Dünyadan Futbol Acun Ilıcalı'nın hedefini açıkladı! Tan Kesler'den 'multi-club' sinyali

Acun Ilıcalı'nın hedefini açıkladı! Tan Kesler'den 'multi-club' sinyali

19.11.2023 - 22:15 | Son Güncellenme:

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City'nin CEO'su Tan Kesler, İngiliz ekibindeki organizasyon yapısını anlattı. Tan Kesler, Acun Ilıcalı'nın Hull City'deki hedeflerini açıkladı.

Acun Ilıcalının hedefini açıkladı Tan Keslerden multi-club sinyali

Türk iş insanı Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City'nin CEO'su Tan Kesler açıklamalarda bulundu. Championship ekibinin hedeflerini anlatan Tan Kesler, 'multi-club' konusuna da değindi. Tan Kesler, Fanatik'e verdiği röportajda dikkat çeken ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Acun Ilıcalı ile iletişime geçtikleri süreci anlatan Tan Kesler, "Eski bir basketbolcu olarak futbol benim için aslında baba mesleği. Babam Şevket Kesler uzun yıllar Adanaspor ve Milli Takımlar’da hem futbolculuk hem de teknik direktörlük kariyerini sürdürdü. Ben Ankara Koleji’nde başlayan basketbol kariyerimi Amerika’da sporcu bursu alarak sürdürdüm. Uluslararası İşletme bölümünden mezun olduktan sonra, finans sektöründe çalışmaya başladım. Amerika’ya geri döndüğümde spor sektöründe yöneticilik yapmaya karar verdim. New York Üniversitesi Spor Yöneticiliği programına kabul edildim ve Major League Soccer’da çalışmaya başladım. 1.5 yıllık MLS serüveninde, MLS’nin 2010 yılında A Milli Futbol Takımımız’ın Amerika turnesinin organizasyonunu yapan ekibin başında yer aldım ve o dönemki teknik ekip ve yönetimin teklifi doğrultusunda A Milli Takım İdari Direktörlüğü görevini kabul ettim. Acun bey ile tanışmamız milli takıma desteği ve sevgisi sayesinde oldu. Kendisi ile 20 yıllık tanışıklık ile Milli Takım sonrası 14 yıllık bilfiil süren bir dostluğumuz var. Kendisi rekabet ve başarının en zor olduğu platformda yarışmak istedi ve ekip olarak İngiltere’de bir kulüp sahibi olma konusunda hemfikir olduk" dedi.

Haberin Devamı

Hull City'i satın alma sürecine değinen Tan Kesler, "Ekip olarak birçok ligi araştırdık ama İngiltere’nin en doğru platform olduğuna karar verdik. Benim gözümde Acun bey adaletli ve insancıl, yüksek ikna gücü, problemden çok en hızlı çözüme odaklanan bir liderdir. Ayrıca ekibini her zaman iyi oluşturur, en önemlisi ekibine güven ve sorumluluk verir. Premier Lig bizim için pahalı bir ligdi. Hull City öncesi birçok Championship takımına baktık. Bazı kulüplerin sosyokültürel yapısı uygun değildi. Hull City bizim için aradığımız temiz sayfa oldu. Bizden önce 7000 taraftar ortalaması bugün 21.000 oldu. Acun Bey’in kulübe olan ilgisi ortaya çıkınca şehir ve taraftarlar tarafından inanılmaz benimsendi ve kabul gördü. Maçlarda Türk bayrakları açtılar. Bu sezon maçlarımızın yüzde 45’ini full kapasite olan 24.500 taraftar ile oynadık. Diğer taraftan Hull City futbol kulübünü almaya karar verdiğimizde harcama limiti ve finansalları bakımından Championship’in en temiz kulübüydü, bu da Acun Bey’in futbol vizyonunu kulübü satın alır almaz uygulamamıza imkan verdi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Hull City'nin Championship'teki limitlerine değinen Tan Kesler, "Rekabet etmeyi felsefe edinen profesyonel spor organizasyonları kar amacı güdemez çünkü başarı ile gelen gelirler yeniden rekabet ya da edinilen başarıyı korumak için harcanır. Şampiyonlar Ligi ve Premier Lig gibi büyük organizasyonlarda düzenli yarışma fırsatı bulamayan kulüplerin sürdürülebilir bir yapı yaratması gerekir. İngiltere bu konuda oldukça denetlenen bir lig. Championship kulüpleri 3 yıllık iş planı oluşturur ve bu planın içerisinde maximum 39 milyon pound zarar gösterebilir. İsterseniz bu zararı 1 yılda da yapabilirsiniz ama sonraki 2 yıl zararsız bitirmek zorundasınız. İngiltere’de bu işin sürdürebilirliği, kulüp gelirlerini ve kulüp ekonomisini artırmak ve en önemlisi oyuncu satışı ile mümkün" diye konuştu.

Haberin Devamı

Hull City'nin hedeflerinden bahseden Tan Kesler, "Acun Bey ile çalışırken tek bir hedefe kitlenmeniz zor. Hedefimiz Premier Lig, Acun Bey Premier Lig’de Türkiye’yi temsil eden futbol kulübü olmayı hayal ediyor. Bunu başardıktan sonra multi-club organizasyonu kurmak, bu kulüpleri değişik platformlarda başarıya ulaştırmak ve futbola elit seviyede oyuncu kazandırmak" ifadelerini kullandı.

Son olarak Türk kulüplerine tavsiyelerde bulunan Tan Kesler, "Kendisine teşekkür ediyorum bana olan güveninden dolayı. Diğer kulüplerin bulundukları konumla ilgili tavsiyede bulunmak oldukça zor. Ülke futbolumuza genel bir yorum yapmamı isterseniz, futbol ekonomimizi büyütmemiz gerekiyor. Gelir kaynaklarını genişletmek, elit futbolcu geliştirmek için gerekli platformu yaratmak en önemlisi" açıklamasını yaptı.