Oynatma Listesi
FUTBOL

Nihat Özdemir: "16 Mayıs 2021'e kadar sezonu bitirmemiz gerekiyor"

Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor'u 2-0 mağlup ederek kupanın sahibi olurken, müsabakanın ardından TFF Başkanı Nihat Özdemir, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bu sezonki Ziraat Türkiye Kupası'nın en uzun kupa serüveni olduğunu söyleyen Özdemir, "Hem Alanyaspor´u hem Trabzonspor´u tebrik ediyorum. Çok uzun bir süreç sonunda finale kaldılar. İlk resmi maçı yapılan bu yenilenmiş stadyumda güzel bir maç oldu. İlk yarıda Trabzonspor golü buldu. İkinci yarıda Alanyaspor iyi oynadı ancak gol gelmeyince 2-0 bitti. Alanyaspor iyi bir futbol sergiledi fakat kupayı kazanamadı. Trabzonspor da hem iyi futbol hem de bulduğu gollerle kupanın sahibi oldu. En iyi futbolcu da Abdülkadir Ömür seçildi. Abdülkadir Ömür ciddi bir sakatlık geçirmişti, yeni yeni dönmeye başlamıştı, bugün de çok iyi oynadı. Milli takımımızın önemli isimlerindendi, sakatlığı bizi çok üzmüştü ama bugünkü performansı bizi çok sevindirdi. Kendisini kutluyorum" dedi.

"TAKIMLARIN BİR HAFTA BAY GEÇMESİ AVANTAJ"

Süper Lig'in 2020-2021 sezonunda 21 takımla oynanacak olmasından dolayı her hafta bir takımın bay geçeceğinin hatırlatılması üzerine Nihat Özdemir, şu ifadeleri kullandı: "Bence bu kadar sıkışık bir takvimde 'bay' olmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Artık 21 takımla 2020-2021 sezonunu oynayacağız. Sıkışık bir takvim olacak. 16 Mayıs 2021'e kadar hem ligi hem kupayı bitirmemiz gerekiyor. Bu sene ertelenmiş olan Avrupa Şampiyonası, 2021 yılında yapılacak. Sıkışık bir takvim bekliyor bizi, Türkiye Kupası, lig maçları ve Avrupa maçları olacak. Gözümüzü açacak zamanımız yok. Tüm oyuncular kendisini buna göre hazırlasın, kulüpler kadrolarını buna göre organize etmeli. Çok sıkışık bir futbol sezonu bizi beklemekte. 11 Eylül itibarıyla 2020-2021 sezonuna başlamış olacağız."

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER