Oynatma Listesi
FUTBOL

Okan Buruk'tan derbi sonrası atmosfer yorumu! 'Camlara vura vura girdiler'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe maçının ardından yaptığı açıklamada, "Daha iyi oynayan taraftık. Daha konsantre olan, daha iyi hazırlanan ve maçı da kazanmayı hak eden taraftık. Burada 3-0 ile kazanmak gerçekten çok değerli" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Hem derbi hem de ligin devamı açısından çok önemli bir maçtı. Maça başlamamız, planlarımız büyük bölümde doğru işledi. Maçın geneline baktığımızda rakibimizden daha üstündük. Daha iyi oynayan taraftık. Daha konsantre olan, daha iyi hazırlanan ve maçı da kazanmayı hak eden taraftık. O yüzden oyuncularıma teşekkür etmek istiyorum. Bizim için çok değerli 3 puana imza attılar. Burada 3-0 ile kazanmak gerçekten çok değerli. Bizi her zaman destekleyen taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Onlara bu galibiyeti armağan ediyoruz. Bizim için güzel, önemli, futbol açısından değerli bir geceydi" şeklinde konuştu.

"BARIŞ'I BUNDAN SONRA HEM KENARDA HEM DE İKİNCİ FORVET OLARAK KULLANMAYI DÜŞÜNÜYORUM"

Buruk, forvette Barış Alper Yılmaz'ı görevlendirmesiyle ilgili sorulan soruya, "Biz teknik direktör olarak maçtan önce bir maç yaşıyoruz. Orada Barış'ı bu şekilde hayal etmiştik. Hem topu tutan hem de defansın arkasına koşular yapan, rakibi yıpratan bir Barış hayal etmiştik. O da bunu birebir uyguladı. Bazen bu kararlar tutmuyor olabiliyor. Bugün genel olarak baktığınızda bütün oyun planı tuttu. Yaptığınız değişikliklerin hepsi bugün bizim için olumluydu. O açıdan mutluyum. Olumsuz da olabilirdi. Barış'ı bundan sonra hem kenarda hem de ikinci forvet olarak kullanmayı düşünüyorum” diye cevap verdi.
Derbide Fransız futbolcu Leo Dubois'ya sol bekte görev vermesi hakkında ise sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Leo daha önce o bölgede oynamış ve bize olumlu izlenimi vermişti. Özellikle iyi savunma yapan bir oyuncu. O yönünü burada kullanmak istedik. Hücuma da desteği oldu. Kendini hep hazır tutuyor. İyi bir tecrübeye sahip. Görevini iyi bir şekilde yaptı" dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER