Diğer 2018’e damga vurdular

2018’e damga vurdular

26.12.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Turkcell’in desteğiyle uluslararası organizasyonlarda boy gösteren sporcular elde ettikleri başarılarla gururumuz oldu. Yıldız atlet Ramil Guliyev, Berlin’de tarih yazdı. Sümeyye Boyacı ise Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda zirveye çıktı

2018’e damga vurdular

Turkcell’in sponsorluğunda başarıdan başarıya koşan Türk sporcular, 2018 yılına damga vurdu.

Haberin Devamı

Geçen sene dünya şampiyonu olan Ramil Guliyev, Berlin’de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda da 200 metrede altın madalyayı kazandı. Aynı şampiyonada 400 metre engellide yarışan Yasmani Copello ise gümüş aldı. Berlin’de 4x100 takımı Avrupa ikincisi unvanına erişirken, Yasemin Can kadınlar 5000 metrede, Jak Ali Harvey erkekler 100 metrede kürsüye çıkmayı başardı.

Türkiye’nin büyük bir coşku ile kutladığı bir diğer başarı da Avrupa şampiyonu apoletli Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı’nda geldi. Milliler Dünya Ampute Futbol Kupası’nda, finali penaltılarla kaybetse de Dünya ikincisi unvanını aldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Turkcell ve Türkiye Yüzme Federasyonu iş birliğinde yeni bir döneme giren Türk yüzmesinin önemli yıldızları dünya arenasında tarih yazdı. Ay-yıldızlı sporcular, Çin’de düzenlenen 14. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda 3 final, 2 de yarı final yüzme başarısı gösterdi. 13 Türkiye rekorunun kırıldığı şampiyonada Emre Sakçı ise büyük bir başarıya imza atarak 50 metre kurbağalamada Dünya 5.’si oldu.

Haberin Devamı

Bir Avrupa şampiyonluğu da engelli yüzücü Sümeyye Boyacı’dan geldi. Sümeyye, 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda kadınlar 50 metre sırtüstünde altın madalyanın sahibi oldu.