ile maçı kapattık. Oyuncularımı tebrik ediyorum” diye konuştu.
“Hücumda problem olacağını sanmıyorum”
Edin Dzeko’nun performansıyla ilgili sorulan soruya Kartal, “Oyun sistemi her dakika değişmez. Akan oyunda rakibe göre hamle yapıyoruz. Bir oyun kültürü oluşturuyorsunuz. Oyun kültürünü devam ettirirsiniz. Oyuncular üzerinden değişiklik olabilir. Dzeko 2-3 haftadır durağan görünebilir ama nerede duracağını biliyor, takıma katkılar veriyor. Orada bir problem olacağını sanmıyorum” yanıtını verdi.
“Çok fazla gol pozisyonuna giriyoruz, bu bizim için önemli”
Sarı-lacivertli takımın teknik patronu, 3-4 günde bir maç oynadıklarını vurgulayarak, "Bazı oyuncular S.O.S. vermeye başladı. Bu ara bize iyi geleceğini düşünüyorum. Çok fazla oyunculara yük bindi. Yüksek tempoda oynadıkları için takım içerisinde bazı oyuncuları dinlendirerek rotasyon yapamıyoruz. Bu kadar gol pozisyonuna giriyoruz, üretiyoruz. Bu takım için en güzel yanı. Şampiyonluk yolunda 1-0, 2-1 kazanmak önemlidir. Reaksiyon gösterebiliyoruz, bu bizim için önemli. Samsun maçında 1-0 bitirebilmekti önemli olan. Ama bugün 2-1 kazandık” ifadelerini kullandı.
Maçın ardından Sportif Direktör Mario Branco ile görüştüklerini ve kadrodan ayrılması gündemde bulunan isimlerin netleşmediğini ifade eden Kartal, “Geldi rapor verdi, gitmesi ve kalması ile ilgili herhangi bir şey yok” dedi.
“Duran toptan 13 gol attık”
Duran toplarla ilgili eleştirilere yanıt veren sarı-lacivertlilerin teknik patronu, “Bu akşam 2-3 tane net kafa vuruşumuz var. Duran toptan bu sezon 13 tane gol attık. 7’si korner, 3 taç, 1 yan top, 1 serbest vuruş” şeklinde konuştu.
“Yerli bir santrfor arayışımız sürüyor”
Ara transfer döneminde yerli santrfor arayışlarının sürdüğünü vurgulayan Kartal, kaleci Livakovic ile ilgili de konuştu. Kartal, “Yerli santrfor ile ilgili birkaç aday var. Bununla ilgili kulüp tarafı ilgileniyor. Livakovic geldi özür diledi. Çıkmasa, kalede kalması daha iyiydi bizim için. Futbolda bunlar var. Kazandık onun için yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.
“İrfan Can’ın dinlenmeye ihtiyacı vardı”
İrfan Can Kahveci ile Cengiz Ünder tercihleri hakkında sorulan soruya Kartal, yaptığı seçimle ilgili, “Kolay değil. Her futbolcu oynamak istiyor. Bu oyuncularla samimi olmanız gerekiyor. Maç maç, rakibe göre birini dinlendirip birini oynatıyoruz. Birlikte orta yolu buluyoruz. Bu şekilde takımımı hazırlıyorum. İrfan Can’ın dinlenmeye ihtiyacı vardı bugün, dinlendirdim” yanıtını verdi.
“Umarım kupalarla taçlandırırız”
Fenerbahçe’nin bu akşam attığı gollerle bu sezon tüm resmi maçlarda 100 golü geçmesi üzerine İsmail Kartal, “Bunlar güzel bir şey. Önemli olan bizim şampiyon olmamız. Bunu umarım kupalarla taçlandırırız” diyerek sözlerini noktaladı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER