Milli Takım A Milli Futbol Takımı'nda birinci torba ihtimali! Zor ama imkansız değil

A Milli Futbol Takımı'nda birinci torba ihtimali! Zor ama imkansız değil

15.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

EURO 2024’e katılmayı garantileyen A Milli Takımımız’ın grup maçlarının tamamlanmasının ardından kuralarda hangi torbada yer alacağımız ortaya çıkacak. Türkiye’nin ilk torbada olma ihtimali var ama bu çok zor görünüyor.

A Milli Futbol Takımında birinci torba ihtimali Zor ama imkansız değil

EURO 2024’ü garantileyerek tüm Türkiye’yi sevince boğan A Milli Futbol Takımımız’ın henüz işi bitmedi. 18’inde “Bay” geçeceği için, 21 Kasım’daki Galler maçıyla eleme serüvenini noktalayacak olan ay-yıldızlılar, toplayabildiği kadar puan alıp, eleme sıralamasında iyi bir yer edinmek için uğraş verecek.

Haberin Devamı

24 takımın yer alacağı Avrupa Şampiyonası’nda grupların kuralarında 6’şar takımlı 4 torba yer alacak. Ev sahibi Almanya, otomatik olarak ilk torbada yer alacak. Takımların yer alacağı torbaları ise eleme gruplarında gösterdikleri performans belirleyecek.

Türkiye, 7 maçta şimdilik 16 puan toplarken, Portekiz 8’de 8, Fransa ise 6’da 6 yaptı. İngiltere, 6 karşılaşmada Türkiye ile aynı puana sahip olurken, iki maçı daha bulunuyor. A Grubu’ndaki İspanya ile İskoçya’nın da 15 puanı olmasına rağmen iki karşılaşma daha oynayacak. Belçika’nın da 7 maçta 17 puanı bulunuyor. F Grubu’nda Belçika’nın ardından ikinci sırada yer alan Avusturya’nın bile bizim kadar puanı yer alıyor. 

Dolayısıyla, ilk torbada yer almamız zor gibi görünürken, yine de Galler karşısında galip gelmemiz, bizi üst sıralarda tutacak. Her ne kadar elemelerin ardından durum kesinlik kazanacak olsa da ikinci torbada yer almamız daha büyük olasılık olarak görünüyor.

Haberin Devamı

6 takımlı üç grupta ise sonuncu sırada yer alan takımlardan alınan puanlar geçerli sayılmayacak. Ayrıca üç takım da play-off’dan katılacak ama onlar da 4. torbada yer alacak.

EURO 2024’ün grup kura çekimi 2 Aralık Cumartesi günü TSİ 18:00’de Almanya’nın Hamburg kentinde yapılacak.

Yazarlar