Voleybol 17 Yaş Altı Milli Takımı destan yazdı! Avrupa'da ikinci oldu

17 Yaş Altı Milli Takımı destan yazdı! Avrupa'da ikinci oldu

25.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çekya’nın ev sahipliğinde yapılan U17 Avrupa Şampiyonası’nda 17 Yaş Altı Kız Milli Takımımız finalde İtalya’ya yenildi, gümüş madalya ile yetindi. Ay-yıldızlılar üst üste ikinci kez 2. sırayı elde etti.

17 Yaş Altı Milli Takımı destan yazdı Avrupada ikinci oldu

Çekya’nın ev sahipliğinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası tamamlandı. Turnuvada mücadelesiyle alkışları toplayarak finale kadar yükselen 17 Yaş Altı Kız Milli Takımımız, final maçında İtalya ile karşılaştı, 3-1 mağlup oldu. Üst üste 2. kez Avrupa ikincisi olan ve gümüş madalya kazanan millilerimizde, Bianka İlayda 11, Ceylin ve Begüm 10, Eylül 9, Nisan 7, Eslem 2, Talya ve Simge 1 sayıyla oynadı. Final karşılaşması toplamda 92 dakika sürdü.

İlk sette İtalya daha üstün bir oyun sergiledi. Baştan sona setteki üstünlüğünü bırakmayan Gök Mavililer, 25-16 ile 1-0’lık skoru yakaladı.Ancak ay-yıldızlı takımımız ikinci sette geri döndü. Başa baş bir oyunun sergilendiği ikinci seti milliler 25-23 galip bitirdi ve durumu eşitledi: 1-1

Üçüncü sette de rekabet üst düzeyde geçti. İtalya daha ön plana çıkan taraf olsa da Türkiye oyunu hiç bırakmadı. Fakat son bölümlerde yetişmemize izin vermeyen İtalya 25-20’yi yakaladı ve skor üstünlüğünü 2-1’e taşıdı. 17 Yaş Altı Kız Milli Takımımız son sette mücadelesi ve hırsıyla takdir topladı. Son ana kadar maçın içinde kalmaya çalışan ay-yıldızlı ekibimiz, güçlü rakibine karşı pes etmedi. Fakat tecrübesi ve formda oyuncularıyla güçlü bir görüntü çizen İtalya, dördüncü seti 25-22 önde bitirdi ve maçı 3-1 kazanarak altın madalyanın sahibi oldu. Türkiye ise üst üste ikinci kez gümüş madalya elde etti.

Haberin Devamı

Yazarlar