Trabzonspor Abdullah Avcı: Transferlerin yüzde 50'si bitti

Abdullah Avcı: Transferlerin yüzde 50'si bitti

22.05.2024 - 21:08 | Son Güncellenme:

Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde oynayacakları Beşiktaş maçı öncesi açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “İki takım da bunu almak istiyor. Biz de bunu Trabzonspor tarihine tekrar yaşatmak istiyoruz. Beşiktaş 10, biz 9 kere almışız. Bunu eşitlemek istiyoruz” dedi. Avcı öte yandan transfer sorusuna cevap verdi.

Abdullah Avcı: Transferlerin yüzde 50si bitti

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş ile Trabzonspor yarın saat 20.45'te Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Final maçı öncesinde Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile bordo-mavili ekibin kaptanı Uğurcan Çakır düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, mücadelede bireysel performansların belirleyici olacağını aktararak, “Finale kalmak güzel, finalde de dost olmak bence çok güzel. Başlarken 150 takımın yarıştığı bugün itibarıyla iki takımın finali oynadığı, hak ettiği bir maç. İki takım da bunu almak istiyor. Biz de bunu Trabzonspor tarihine tekrar yaşatmak istiyoruz. Beşiktaş 10, biz 9 kere almışız. Bunu eşitlemek istiyoruz. Rakibimiz çok değerli oyuncu grubuna sahip. Finalleri oynamak çok farklı duygular. Anlar, bireysel performanslar belirleyici olacak. Özellikle son 2 aydır oyun olarak çıkıştayız. Yarın akşam oyunun konuşulduğu, kaybedenin kazananı alkışladığı, kazananın da kaybedene saygı gösterdiği bir futbol festivali olması açısından, insanları sahanın içine çekmemiz açısından bizim için fırsat olduğunu düşünüyorum. Trabzonspor için 10’uncu kupa. Ben Trabzon’da tüm kupalara sahip olan Ahmet Suat Özyazıcı’dan sonra gelen bir teknik adam olmak istiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

“FİNAL OYNAYAN HER TAKIM SON DERECE BAŞARILIDIR”

Avcı, final oynamanın oyuncu için de teknik adamlar için de çok değerli olduğunu belirterek, “Herkes kazanmıştır aslında. Final bittikten sonra madalyanı alıp çıkıyorsun. Bugün ligi 3’üncü bitiriyorsun, 17 takımı geride bırakıyorsun, başarısız ilan edilemezsin. Aslında kaybeden değilsindir. Yarıştığım tüm kategorilerde önce oyunu ve oyuncuyu geliştirmek için çalıştım ve bunun tacı olan kupalar almak istedim. Finaller de kaybettim. Bugün belki kazanırken o kaybettiğim finallerin bana katkısı oldu. Burada final oynayan her takım son derece başarılıdır” diye konuştu.

“TRANSFERLERİN YÜZDE 50’Sİ BİTTİ”

Abdullah Avcı, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kupa kazanmak bizim için ulaşılabilir 2 hedeften biriydi. Kupa kazanmak büyük camialarda, ileriye yönelik daha pozitif bakmanı, hızlandırmanı gerektiriyor. Önümüzdeki sezonun planlamasıyla ilgili zaten çalışıyoruz. Bu kupayı almak bizim daha ivmeli çalışmamızı sağlayacak. Bütün sezon başı planlaması da yapıldı. Transferlerin de yüzde 50’si bitti. Bu kupayı kazanıp kalktığın zaman ertesi sabah kendini daha cüretkar, daha pozitif hissediyorsun.”

Haberin Devamı

“NECİP UYSAL, HARİKA BİR KAPTAN”

Bir dönem eski öğrencisi olan siyah-beyazlı takımın kaptanı Necip Uysal hakkında da konuşan Avcı, “Necip Uysal harika bir oyuncu, harika bir kaptan. Böyle oyuncular kolay kolay yetişmiyor. Böyle oyunculara sahip çıkmamız gerekiyor” diyerek konuşmasını bitirdi.

UĞURCAN ÇAKIR: KUPAYI KAZANARAK TARAFTARLARIMIZI MUTLU ETMEK İSTİYORUZ

Trabzonspor kaptanı Uğurcan Çakır, yarın Fair-Play’in konuşulduğu bir maç olmasını dilediğini anlatarak, “Çünkü hakemler bu sezon özelinde çok konuşuldu. Beşiktaş büyük bir camia. Çok iyi oyunculara sahip. Ama biz de Trabzonsor olarak kupayı kazanıp taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz. Bizim bu sezon özelinde sadece kupa ve üçüncülük hedefimiz vardı. Bir nebze olsun kupayı alarak taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz. İnşallah futbolun konuşulduğu güzel bir ortam olur ve kazanan taraf biz oluruz” ifadelerini kullandı.