Fenerbahçe Acun Ilıcalı'dan Fenerbahçe başkanlığı için flaş açıklama! 'Ali Koç bırakırsa...'

Acun Ilıcalı'dan Fenerbahçe başkanlığı için flaş açıklama! 'Ali Koç bırakırsa...'

01.04.2024 - 15:28 | Son Güncellenme:

Hull City Başkanı Acun Ilıcalı, Fenerbahçe için başkan adayı olma ihtimaliyle ilgili ilk kez bu kadar net konuştu. Ilıcalı ayrıca Trabzonspor - Fenerbahçe maçının hakemi Halil Umut Meler'e dava açılması gerektiğini söyledi.

Acun Ilıcalıdan Fenerbahçe başkanlığı için flaş açıklama Ali Koç bırakırsa...

İngiltere Championship kulübü Hull City Başkanı Acun Ilıcalı, verdiği röportajda çarpıcı ifadeler kullandı. İlk olarak Hull City'nin zaman içindeki gelişimine dikkat çeken Ilıcalı, "Şu an için başarılı buluyorum takımı. Aldığımızda 21. sıradaydı, şimdi 7. Tabii hayalimizdeki başarılara ulaşmadık ama bu iş merdiven çıkmak gibi bir olay. Kendi kariyerimde de öyle oldu zaten. İngiltere maceramızda da adım adım merdivenleri çıkmak istiyorum. Premier Lig için bir süre veremem çünkü bunun hızlısı da yavaşı da beni mutlu etmez. Sakin sakin çıkalım istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

'FUTBOLU DİBİNE KADAR YAŞAYACAĞIM'

Hull City'yi satın almasının maddi anlamda risk olup olmadığının sorulması üzerine Ilıcalı, "Çok güzel bir soru. Ben futbol delisiyim. Hayatta en mutlu olduğun 10 olayı say desen ilk 3'te futbol çıkabilir. Bir futbol sevdalısı olarak futbolu dibine kadar yaşayacağım, aynı zamanda kendimi de bir yarışın içine sokabileceğim bir operasyon düşünürsek, benim hayalimdeki operasyon ancak bu olabilir. Hayat felsefem sevdiğim işleri yapıp, oralarda başarılı olup, bir şekilde yeni başarılara yönelme isteği" diye konuştu.

Acun Ilıcalıdan Fenerbahçe başkanlığı için flaş açıklama Ali Koç bırakırsa...

'SÜPER LİG'DE İLK 3'TE OLURDUK'

'Premier Lig, her yıl kurulan bir rüya mı?' sorusunu da yanıtlayan Hull City Başkanı, "Kesinlikle öyle. Biraz futboldaki kondisyon gibi düşünün. Bazısının nefesi yeter, bazısının yetmez. Çünkü ciddi bir risk. Bir yandan da para yatırman lazım. Yanlış 3 transferle 3 seneyi kaybedip 50 milyon euro zarar yapabilirsin. Yıllar önce FM (Football Manager) çok oynardık. Baktığın zaman bunun gerçeğini yaşıyorum şu an ama gerçeği zormuş" sözlerini sarf etti. 'Hull City şu anda Süper Lig'de olsaydı şampiyon olur muydu?' sorusunu da yanıtlayan Ilıcalı, "Üç sene önce gelseydi şampiyonluğa oynardı. İki sene önce olurdu, bu sene olamazdı. Ama 3. olur diye düşünüyorum. Fenerbahçe ve Galatasaray kadroda Türkiye'de arayı açmış durumda" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

'GÖZÜMÜ KAPATIP FRED'İ ALIRIM!'

'Süper Lig'den 2 futbolcu transfer hakkınız olsa kimler olurdu?' sorusuna da yanıt veren Ilıcalı, "Sezon sonuna kadar iki futbolcu alacak hakkım olsa, gözümü kapatıp Fred'i alırım. Seri-Fred-Ozan üçlüsü öyle güzel olur ki keyifli keyifli otur seyret. Bir de Muslera'yı alırım. Al Muslera'yı, hoş geldin Premier Lig!" yorumunu yaptı.

Acun Ilıcalıdan Fenerbahçe başkanlığı için flaş açıklama Ali Koç bırakırsa...

'OZAN TUFAN ŞART'

Ozan Tufan'ın A Millî Takım'ın geniş kadrosunda yer alması gerektiğini vurgulayan Ilıcalı, "Ozan Tufan'ın millî takıma seçilmemesi, seçilemeyeceği anlamına gelmez. Onun bu performansını sürdürmesi lazım. 8 gol atmış. Bence geniş kadroda kesinlikle olması lazım. Hak ediyor. Tarz olarak da top taşır, savunması çok iyi, ikili mücadelesi çok çok iyi. Güzel bir kadromuz var ama son iki hazırlık maçında yumuşak kaldı. Sinyaller veriyor. Kadronun dinamizmi ve sertliği için Ozan şart" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'ALİ BAŞKAN OLDUĞU SÜRECE DÜŞÜNMÜYORUM'

Fenerbahçe için başkan adaylığını düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine Acun Ilıcalı, "Her Fenerbahçeli başkanlık hayali kurar. Ali Koç, başkan olduğu sürece böyle bir şey düşünmüyorum. Eğer 'Ben bırakıyorum' derse o günkü şartlarda bir teveccüh hissedersem taşın altına elimi sokabilirim. Bu görev, hayatıma ciddi bir yoğunluk getirecek ama çok ağır bir Fenerbahçeli olduğum için bunu düşünebilirim. Şu an için başkanımızı desteklemekten başka bir düşüncem yok" dedi.

