Euro2016 18'lik Emre'nin pas isyanı

18'lik Emre'nin pas isyanı

19.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Takım'da yeni yeni yer bulan genç futbolcu Emre Mor, ağabeylerinden şikayetçi oldu.

18lik Emrenin pas isyanı

BİLAL MEŞE - HABER YORUM

Haberin Devamı

Marsilya’daki kamp çalışmalarında pas alamamaktan yakınan Emre, isyanını anlatmak için sinirli bir şekilde Fatih Terim’e yöneldi. Antrenör Nihat Kahveci, genç oyuncuyu güçlükle ikna etti. Tecrübeli isimlerin, Emre Mor ile aralarına kalın bir duvar çektikleri öğrenildi.

Tarih 14 Haziran 2016...
Yer, Saint-Cyr-sur-Mer Kasabası... Milli Takım’ın antrenmanlarını gerçekleştirdiği Saulnier Stadı... 19.30 başlayan taktik ağırlıklı çift kale maçı...
Medyaya açık, tüm gözler, kameralar ay-yıldızlı ekibe odaklı... Ne var ki, o gün hepimizin gözünden kaçan, sadece usta Doğan Çil’in kamerasına takılan kareler var. Karelerde Nihat Kahveci, Emre Mor’u tutmaya çalışıyor.
O günkü çift kalede Emre ne zaman ofansa hareketlense, top alamadığını gözlemledik. Antrenmanın bitiş düdüğüyle birlikte Emre Mor, önce tekmeliklerini yere attı, ardından teknik direktör Fatih Terim’e yönelmek istedi. Araya Nihat Hoca girdi, güçlükle genç oyuncuyu durdurdu. İkinci hamleyi yaptı, yine araya Kahveci girdi, oldukça sinirli olan futbolcuyu ikna etmeyi başardı, takımla birlikte otelin yolunu tuttu.
Bu kızgınlığın, bu isyanın temelinde pas alamaması yatıyordu. Emre Mor, bu pas olayını teknik direktör Fatih Terim’e şikayet edecekti, Nihat Hoca bir tatsızlık olmasın diye genç futbolcuyu güçlükle yatıştırdı. Emre’nin, “Hocam pas vermiyorlar” diyerek şikayet edeceğini bilen Nihat Kahveci, bir tatsızlık olmaması için araya girdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Alkış göstermelik mi?

Bu arada Borussia Dortmund’a imza attıktan sonra biraz rötarlı çalışmaya çıkan Emre Mor’un tüm takım tarafından alkışlanmasında bile değişik iddialar yer alıyor. Yani o fotoğrafın göstermelik olduğu bile ileri sürülüyor. Hatta Emre Mor’un kamp merkezinde sadece Nuri Şahin’e yakın durduğu ve tek onunla diyaloğa girdiği de sızan haberler arasında...

Fatih Terim bırakmayacak

Milli Takım kampında tartışılan diğer konu ise Fatih Terim’in görevini bırakıp, bırakmayacağı... Terim’in, İspanya yenilgisinin ardından, “Turnuvadan sonra gerekeni yapacağım” sözleri çok farklı yorumlara neden oldu. Kimine göre hoca Galatasaray’a gidiyor, kimine göre takım da köklü değişimler yapacağı...
Bizim penceremizden, Terim’in görevi bırakması söz konusu değildir.
Ne diyor Fatih Hoca:
“Hayatımda hiç vazgeçmedim.”
Bırakıp giderse, bu cümleyi nereye koyacağız o zaman!
Bizim anladığımız şu ki, Terim, Dünya Kupası Elemeleri’nde de görevinin başında olacağıdır.
Ne var ki, turnuvada kötü performans ortaya koyan bir çok oyuncuyla Terim’in yollarını ayıracağıdır. Terim, bu kadrodan bir çok oyuncuyu pas geçeceği ve elemelere genç, iştahlı ve başarıya aç oyunculardan kurulu bir ekiple gideceği konuşuluyor.
Çek maçında da açıkçası ciddi bir oyuncu hamlesi bekliyoruz. Bekleyip, göreceğiz.
Kampa damgasını vuran en önemli olay, kaptan Arda Turan’ın seyircilerimiz tarafından protesto edilmesi... Bu protestolar nedeniyle tecrübeli yıldızın, moral motivasyonunun sıfıra indiği de sızan haberler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

21 dakika görev yaptı

Danimarka genç milli takımlarıyla 22 karşılaşmaya çıkan Emre Mor, Türkiye’nin vatandaşlık teklifini kabul ettikten sonra bir kez Ümit Milli Takımı’nda forma giydi. Daha sonra A Milli Takımı’na yükselen oyuncu, iki hazırlık maçında kendini gösterdi, Avrupa Şampiyonası’nda da Hırvatistan’a karşı 21 dakika görev yaptı.

Yazarlar