Adana Demirspor Adana Demirspor'da Svensson'dan olay Yunus Akgün sözleri! 'Çocuk olarak geldi, adam olarak çıktı'

Adana Demirspor'da Svensson'dan olay Yunus Akgün sözleri! 'Çocuk olarak geldi, adam olarak çıktı'

08.07.2022 - 20:06 | Son Güncellenme:

Adana Demirspor'da kamp çalışmalarının devam ettiği süreçte Jonas Svensson açıklamalarda bulundu. Tecrübeli sağ bek, Galatasaray'a dönen takım arkadaşı Yunus Akgün'le ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Jonas Svensson, Alexander Sörloth'un Türkiye kariyerine dair konuştu.

Adana Demirsporda Svenssondan olay Yunus Akgün sözleri Çocuk olarak geldi, adam olarak çıktı

Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor'un tecrübeli futbolcusu Jonas Svensson kamp döneminde soruları cevapladı. 29 yaşındaki sağ bek geçtiğimiz sezon Adana Demirspor'da forma giyen Yunus Akgün'ün Galatasaray'a geri dönüşüne dair konuştu. Norveçli oyuncu, milli takımdan arkadaşı Alexander Sörloth'la ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

"EN ÖNEMLİSİ TAKIMIN PERFORMANSI"

Adana Demirspor'da geçtiğimiz sezon gösterdiği istikrarlı performansı değerlendiren Jonas Svensson, "Her sezon daha iyisini yapmak istiyor. Bu bir futbolcunun amacıdır. Tatmin olmuyorum. Bireysel olarak daha iyisini yapacağım ama kendi performansımdan bahsetmeyi çok sevmiyorum. Benim için en önemlisi takımın performansı. Yeni sezonda takım olarak daha iyi bir sezon geçireceğimizi umuyorum" ifadelerini kullandı.

Adana Demirsporda Svenssondan olay Yunus Akgün sözleri Çocuk olarak geldi, adam olarak çıktı

"DAHA İYİ SAVUNMA OYUNCUSU OLDUM"

Adana Demirspor'un kendisine kattığı artılardan bahseden Norveçli sağ bek, "Şimdi eskisinden daha iyi savunma oyuncusu oldum. Hocamızdan çok şey öğrendim. Defansif oyunuma daha fazla konsantre olan ilk hocam. Öncesinde hücumda daha iyi defansta pek iyi değildim. Şimdi daha komplike bir oyuncu oldum" dedi. Vincenzo Montella'nın kendisine çok şeyler kattığını belirten Jonas Svensson, "İtalyan mentalitesi, savunmada İtalyan tarzı bana çok şey kattı. Vincenzo Montella oyunun defansif tarafına, pozisyon almaya, birebire daha odaklı. Daha konsantre. Hollanda'da çok ofansif oynardık. Ama burası farklı" diye konuştu.

Haberin Devamı

"ÖNÜ ÇOK AÇIK"

Samet Akaydın ve Tayyip Talha Sanuç'la iletişimini değerlendiren Jonas Svensson, "Onların da çok geliştiğini, çok şey öğrendiğini düşünüyorum. Samet Akaydın benim tarafımda oynuyor. Futbol oynarken etrafımdaki oyuncuları da daha iyi hale getirmek isterim. Samet Akaydın'ın gelişimi bana iyi bir his veriyor. Samet Akaydın'la çok fazla iletişim kuramasak bile sahadayken iletişimimiz iyi. Tayyip Talha Sanuç'un büyük bir potansiyeli var. Fiziksel durumu iyi, bir metkez savunma oyuncusu için hızlı. Pozisyon alması, konsantrasyonu daha iyi hale getiriyor. 23 yaşında. Önü çok açık" dedi.