Acun Ilıcalıdan Fenerbahçe başkanlığı için flaş açıklama Ali Koç bırakırsa...

'FATİH HOCA ZOR İŞLERİ SEVER DEDİM'

Fatih Terim'in Yunanistan'a gidiş süreciyle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Ilıcalı, "Panathinaikos Başkanı Giannis Alafouzos yakın dostum. Çok mutsuz ve umutsuzdu. Ciddi bir yatırım yapmasına rağmen takım bir şekilde istediğini veremiyordu. Geçen sene ciddi bir puan farkı yapmışlardı ama şampiyonluğu verdiler. Dertleşirken tavsiyemi sordu. Benim de aklıma winner (kazanan) bir isim olduğu için Fatih Terim geldi. Başkan önce bir şaşırdı. Dedi ki 'Terim'i gelmeye ikna edebilir misin?' Ben de, 'Projen iyi, Fatih hoca zor işleri sever' dedim. İki taraf da sıcak bakınca gerçekleşti. Bir kimya oluştu. Panathinaikos Başkanı için de Fatih Terim ile 3 dakika sohbet etmesi yetti" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'HALİL UMUT MELER'E DAVA AÇILMASI LAZIM'

Trabzonspor - Fenerbahçe maçında çıkan olaylardan hakem Halil Umut Meler'i sorumlu tutan Hull City Başkanı, "Defalarca Trabzon'a gittim, ağırlandım. Fenerbahçeli olduğumu bilmiyorlar mı? Beni yemeklerle ağırladılar. O gün olayları engelleyebilecek tek kişi vardı, o da hakem. Bakacaksın etrafına, seyirci çok sinirli ve her şey olabilecekse tatil et hemen. Samimi olarak söylüyorum Halil Umut Meler'e dava açılması lazım. Herkesin hayatını riske etti orada. Olayı ön göreceksin. Türkiye'de ön göremeyen tek kişi vardı, o da hakem. Maçı seyrederken televizyon başında 'Birazdan seyirci sahaya girebilir' duygusunu yaşamadınız mı? Ben yaşadım... O zaman ne yapacaksın, riske etmeyeceksin. Bu dünyada ilk defa olmadı" sözlerini sarf etti.

Haberin Devamı

Acun Ilıcalıdan Fenerbahçe başkanlığı için flaş açıklama Ali Koç bırakırsa...

'TÜRK HAKEMLİĞİ BİRAZ UYUSUN'

Türk hakemlerinin performansını eleştiren Ilıcalı, "Türk hakemliğinin biraz oturmaya ihtiyacı var. Biraz uzansın, hatta bence uyusun… Hakemlerin belirli bir dönem uyutulmasından yanayım. Sahada gördüklerim aklımın çok çok ötesinde. İnsan olarak hepsini severim, pırlanta gibi insanlar ama bu başka bir konu. Mesleki açıdan değerlendirmemi istiyorsan ortada tam bir facia var" yorumunda bulundu.

'ŞU ANKİ DURUMUN PROBLEMİ VAR'

VAR konusuna da değinen Ilıcalı, "Sana teknoloji vermişler artık. 'Göremedim' diye bir şey kalmamış. Sana 6 açıdan, 8 açıdan görüntü verebiliyorlar, sen hâlâ burada yanlış karar veriyorsan, bu meslekteki yetersizliğini gösterir. VAR yokken bu kadar tartışılmıyordu. Biz şu an çıldırmak üzereyiz. Bunun da sebebi VAR. Çünkü hakem hataları insani bir hata olmaktan çıktı. Gördüğünü vermemeye dönünce iş, sinirler bozuluyor. Eskiden bu kadar bozuluyor muydu, ben size sorayım? O hakem dinlendiriliyordu, yeni hakem geliyordu. Şu anki durumun problemi VAR... 'VAR hataları azalttı mı?' diyorsanız bence belli ölçüde azaltsa da tartışmaları çoğalttı" dedi.

'TÜRK HAKEMLİĞİ BİTMİŞTİR'

Sosyal medyaya sızdırılan MHK toplantısı için de görüş bildiren Ilıcalı, sözlerini şöyle tamamladı: "Bunu 3-4 aydır söylüyordum da belgesi geldi. Ben hep 'Türk hakemliği bitmiştir' dedim. Bir belge gerekiyordu belki de bu belge geldi. Bu konuşmanın olduğu ortam, Türk futbol ligini yönetemez. Kesin görüşüm budur. Trabzonspor - Fenerbahçe maçındaki olayların kökeni de bu. Türk futbolunun içine fitne girmiş durumda. Provokasyonu göz ardı etmeyin."

Yazarlar