Adana Demirspor ÖZEL | Adana Demirspor'da ayrılık depremi! Sözleşmesi feshedildi

ÖZEL | Adana Demirspor'da ayrılık depremi! Sözleşmesi feshedildi

06.11.2022 - 13:22 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de zirve takibini sürdüren ve oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisini toplayan Adana Demirspor'da beklenmedik bir ayrılık gerçekleşti. Yıldız futbolcunun sözleşmesi feshedildi. SKORER ayrılığın perde arkasına ulaştı.

ÖZEL | Adana Demirsporda ayrılık depremi Sözleşmesi feshedildi

Vincenzo Montella ile Süper Lig'de zirve iddiasını sürdüren ve oynadığı futbolla spor kamuoyunun beğenisini toplayan Adana Demirspor'da beklenmedik bir ayrılık gerçekleşti. Yıldız futbolcunun sözleşmesini feshedildi. Ayrılıkla ilgili detaylara Skorer'den Nergis Aşkın ulaştı. İşte sürpriz gelişmenin tüm ayrıntıları...

Haberin Devamı

MONTELLA İLE MUHTEŞEM SEZON

Adana Demirspor geçtiğimiz sezon takımın başına İtalyan teknik adam Vincenzo Montella'yı getirdi. 2021-2022 sezonunda Süper Lig'e uzun bir aranın ardından yükselen Adana Demirspor, Montella yönetiminde Süper Lig'de fırtınalar estirdi. Mavi şimşekler 38 hafta sonunda 55 puan toplayarak ligi ilk 10 sırada tamamladı. Adana Demirspor'da geçtiğimiz sezon Balotelli, Vargas ve Yunus Akgün gibi futbolcular dikkat çekti.

ÖZEL | Adana Demirsporda ayrılık depremi Sözleşmesi feshedildi

SEZON BAŞINDA DEĞİŞİM YAŞANDI

Adana Demirspor'da geçtiğimiz sezon oynadıkları futbolla büyük beğeni toplayan Mario Balotelli, Yunus Akgün ve Matias Vargas takımdan ayrıldı. Ayrıca stoper hattında Tayyip Talha Sanuç da Beşiktaş'a transfer oldu. Özellikle Mario Balotelli ve Yunus Akgün'ün ayrılığı Adana Demirspor'u olumsuz yönde etkileyeceği düşünüldü fakat Onyekuru, Ndiaye ve Emre Akbaba gibi isimleri kadrosuna katan Adana Demirspor bu sezon da lige oldukça iyi başladı.

Haberin Devamı

Adana Demirspor, Süper Lig'de bu sezon oynadığı 12 karşılaşmada 23 puan toplayarak ligin 13. haftasında ilk 4 takım arasında yer aldı.

ÖZEL | Adana Demirsporda ayrılık depremi Sözleşmesi feshedildi

BALOTELLI'NİN AYRILDIĞI ÇOK KONUŞULDU

Adana Demirspor'da İtalyan golcü Mario Balotelli'nin takımdan ayrılışı çok konuşuldu. İtalyan forvet, teknik direktör Vincenzo Montella ile yaşadığı sorunlar ve takımdan ayrılma isteği sonucunda İsviçre temsilcisi Sion'a transfer oldu.

Balotelli geçtiğimiz sezon 31 Süper Lig maçında 18 gol atıp 4 asist yapmıştı. Balotelli'nin bu performansı yıllar sonra kendisini İtalya Milli Takımı'na kadar taşımıştı.

ÖZEL | Adana Demirsporda ayrılık depremi Sözleşmesi feshedildi

BALOTELLI'NİN YERİ DZYUBA İLE DOLDURULDU

Mario Balotelli'nin takımdan ayrılmasının ardından transfer çalışmalarına yoğunluk veren Adana Demirspor, sezon başında Fenerbahçe ve Galatasaray'la da adı anılan Rus forvet Artem Dzyuba'yı renklerine bağladı.

Zenit ve Rusya Milli Takımı'ndaki performanslarıyla adından söz ettiren Rus forvet, Mavi-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre Adana Demirspor'la 1+1 yıllığına sözleşme imzaladı.

