İngiltere Premier Lig Acun Ilıcalı'nın Hull City'si dağıldı! Büyük düşüş

Acun Ilıcalı'nın Hull City'si dağıldı! Büyük düşüş

17.09.2022 - 16:48 | Son Güncellenme:

Ozan Tufan, Pelkas, Allahyar gibi isimleri kadrosuna katan ve iyi başlangıç yapan Hull City son 6 maçtır büyük düşüş yaşıyor. Şota'nın çalıştırdığı City, Swansea'ye deplasmanda 3-0 mağlup oldu. Mücadelede Ozan Tufan gelişmesi yaşandı.

Acun Ilıcalının Hull Citysi dağıldı Büyük düşüş

Bu sezon Premier Lig'e yükselme hedefi bulunan ve önemli transferlere imza atan Hull City'de büyük düşüş yaşanıyor. Lige iyi başlayan ve zirveyi zorlayan Hull City son maçında da Swansea City mağlup oldu.

Haberin Devamı

TRANSFERİN EN HAREKETLİ TAKIMIYDI
Acun Ilıcalı'nın geçen sezonun ortasında satın aldığı Hull City, yaz transfer dönemini çok hareketli geçirdi. Fenerbahçe'den Ozan Tufan ve Allahyar Sayyadmanesh'i toplam 7.5 milyon euro bonservis karşılığında transfer eden Turuncu-siyahlı ekip Antalyaspor'dan Doğukan Sinik'i de 4 milyon euroya kadrosuna kattı.

Süper Lig'den bildiğimiz Jean Michael Seri, Oscar Estupinan ve Benjamin Tetteh'i de bedelsiz olarak transfer eden Ilıcalı'nın takımı Fenerbahçe'den Dimitrios Pelkas'ı da sezon sonuna kadar kiraladı.

KULÜP SATIŞ REKORU KIRILDI
Yaptığı transferlerle adından söz ettiren Hull City, satışta da kulüp rekoru kırdı. Altyapısından yetişen sol kanat oyuncusu Keane Lewis-Potter'ı Premier Lig ekibi Brendford'a 19 milyon euro karşılığında satan Acun Ilıcalı'nın takımı, kulüp tarihinin en yüksek bedelli satış rekorunu kırdı.

Haberin Devamı

Acun Ilıcalının Hull Citysi dağıldı Büyük düşüş

SON 6 MAÇIN 5'İNİ KAYBETTİ
Libert Stadyumu'nda oynanan maçı Swansea City, 3-0'lık skorla kazandı. Karşılaşmada ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 61. dakikada Ryan Manning, 64. dakikada Luke Cundle ve 85. dakikada Joel Piroe attı.

Bu sonucun ardından Hull City, ligde oynadığı son 6 maçta 5. mağlubiyetini yaşadı ve 11 puanda kaldı. Swansea City, 12 puana yükseldi.

LİGİN EN ÇOK GOL YİYEN TAKIMI
Şota Arveladze'nin çalıştırdığı Hull City, 10 haftası geride kalan Championship'te en çok gol yiyen takım. Turuncu-siyahlı takım kalesinde toplam 21 gol gördü. 11 de gol atan Hull City, 24 takımlı ligde maç fazlasıyla 18. sırada olmasına rağmen averajı en kötü olan takım konumunda. Hull City evinde Stoke City'ye de 3-0 mağlup olmuştu.

OZAN TUFAN 90 DAKİKA OYNADI
Hull City'nin Süper Lig'den transfer ettiği futbolculardan Allahyar Sayyadmanesh ligin ilk 4 maçında forma giymiş ardından uyluğundan sakatlık yaşamıştı. İranlı genç futbolcunun sakatlığı devam ediyor. Arka adale sakatlığı yaşayan Ozan Tufan bu maçta ilk başladı ve 90 dakika forma giydi. Pelkas, Michael Seri ve Oscar Estupinan, karşılaşmaya ilk 11'de başladı. Pelkas ve Seri 75, Estupinan 82 dakika sahada kaldı. Doğukan Sinik ve Benjamin Tetteh ise maç kadrosunda yer almadı.

Haberin Devamı

ESTUPINAN GOL KRALLIĞINDA ZİRVEDE
Ligde 11 gol atan Hull City'de gollerin büyük çoğunluğunda Oscar Estupinan imzası bulunuyor. Bir dönem Süper Lig'de Denizlispor forması giyen Kolombiyalı futbolcu, takımının 7 golünü atarak gol krallığı yarışında zirvede bulunuyor

Yazarlar