Milli Takım Almanya'dan Kuntz iddiası: Listedeki adaylardan birisi!

Almanya'dan Kuntz iddiası: Listedeki adaylardan birisi!

13.09.2023 - 07:52 | Son Güncellenme:

A Milli Takım'ın EURO 2024 Elemeleri'nde Ermenistan ile 1-1 berabere kalması ve ardından hazırlık maçında Japonya'ya 4-2 yenilmesi teknik direktör Kuntz'un geleceğinin sorgulanmasına neden oldu. Japonya-Türkiye maçından sonra Alman basını Stefan Kuntz için flaş bir iddia ortaya attı.

Almanyadan Kuntz iddiası: Listedeki adaylardan birisi

A Milli Takım'da Stefan Kuntz'un geleceği belirsizliğini koruyor. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi yola Kuntz ile devam edileceğini açıklasa da spor kamuoyunda Alman teknik adama ağır eleştiriler yer alıyor.

Haberin Devamı

A Milli Takım'ın EURO 2024 Elemeleri'nde Ermenistan ile 1-1 berabere kalmasının ardından dün hazırlık maçında Japony'ya 4-2 mağlup olması Kuntz'a yapılan eleştirileri artırdı. Alman basını, Stefan Kuntz ile ilgili flaş bir iddiayı gündeme taşıdı. İşte ayrıntılar...

STEFAN KUNTZ ELEŞTİRİLERİN HEDEFİNDE

A Milli Takım'da teknik direktör Stefan Kuntz eleştirilerin hedefinde. Ermenistan ile oynanan EURO 2024 Elemeleri maçında sol bekte Cenk Özkacar, forvette ise Barış Alper Yılmaz tercihleriyle büyük eleştiri toplayan Stefan Kuntz, Japonya'ya karşı oynanan hazırlık maçından sonra yaptığı açıklamalarla da gündeme geldi. Kuntz, Japonya ile aynı seviyede olmadıklarını ifade etti.

Stefan Kuntz'un Ermenistan ve Japonya karşısında aldğı sonuçlar Alman teknik adamın spor kamuoyunda çok sert eleştirilmesine neden oldu.

Haberin Devamı

Almanyadan Kuntz iddiası: Listedeki adaylardan birisi

JAPONYA MAÇI SONRASI FUTBOLCULARA GÖNDERME

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Japonya ile oynanan hazırlık karşılaşmasının ardından düzenlediği basın toplantısında futbolculara sert bir göndermede bulundu. Kuntz, "Benim sorumluluk alanım oyuncular. Ben, oyuncularımdan bazı şeyleri beklerim. Oyuncular da A Milli Takım için %100'ünü verecek seviyeye gelmeli. Ben milli oyuncuydum, Almanya'da oynadım. Alman hocası olarak Türk Milli Takımı başında kenardaysam, bu maçları kazanmak için oradayım! Tüm teknik ekibimle beraber çok fazla efor harcıyoruz. Bizim tek hedefimiz Türk Milli Takımı'nı geliştirmek. Bunun için gururluyuz. En çok canımı acıtan konu, oyuncularım %100'ünü vermiyorsa, bu canımı acıtıyor. Sahanın ortasında cevap verilir, röportajlarda değil!" ifadelerini kullandı.

Almanyadan Kuntz iddiası: Listedeki adaylardan birisi

MEHMET BÜYÜKEKŞİ: DEVAM EDİYORUZ

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Japonya ile oynanan hazırlık karşılaşmasının öncesinde TRT Spor'a açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, Stefan Kuntz ile yola devam edileceğini belirterek "Stefan Kuntz ile devam ediyoruz. Önemli olan istikrar. Uzun vadeli düşünmek istiyoruz. Bir puan kaybında ani karar vermemek gerekiyor." şeklinde konuştu.

Almanyadan Kuntz iddiası: Listedeki adaylardan birisi

ALMAN BASININDA YANKI UYANDIRDI

Haberin Devamı

Stefan Kuntz yönetimindeki A Milli Takım'ın Japonya'ya yenilmesi Alman basınında da geniş yankı buldu. Japonya'nın Almanya'yı 4-1 mağlup ederek Hansi Flick ile yolların ayrılmasına sebebiyet verdiği ve şimdi yeni bir Alman'ı daha işsiz bırakabileceği yorumladı yapıldı. Ayrıca Stefan Kuntz'un Almanya Milli Takımı için adı geçen adaylardan biri olduğuna vurgu yapıldı.

Alman basınındaki Stefan Kuntz yansımaları şu şekilde:

SPORX: GENK'TEKİ SINAV AYRILIK İDDİALARINI DOĞRULAYABİLİR

"Belçika'nın Genk kentinde, Alman milli takımının boşalan teknik direktörlüğü için aday gösterilen Kuntz, Japonya'ya karşı verdiği sınavı-  kaybetti. Japonya, Cumartesi günü Alman milli takımı karşısında aldığı 4-1'lik galibiyetle milli antrenör Hansi Flick'in sonunu getirmişti. Ya şimdi Kuntz? Avrupa Şampiyonası elemelerinde Ermenistan karşısında alınan 1-1'lik beraberliğin ardından Kuntz'a yönelik eleştiriler artmıştı. Genk'teki sınavın ayrılık iddialarını doğrulaması muhtemel!"