Adana Demirsporda Svenssondan olay Yunus Akgün sözleri Çocuk olarak geldi, adam olarak çıktı

"BALOTELLİ ULUSLARARASI BİR YILDIZ"

"Mario Balotelli nasıl bir insan" sorusuna Jonas Svensson, "Mario Balotelli çok ünlü, uluslararası bir yıldız. Takımda ise bizden biri. Çok eğleniyoruz, her zaman morali iyi. Sahada ise çok yetenekli. Maçların sonucunu belirleyebiliyor. Her yerden gol atabilir. Sonuç değiştiren bir oyuncu. Takımda böyle bir oyuncuya ihtiyacınız var" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Adana Demirsporda Svenssondan olay Yunus Akgün sözleri Çocuk olarak geldi, adam olarak çıktı

"HERKES ARKADAŞ"

Adana Demirspor'daki ortamı yükselten oyunculara değinen Norveçli sağ bek, "Böyle çok oyuncu var. Takımımızda çok iyi bir hava var. Mario Balotelli böyle biri. Akintola her zaman mutlu. Assombalonga da öyle. İyi bir kimyamız var, iyi bir ortamımız var. Herkes arkadaş. Çok farklı ülkelerden oyuncular olsa da iyi bir grubuz. Bir takım ruhu görebiliyorum" açıklamasını yaptı.

"YUNUS ÇOCUK OLARAK GELDİ, ADAM OLARAK ÇIKTI"

Yunus Akgün'le ilgili de konuşan Jonas Svensson, "Yunus Akgün'ün geçen sezon gelişimini görmek harikaydı. Çevremdeki oyuncuları daha iyi hale getirmek benim için büyük bir hedef. eğer Yunus Akgün'ün gelişimine biraz bile katkım olduysa bunun için çok mutlu olurum. Yunus Akgün'ün buraya bir çocuk gibi gelmesini ve Adana Demirspor'daki kariyerini bir adam olarak bitirmesini görmek harikaydı. Genç bir oyuncuyken hayalini gerçekleştirmenin nasıl bir şey olduğunu bilirim. Umarım gelecekte de iyi işler yapacaktır. Her türlü niteliğe sahip, istediği her şeyi yapabilir" dedi.

Haberin Devamı

Adana Demirsporda Svenssondan olay Yunus Akgün sözleri Çocuk olarak geldi, adam olarak çıktı

"SÖRLOTH'TAN İYİ ŞEYLER DUYDUM"

"Nasıl Adana'da oynamaya ikna oldu" sorusuna Svensson, "Türkiye'de oynamış arkadaşlarım vardı. Benim yakın arkadaşım Alexander Sörloth bunlardan biri. Burada olmaktan çok mutluydu. Her zaman Alexander Sörloth'tan iyi şeyler duydum. Burası daha farklı. İnsanlar burada Norveç'ten daha sıcakkanlı, çok dostça. Bu benim için mükemmel. Türk insanlarını çok seviyorum. Adana'daki insanları seviyorum. Adana'da insanlar bizi gerçekten destekliyor. Futbolun burada insanlar için ne kadar önemli olduğunu görmek harika. Norveç gibi değil. Norveç'te insanlar futbol konusunda bu kadar fanatik değil. Burada ise futbol çok önemli. İnsanlar için futbolun bu kadar önemli olduğunu görüp oynamak güzel. Kazandığınızda insanların yüzünün güldüğünü, mutlu olduklarını görmek güzel" cevabını verdi.

Adana Demirsporda Svenssondan olay Yunus Akgün sözleri Çocuk olarak geldi, adam olarak çıktı

Alexander Sörloth'la ilgili açıklamalarına devam eden Jonas Svensson şu ifadeleri kullandı: "Umarım tekrar onunla birlikteo oynarım. Biz Norveç'te aynı takımdaydık. İkimiz de Norveç'te aynı takımda kariyerimizi sonlandırmayı planlıyoruz. Bu yaz onunla konuştum. Onunla ilgili her yaz haberler çıkıyor. Çok iyi bir futbolcu ve burada da çok başarılı oldu. Bir forvet olarak fantastik bir oyuncu. Tekrar Türkiye'ye gelip gelmeyeceğini göreceğiz. Onun çok mutlu olduğu bir dönemdi. Ama sadece 1 sezon oynadı. Onunla konuşuyorum ama bir şey söyleyemem. Benim için bunu söylemek zor ama Türkiye'deyken çok mutlu olduğunu biliyorum."

Haberin Devamı

Yazarlar