Milli Takım A Milli Takım, EURO 2024'e nasıl katılır? İşte finallerin formatı

A Milli Takım, EURO 2024'e nasıl katılır? İşte finallerin formatı

13.09.2023 - 08:48 | Son Güncellenme:

A Milli Takımımız’ın grubunda son maçların ardından Hırvatistan, liderliği kaparken, Türkiye ikinci sırada yer alıyor. İlk ikinin finallere katıldığı EURO 2024’te Ay-Yıldızlılar, kalan 3 maçını kazanırsa, diğer sonuçlara bakmadan Almanya biletini kapacak.

A Milli Takım, EURO 2024e nasıl katılır İşte finallerin formatı

EURO 2024 Elemeleri D Grubu’nda A Milli Takımımız, son maçında Ermenistan ile 1-1 berabere kaldı. Bu Milli arada tek maç yapan Türkiye’nin gruptaki en önemli rakibi ve grubun favorisi Hırvatistan, önceki gün Ermenistan’ı deplasmanda 1-0’lık skorla mağlup etti. Bu sonuçla Hırvatlar, 4 maçta topladıkları 10 puanla, kendisi gibi aynı puanda ama 5 maçı bulunan Ay-Yıldızlılar’ın averajla önünde liderliği kaptı. İlk maçımızda 2-1 (d) yendiğimiz Ermeniler, bu mağlubiyet sonrası 7 puanda kaldı ve üçüncü sıraya geriledi.

Haberin Devamı

12 EKİM'DE RAKİP HIRVATLAR

Grubun aynı günkü diğer mücadelesinde Galler, puansız sonuncu Letonya’yı 2-0’la geçerek, 7 puanla Ermenistan’ın averajla arkasında 4. sırada yer aldı. Grubumuzda artık üç maçımız kaldı. İlk iki sırayı alanlar, EURO 2024 finalleri için Almanya biletini kapacak. 12 Ekim’de Hırvatistan (d) 15 Ekim’de Letonya ve 21 Kasım’da Galler’le (d) karşılaşacağız. Puan eşitliği halinde önce ikili averaja bakılan elemelerde eğer kalan maçlarımızı kazanırsak, ilk iki içerisinde yer alıp, finallere gideceğiz.

DALIC: TÜRKİYE İÇİN SABIRSIZLANIYORUM

Ermenistan’ı deplasmanda 1-0 yenerek, Türkiye’nin yer aldığı grupta maç eksiği olmasına rağmen averajla liderliği alan Hırvatistan’da teknik direktör Zlatko Dalic, önümüzdeki ay bizimle sahalarında oynayacakları maçı bekliyor. Dalic, “Osijek’te Türkiye, Cardiff’te Galler maçlarımız var. Mümkün olan en kısa sürede birinciliği garantilemek istiyoruz. Osijek’teki Türkiye maçı için sabırsızlanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

FİNALLERİN FORMATI NASIL?

Elemelerde gruplarını ilk iki sırada tamamlayan 20 takım, doğrudan Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazanıyor. Almanya, ev sahibi olduğu için direkt turnuvada boy gösterecek. 24 takımlı turnuvanın son üç katılımcısı ise 2022/23 UEFA Uluslar Ligi A, B ve C Liglerinde elde ettikleri derecelere göre belirlenecek Play-Off maçlarının ardından belli olacak.

Yazarlar