Almanyadan Kuntz iddiası: Listedeki adaylardan birisi

N-TV: JAPONYA, ALMANYA'NIN TEKNİK DİREKTÖR ADAYI KUNTZ'A SORUN YARATTI

Haberin Devamı

"Japonya milli futbol takımı birkaç gün içinde ikinci teknik direktörün görevden alınmasına neden olacak mı? Milli antrenör Hansi Flick'i işinden eden Asyalılar, yaralı Alman antrenör Stefan Kuntz'un takımı Türkiye'yi de yendi. Stefan Kuntz, Türkiye'nin milli futbol antrenörü olarak beklenen kurtuluşu kaçırdı. Türkiye'nin Belçika'nın Genk kentinde Japonya'ya 4-2 yenilmesi, Alman teknik direktörün üzerindeki baskıyı artıracak gibi görünüyor. Eski profesyonel ve başarılı U21 antrenörü, Avrupa Şampiyonası elemelerinde Ermenistan karşısında alınan 1-1'lik hayal kırıklığı yaratan beraberliğin ardından Türk medyasında sert eleştirilere maruz kalmıştı. Almanya karşısında aldıkları 4-1'lik galibiyetle Japonlar sonunda Alman milli antrenör Hansi Flick'in işini kaybetmesini sağladı. Japonlar şimdi bir sonraki milli koçun sonunu mu müjdeliyor? Almanya'nın U21 takımını 2017 ve 2021'de Avrupa şampiyonluğuna taşıyan Kuntz, Flick'in yerine geçecek adaylardan biri olarak görülüyor."

Haberin Devamı

Almanyadan Kuntz iddiası: Listedeki adaylardan birisi

SPORT BUZZER: KUNTZ DAHA FAZLA BASKI ALTINDA!

"Japon milli takımı Alman antrenörler için giderek bir korkuya dönüşüyor. "Mavi Samuraylar" Hansi Flick'in Almanya'dan ayrılışını mühürledikten sonra, şimdi de Flick'in olası halefi olarak düşünülen Stefan Kuntz ve Türk takımına acı bir yenilgi tattırdı. Flick'in yerine geçmesi muhtemel adaylardan biri olarak görülen Kuntz'un bu nedenle daha fazla baskı altında kalması muhtemel. Almanya U21 milli takımını 2017 ve 2021'de Avrupa Şampiyonası şampiyonluğuna taşıyan 60 yaşındaki teknik adam, geçtiğimiz Cuma günü Avrupa Şampiyonası elemelerinde Ermenistan karşısında alınan 1-1'lik hayal kırıklığı yaratan beraberliğin ardından Türk medyası tarafından sert bir şekilde eleştirilmişti. Sözleşmesi 2024 yazına kadar devam ediyor."

Almanyadan Kuntz iddiası: Listedeki adaylardan birisi

EXPRESS: KUNTZ İÇİN ORTAM DAHA DA GERGİNLEŞECEK

"Stefan Kuntz (60), Türkiye'nin milli futbol teknik direktörü olarak beklenen kurtuluşu değerlendiremedi. Türkiye'nin 12 Eylül 2023 Salı günü öğleden sonra Belçika'nın Genk kentinde Japonya'ya 4-2 yenilmesi, Alman teknik direktörün üzerindeki baskıyı artıracak gibi görünüyor. Tıpkı Alman milli takımı gibi Türkler de Japonya karşısında dört gol yedi."

FRANKFURTER: MUHTEMEL ALMAN MİLLİ TAKIM HOCASI TÜRKİYE'DE TEHLİKEDE

"Stefan Kuntz, Hansi Flick'in yerine milli antrenör olarak geçmeye aday isimlerden biri. Yakında boşa çıkabilir mi? Çünkü Türkiye'de görevden alınmanın eşiğinde. Pazar gününden bu yana Almanya futbolu bir tür olağanüstü hal içinde. Hansi Flick'in görevden alınmasından sonra yerine geçecek isim aranıyor. Son günlerde Flick'in halefi olarak birkaç adayın adı geçiyor. Şu anki favori, bu yılın Mart ayında görevden alınmasından bu yana FC Bayern'de işsiz olan Julian Nagelsmann. İddialara göre DFB, 36 yaşındaki teknik adam hakkında görüştü ve Nagelsmann'a şimdiden onay verildi. Nagelsmann'ın yanı sıra Stefan Kuntz'un adı da adaylardan biri olarak geçiyor. Kuntz'taki tek sorun Türk milli takımının antrenörü olarak görev yapıyor olması fakat Japonya karşısındaki alınan yenilgi sonrası Kuntz'un işi çok kolay görünmüyor. Ermenistan maçından sonra Kuntz'un görevden alınacağı söylentileri çıkmıştı. Bu söylentiler, Türkiye'nin Japonya'ya karşı oynadığı hazırlık maçında aldığı 4-2'lik yenilgiyle daha da alevlendi."

Almanyadan Kuntz iddiası: Listedeki adaylardan birisi

SPORTSCHAU: KUNTZ, JAPONYA'YA KARŞI KAYBETTİ

"Stefan Kuntz, Türkiye'nin milli futbol takımı teknik direktörlüğündeki baskıdan kurtulma şansını kaçırdı. Türkiye'nin Belçika'nın Genk kentinde Japonya karşısında aldığı 4-2'lik yenilgi, Alman teknik direktörün üzerindeki baskıyı arttıracak gibi görünüyor."