ÖZEL | Adana Demirsporda ayrılık depremi Sözleşmesi feshedildi

KARŞILIKLI ANLAŞARAK SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ
Süper Lig'in iddialı takımlarından Adana Demirspor'da flaş bir gelişme yaşandı. Skorer'in edindiği bilgiye göre; Rus forvet Artem Dzyuba'yı İtalyan teknik adam Vincenzo Montella kadrosunda düşünmüyor.

Haberin Devamı

Bu doğrultuda Adana Demirspor kulübü,  yıldız futbolcuya geri kalan aylar için sözleşme feshi önerdi. Golcü ismin olumlu bakması üzerine karşılıklı anlaşılarak sözleşmesi feshedildi.

ALACAĞI KALMADI
Rus futbolcunun Adana temsilcisinden hiçbir alacağı kalmadığı öğrenildi. Dzyuba'nın temsilcilerinden Leonid Goldman ise henüz resmi olarak açıklanmayan ayrılık için sorulan soruları yanıtsız bıraktı. Artem Dzyuba, bu sezon Adana Demirspor formasıyla çıktığı 5 resmi maçta 1 gol kaydetti.

 

 

ÖZEL | Adana Demirsporda ayrılık depremi Sözleşmesi feshedildi

RUS BASININDAN DZYUBA İDDİASI

Rus basınında yer alan haberlere göre Artem Dzyuba'nın Adana Demirspor'la sözleşmesini feshettiği ifade edilirken sözleşme feshinin nedenlerine dair bilgi verilmedi. Habere göre Adana Demirspor'dan yılda 1.5 milyon Euro kazanan Artem Dzyuba bazı gerekçelerle Montella'nın gözünden düştü ve takımdan ayrılmaya karar verdi.

Rus basınında yer alan haberlerde Adana Demirspor'un mali bir kriz yaşadığı ve bu nedenle Dzyuba ile yolların ayrıldığı vurgulandı.

Haberin Devamı

 

ÖZEL | Adana Demirsporda ayrılık depremi Sözleşmesi feshedildi

AYRILIĞA GÖTÜREN NEDENLER

Rusya'dan Sport-express'te yer alan haberde Artem Dzyuba'nın Adana Demirspor'dan ayrılmasına neden olan bazı maddeler sıralandı.

Haberde şu ifadeler yer aldı;

"Dzyuba'nın Türkiye'de bir önceki sezonda mükemmel bir performans sergileyen ancak ülkeyi terk etmeye karar veren Mario Balotelli'nin yerini alması gerekiyordu. Sonuç olarak, İtalyan Sion'a gitti ve Artem harika bir başlangıç ​​yaptı. İlk maçında golle tanıştı. Ancak bu gol Dzyuba'nın Türkiye kariyerinde attığı ilk ve son gol olarak kaldı. 

Dzyuba'nın Adana Demirspor'dan ayrılığına ise şunlar neden oldu;

1 - Dzyuba'nın eski formundan uzak olması

2 - Genel olarak Montella'nın sahte 9 formatında sahaya çıkması ve Dzyuba'nın bu sisteme ayak uyduramaması

3 - Adana Demirspor'da mali sorunlar var. Kulüp başkanı da geçtiğimiz günlerde “T-shirt satışları Dzyuba'nın bir ayağını bile ödemeyecek" sözleriyle bunu doğruladı

Haberin Devamı

Her üç koşulun da gerçekleşmesi bir ayrılığı beraberinde getirdi. Artem Dzyuba son 7 maçın 6'sında forma şansı bulamadı. Dzyuba sezon sonuna kadar yedek kulübesinde oturarak parasını kazanma fırsatına sahip oldu ama sözleşme feshini kim istedi? Bu konuda henüz resmi bir bilgi bulunmamakta."

 

ÖZEL | Adana Demirsporda ayrılık depremi Sözleşmesi feshedildi

YENİ ADRESİ İÇİN FLAŞ İDDİA

Sport-express, Artem Dzyuba'nın Adana Demirspor'dan ayrıldıktan sonra Rusya'ya geri dönmeyeceğini ve hiçbir Rus kulübünün kendisiyle ilgilenmediğini öne sürdü. Haberde Dzyuba'ya Venezia'nın ilgisi olduğu ifade edildi. Venezia'dan yönetici  Alexander Menta, Dzyuba'ya ilgilerinin olduğunu doğruladı ve bu transferin koşullara bağlı olarak gerçekleşebileceği bilgisine yer verildi.