Diğer "24 bin kayıt yapıldı"

"24 bin kayıt yapıldı"

08.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vodafone İstanbul Maratonu için geri sayım devam ederken, Spor A.Ş Genel Müdürü Özbayraktar, 24 bin kayıt yapıldığını söyledi, “Kayıtlar durdu. Fuarda Sivil Toplum Kuruluşları’na bağış yapılması halinde geç kayıt imkanı sağlanacak” dedi.

24 bin kayıt yapıldı

İki kıta arasında koşulan tek maraton olma özelliği bulunan Vodafone İstanbul Maratonu, 13 Kasım Pazar günü 10K, 15K ve 42K kategorilerinde düzenlenecek. Her yıl ‘Halk Koşusu’ adıyla gerçekleştirilen etkinlik ise bu yıl 15 Temmuz Şehitleri’ni anmak için ‘Kahramanlar Koşusu’ olarak değiştirildi.

Haberin Devamı

Spor A.Ş Genel Müdürü İsmail Özbayraktar maraton günü göğüs numarasını gösteren herkesin start noktasına İBB tarafından ücretsiz olarak gelebileceğini belirterek, “Şu anda 24 bin kaydımız var. Kayıtları durdurduk ama 10-12 Kasım’da Sinan Erdem ve Aslı Çakır Alptekin Spor Salonları’nda maraton ve spor fuarı var. Orada 3 bin geç kayıt imkanı var. Kayıt ise Sivil Toplum Kuruluşu’na (STK) bağış yaparlarsa olacak” diye konuştu.

‘Atlet sorunu yok’

İstanbul’un dünyanın en güzel şehri olduğunu ve bu manada yaptıkları bütün şeylerin İstanbul’a ve İstanbullulara yakışır olması için çaba harcadıklarını da sözlerine ekleyen Özbayraktar, “Parkurumuzda çıplak gözle İstanbul’un güzelliklerini temaşa edecek bir ortam olacak. Hem koşacaklar hem de böyle güzellikleri seyredecekler” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Vodafone İstanbul Maratonu’nun altın kategoride olduğunu ve belli şartları bulunduğunun da altını çizen Özbayraktar konuşmasını şöyle noktaladı: “Elit atlet bulunması gerekiyor. 8 farklı ülkeden 8 elit atletin olması gerekiyor ama bizim şuan 79 elit atletimiz var bunların 19’u Türk. Onun için elit atlet sorunumuz yok. Ciddi bir rekabet olacak diye düşünüyorum.”